Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Dla przypomnienia - goretex jest kiepską kurtką przeciwdeszczową , której użytkownicy wyglądają niczym gigantyczne chińskie kolektywy , no a i renomę ma równie dobrze uzasadnioną jak inteligentny proszek do prania . Chociaż niektórzy to coś kupują - szczególnie bardzo delikatne mężczyzny , wielbiące komfort termiczny .. a ja się na to zgadzam , bo cóż mogę więcej zrobić ? Byłbym niegrzeczny Pele , chyba nie chcesz mi zacząć udowadniać , że sweter czy skarpety z merynosa albo wielbłądziej wełny , jest gorszy od polaru ? Polar to zwykły badziew .. Tfu !! , niezwykły badziew .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane) Będę nosić Geoffa i ***** Ja zaś będę upominał za takie zachowanie. Edytowane 8 Października 2014 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 No to jest dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacp Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 nie rozumiem twojego nastawienia slawku. może kiedys ci kurtka przemokła czy cośjednak według mnie kurtka z jaką kolwiek membrana jest o wielle lepsza pod każdym względem niż bawelniany płaszcz nasaczony bawiliśmy lojem. Koszulki z merynosa to inna bajka i nie mogą one grać jako argument. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacp Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 PS. twierdzisz, że jeśli lubię komfort termiczny to jestem delikatnym mężczyzną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Sławek jaja sobie robi, a my dajemy się wkręcać. Przyznam jednak, że podoba mi się Jego styl . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Gdzieś to słyszałem sucho, czysto i pewnie (żart) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Kiedyś w deszczu spotkam tego samotnego wioślarza na Sulejowie i pod włosienicą pewnie zabłyśnie najnowszy Gore Simms-a 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Sławku, ale weź no mnie, tak po chłopsku, w podpunktach napisz, dlaczego kurtka z Gore czy z HyVentem jest zła dla wędkarza, jako kurtka przeciwdeszczowa?W takiej Irlandii, pipa lekka by była gdyby nie nosiło się co uchroni przed wiatrem, deszczem, będzie łatwe do schowania w kieszeni kamizelki.Ile waży ten Twój wymarzony kubrak przeciwdeszczowy, smarowany łojem? Jak duży jest po złożeniu?Ja pakuję cały swój sprzęt w jedną kamizelkę + kieszenie w woderach.Jak miałbym się spakować w sprzęty, które pamiętają czasy R. Amundsena, to na szybkie wędkarskie rozpoznanie terenu, zabierałbym ze sobą plecak wielkości amerykańskiej lodówki + do tego ze dwa muły Nie wiem naprawdę co jest nie tak z tym Gore, że jest niedobry na deszcz... Dziś prawie 3 godziny spinningowania w deszczu i nie mogłem narzekać. Po 3 godzinach dopiero warstwa wierzchnia przestała dobrze "perlić" wodę Ale do przemoknięcia, to jeszcze kilka lat takiego deszczu.Nowy jestem na forum, nie znam się Nie znam Ciebie Sławku, Twojego poczucia humoru, nie wiem kiedy robisz sobie jaja, a kiedy mówisz poważnie Zdrówka życzę! P.S z wełny merynosa noszę tylko 2 pary skarpet Tak, zawsze na rybach mam dwie pary skarpet na sobie, zima, lato, zawsze dwie, z merynosa + coś tam sztucznego w małej ilości. Tyle naturalnych rzeczy w moim ubraniu. A nie! czapkę mam jeszcze w 65% z bawełny, a jak noszę kapelusz, to 100% bawełny 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Zawsze jest dobry czas , aby się odrobinę pośmiać . Także z siebie .. Nie wyznaję ślepo zbioroewgo , goretexowego dogmatu , zakładam tutaj różnorodność poglądów , oraz mnogość wyborów , których to czuję się zobowiązany bronić przed popkulturowym walcem . W goretexowej psychozie znajduję więcej dętej mniemanologi niż faktów - to jestem przeciw .. Pele , moja niezawodna przeciwdeszczówka mieści się zrolowana w małej kieszeni kamizelki , ale wolałbym elegancka kurtkę z hyfdrofobizowanej gabardyny albo popeliny . Oddycham płucami , myślę samodzienie , nie wierzę w każdą bzdurę , którą mi świat serwuje . Jestem tego wart .. boski - Simms jest z Chin . Odpada .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 boski - Simms jest z Chin . Odpada .. A weź tu teraz znajdź coś spoza Chin...... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Mój Simms jest z USA Wiesz, ja nie jestem typem, który da sobie wmówić, że ciasne rurki są wygodne, a jajka ściskają tylko przy siadaniu Poużywam, potestuje, jak mi się sprawdza, to przy tym zostaję, jak nie... wypad z baru.Czy będę ludziom polecał produkty z dobrymi membranami? TAK! Czy będę je chwalił jako gniotsja/niełamjotsja? i bezobsługowe? Hell NO!Z dobrą kurtką/spodniami z membraną, trzeba umieć się obchodzić, to nie nawoskowany brezent tylko delikatna rzecz. To jak z wędkami w włókna węglowego... to już nie spinning ze stalowej szpady czy floretu Umiesz się obchodzić, łowisz fajnie i przyjemnie. Co do śmiania się Musiałbyś mnie poznać w realu nie w sklepie się znaczy) wiedziałbyś że jestem jednym z tych pozytywnie pier*** Uwielbiam dobry żart, a z siebie? hmmm śmieję się z samego siebie za każdym razem jak patrzę w lustro Zdrówka! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) A czy ktoś używał kurtki: http://www.decathlon.pl/kurtka-myliwska-lekka-mska-glenarm100-id_8183549.htmlPotrzebuję zaczerpnąć opini, zastanawiam się nad jej zakupem, na więcej niestety nie mogę sobie pozwolić. Edytowane 27 Listopada 2014 przez Sandacz23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 A weź tu teraz znajdź coś spoza Chin...... .Mam komplecik z Polskiej firmy Kama .Jak na razie same plusy i niema sie do czego przyczepić .No może i cena sklepowa jest spora ale można wybierać jak to jest w naszym hobby -jedni łowią na Jaxona i chwalą ,inni na Batsony itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 A czy ktoś używał kurtki: http://www.decathlon.pl/kurtka-myliwska-lekka-mska-glenarm100-id_8183549.htmlPotrzebuję zaczerpnąć opini, zastanawiam się nad jej zakupem, na więcej niestety nie mogę sobie pozwolić.Mam taką http://www.decathlon.pl/kurtka-turystyczna-lekka-mska-arpenaz-300-id_8300414.htmlteż na ichnej membranie. Jestem naprawdę zadowolony. Półtorej godziny średniego deszczu wytrzymuje... przetestowane. Jak na membranę 2000 oddychalność na przyzwoitym poziomie.Moim zdaniem bardzo dobry produkt jak na tą cenę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 A z takich kurtek to ktora byscie polecili? Geoff Anderson Raptor 4Scierra SpeedCast Wading JacketScierra X-Tech Wading Jacket A moze cos innego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 A moze cos innego? Są to fajne kurtki, ale ich nie miałem na grzbiecie więc nie pomogę.Za to niedawno też stałem przed podobnym problemem i gryzłem się z tematem. Poszedłem jednak drogą wojskową i kupiłem to: http://www.armyshop-asg.pl/obraz.php?nazwa1=DSC_5153.JPG&zid1=17 I mówiąc szczerze jest zajebista. Ale: ma bardzo pojemny kaptur z daszkiem, który trochę przeszkadza ja się nie ma czapki, i nie można go idealnie wyregulować. Za to nie ma szans zmoknąć. Wiem, wiem. Zaraz Sławek się przejedzie, że to uniformy dla ludzi myślących po z góry wiadomych torach, i w ogóle dizajn jest z czapy. Ale stwierdziłem pragmatycznie, że grunt to najlepszy dostępny materiał za cenę rozsądną.Aha, na rynku jest mnóstwo podróbek - Helikon i jeszcze coś tam. To zupełnie inne materiały i parametry. Polecam oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Dokonałeś dobrego wyboru i żadne tam myślenie po z góry wiadomych torach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Są to fajne kurtki, ale ich nie miałem na grzbiecie więc nie pomogę.Za to niedawno też stałem przed podobnym problemem i gryzłem się z tematem. Poszedłem jednak drogą wojskową i kupiłem to: http://www.armyshop-asg.pl/obraz.php?nazwa1=DSC_5153.JPG&zid1=17 I mówiąc szczerze jest zajebista. Ale: ma bardzo pojemny kaptur z daszkiem, który trochę przeszkadza ja się nie ma czapki, i nie można go idealnie wyregulować. Za to nie ma szans zmoknąć. Wiem, wiem. Zaraz Sławek się przejedzie, że to uniformy dla ludzi myślących po z góry wiadomych torach, i w ogóle dizajn jest z czapy. Ale stwierdziłem pragmatycznie, że grunt to najlepszy dostępny materiał za cenę rozsądną.Aha, na rynku jest mnóstwo podróbek - Helikon i jeszcze coś tam. To zupełnie inne materiały i parametry. Polecam oryginał.mógłbyś jeszcze raz zapodać odnośnik , bo u mnie nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 U mnie również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Witam Panowie A ja nabyłem drogą kupna w netowym sklepie militarnym kurteczkę - nówkę, która ma na plecach napisROYAL MAILInnymi słowy kapota dla angielskich listonoszy...A wiecie jakaż pogoda rządzi w tym kraju i jaką fuchę mają tamtejsi listonosze....No powiem Wam, że jest poprostu świetna, z królewskimi kolorami- a jakże. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) U mnie również. U mnie co dziwne dziś również. A wczoraj działało Proszę, w innym sklepie: http://usarmy.pl/parka-ecwcs-gen-2-ucp-o_203.html Tu akurat w absurdalnej cenie. Można wyrwać za połowę a używkę za 1/4 ceny. Kto jak uważa... Tylko jeszcze raz, uwaga na podróby... A apropos wdzianka pocztmistrza, to kiedyś zanabyłem okazyjnie od kumpla komplet - Oryginalny Windstopper (gore) i kurtkę Gore-texową za.... chyba 70zł. Jednak w tym nie chodziłem, bo jakoś jednak znaczek Deutsche Post mi nie pasił i rozdałem. Z tego co wiem nosi się świetnie i nie przemaka. Zapewne Ty też będziesz zadowolony. Edytowane 1 Grudnia 2014 przez DanekM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Co do tych kurtek Royal Mail, to moze i swietne kurtki, ale jakos mam obiekcje zeby w nich biegac na ryby w UK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Co do tych kurtek Royal Mail, to moze i swietne kurtki, ale jakos mam obiekcje zeby w nich biegac na ryby w UK Ha! Już widzę zdziwione twarze angoli! Co?? Listonosz w godzinach pracy na rybkach??? I telefon w stylu: "uprzejmie donosze... " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) http://www.fawcettsonline.com/products/Patagonia-Guidewater-Jacket.html https://www.youtube.com/watch?v=iq_K2wrxvpU To jest mega kozacka kurta na deszcz!!ZH Edytowane 20 Grudnia 2014 przez Zander Hunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi