godski Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Cholera, dobrze ze napisałeś bo już miałem kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 Proponuję kupić coś tanio. Od kiedy spędziłem cały dzień w kurtce która nie oddycha nie chcę nawet patrzeć z ich stronę. Cała była od środka mokra. No bo odzież pod nią tzw techniczna czyli odprowadzająca wilgoć i gdzieś się to musiało zebrać. Teraz stosuję takie ciuchy. Jak lekko pada to kurtka z membraną jeśli deszcz się robi mocniejszy to na ten czas narzucam dodatkowo pelerynę z rękawami z Decathlonu i jest okTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 A może kolego @godski, takie coś? https://www.geoffanderson.com/shop/30-xylo/ Sam jestem tego ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyller Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Panowie szukam kurtkę na holenderski wiatr i zacinający jesienno-zimowy deszcz do samego marca. Lowie z brzegu i wpadła mi w oko taka kurtka na fajnej promocji: https://graff-team.com/kategoria/wedkarstwo-2/kurtka-wedkarska-629-bKtoś posiada? Może coś powiedzieć jak z wodoszczelnoscia? Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu TapatalkaTeż zastanawiam się nad tą kurtką. Niedługo będzie pizgać po plecach, więc czas się przygotować. Ktoś ma, używa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Powiem tak ja kupowałem ten komplet za około 1300zl spodnie i kurtkę tylko tą krótszą. Badziewie jakich mało cieknie jak druszlak spodnie się same rozpadają guziki odlatują ściągacze pękają jedna wielka masakra i dodam ze użytkuje od 2 sezonów po 20 razy na łodzi ostatnio na Żarnowcu byla delikatna ulewa z 20- 25 min bylem cały mokry jak szczur .Ten cały Bartek to sobie mogą w du..... wsadzić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 (edytowane) Powiem tak ja kupowałem ten komplet za około 1300zl spodnie i kurtkę tylko tą krótszą. Badziewie jakich mało cieknie jak druszlak spodnie się same rozpadają guziki odlatują ściągacze pękają jedna wielka masakra i dodam ze użytkuje od 2 sezonów po 20 razy na łodzi ostatnio na Żarnowcu byla delikatna ulewa z 20- 25 min bylem cały mokry jak szczur .Ten cały Bartek to sobie mogą w du..... wsadzićAle na obrazku wyglada fajnie Dzieki za info bo sie przymierzalem. Edytowane 28 Października 2020 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Tak właśnie wygląda fajnie na obrazku dlatego kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Powiem tak ja kupowałem ten komplet za około 1300zl spodnie i kurtkę tylko tą krótszą. Badziewie jakich mało cieknie jak druszlak spodnie się same rozpadają guziki odlatują ściągacze pękają jedna wielka masakra i dodam ze użytkuje od 2 sezonów po 20 razy na łodzi ostatnio na Żarnowcu byla delikatna ulewa z 20- 25 min bylem cały mokry jak szczur .Ten cały Bartek to sobie mogą w du..... wsadzićOsobiście nie miałem z nim do czynienia, ale zdanie mojego dobrego kolegi, który go użytwkował jest zbieżne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyller Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Dzięki. Nie dziwne, że wyprzedają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sneer80 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Dzień dobry, chciałbym odświeżyć temat. Szukam cienkiej kurtki przeciwdeszczowej, na wiosnę lato. Ma przede wszystkim rzeczywiście dobrze chronić przed letnia ulewa, jeśli mnie złapie (a wieczorem przed komarami) i nie zajmować za dużo miejsca w plecaku. Najchętniej na membranie Gore. Przejrzałem ten wątek i mam wrażenie, ze sprowadza się to do jednego modelu „jeśli ma dobrze chronić przed deszczem to musi być simms pro dry”. Zastanawiam się czy rzeczywiście tak jest i powinienem wysupłać 3000 na cienka kurtkę, czy może w tym sezonie pojawiła się jakas sensowna alternatywa dla Simmsa, powiedzmy w granicach 1000-1500 zł? Lub w komplecie z nieprzemakalnymi letnimi spodniami za 2500? Polecicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) Używam zestawu SG black. Bardzo dobry zestaw w niskiej cenie. Nie jest to jednak cienka kurtka - wiatrówka. Mam jeszcze Simms Challenger Jacket. Zajmuje mało miejsca, jest cienka. Nie trafiłem w niej na ulewę. Letni deszcze przetrwała bez problemu. https://hunt-fish.eu/pl/p/Simms-Challenger-Jacket-kurtka-wedkarska/3073 Trochę drożej ale nadal poniżej budżetu: Zestaw Barbarus od GA: https://www.geoffanderson.com/shop/56-set/369-barbarus-dark-green-set/?gclid=EAIaIQobChMIxsOEsqWb8AIVj9iyCh3QZAcoEAQYAiABEgJTgfD_BwE Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Moim zdaniem nie powinieneś się ograniczać do kurtek typowo wędkarskich, ponieważ w turystycznych można znaleźć o wiele więcej ciekawych propozycji w dobrych cenach.https://8a.pl/kurtka-gore-tex-montura-magic-2-0-jacket-gold 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Jesli leciutka i na lato i ma byc Simms to ta jest super: https://www.flyshack.com/DisplayItem.aspx?ItemID=113867&LCI=X W innym wypadku jak Artur wyzej napisal, nie ma potrzeby ograniczac sie do firm tylko wedkarskich. Jest wiele innych opcji rownie ciekawych i zapewne tez tanszych na membranie Gore. Na przyklad z tych co znam to Marmot robi fajne kurteczki na Gore-Tex'ie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sneer80 Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Hej Wam. Poszukuję kurtki przeciwdeszczowej, ale na nasze Polskie lato, czyli np 20 stopni i deszcze. Polecacie coś ciekawego, aby była w miarę cienka?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Każda z gołego gore-tex'u.Poszukaj wśród wojskowych, można kupić wzmacniane siatką lub nitkami zabezpieczającymi przed rozerwaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2022 Hej Wam. Poszukuję kurtki przeciwdeszczowej, ale na nasze Polskie lato, czyli np 20 stopni i deszcze. Polecacie coś ciekawego, aby była w miarę cienka? Moim zdaniem, koniecznie poszukaj sobie kurtki z dużymi rozpinanymi zamkami pod pachami, obszernym kroju i porządnym regulowanym kapturem z daszkiem - podczas ulewy w gorący dzień możesz rozpiąć pachy na maksa i suwak w 3/4 i moknąć jak w poncho - inaczej ugotujesz się od środka. Jesienią również będzie łatwiej się odpowiednio ubrać i bardziej komfortowo poruszać mając miejsce na kilka grubszych warstw. Cywilne ciuchy trekkingowe są bardziej uniwersalne,zwykle lżejsze, lepiej skrojone i możesz je stosować wszędzie bez imażu "separatysty z donbabwe".Najlepiej "oddychają" najnowsze goretexy, membrany e-vent i Patagonii, ale są cholernie drogie. Trzymaj się z daleka od wszelkich marketowych "texów" - większość z nich nie nadaje się na spacer z psem. Cieńsze membrany typu Paclite są delikatniejsze, ale bardziej pakowne i możesz je mieć zawsze w plecaku na wypadek deszczu. Aktualnie od 5-6 lat noszę w plecaku kurtkę z GoreTex Paclite Nike Performance Wear czy jakoś tak, uszyta jak worek, bez kieszeni, długie suwaki pod pachą i kiepski kaptur.Kupiona za grosze i chyba jako jedyna kurtka z goretexu nigdy mnie nie zawiodła i ani razu nie przemokła. Pewnie dlatego, że w ogóle o nią nie dbałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Ciżko coś znaleźć w granicach 500 zł, goretexy lekkie bliżej tysiąca, a nawet grubo wzwyż. Jak żyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Ciżko coś znaleźć w granicach 500 zł, goretexy lekkie bliżej tysiąca, a nawet grubo wzwyż. Jak żyć ?https://www.henrilloyd.com/p/sea-jacket-navy 3 warstwy, dobra firma i niezła cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 (edytowane) Ja kupiłem na ten sezon coś takiego (+spodnie). Jeszcze osobiście nie testowałem w ulewie a tylko w deszczyku, ale kumpel z forum, który mi ją polecił, twierdzi, że daje radę w mocnym deszczu.Komplet to klasyczna narzutka na ubranie, które mamy na sobie. Spodnie nawet nie mają kieszeni. Bardzo lekkahttps://allegro.pl/oferta/wojskowa-kurtka-brytyjska-goretex-mvp-ddpm-190-112-12274161698 Edytowane 14 Lipca 2022 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Ja kupiłem na ten sezon coś takiego (+spodnie). Jeszcze osobiście nie testowałem w ulewie a tylko w deszczyku, ale kumpel z forum, który mi ją polecił, twierdzi, że daje radę w mocnym deszczu.Komplet to klasyczna narzutka na ubranie, które mamy na sobie. Spodnie nawet nie mają kieszeni. Bardzo lekkahttps://allegro.pl/oferta/wojskowa-kurtka-brytyjska-goretex-mvp-ddpm-190-112-12274161698Mam od lat DPM brytyjski tylko w ciemnym kamuflażu i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 https://8a.pl/kurtka-gore-tex-salomon-outline-gtx-2-5l-jacket-black?gclid=CjwKCAjw_b6WBhAQEiwAp4HyIDQts-PVdSRAZPuB6P5bvhxu23xPYfEiLIc5G9Pwy6oeDVBEnX_06RoCn-gQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrado Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Mam od lat DPM brytyjski tylko w ciemnym kamuflażu Czy komplet nie szeleści? I ma jakąś siatkę? , szukam czegoś podobnego nie szeleszczącego z siatka aby było w miarę przyjemne w użytkowaniu i miłe w dotyku od środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Lekko szeleści. Nie ma siatki. Jakie ma znaczenie "miłe w dotyku od środka" skoro nie zakładasz na gołe ciało?To klasyczna narzutka na ubranie, które masz na sobie. Komplet jest lekki i zwija się w małą paczkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 https://8a.pl/kurtka-gore-tex-salomon-outline-gtx-2-5l-jacket-black?gclid=CjwKCAjw_b6WBhAQEiwAp4HyIDQts-PVdSRAZPuB6P5bvhxu23xPYfEiLIc5G9Pwy6oeDVBEnX_06RoCn-gQAvD_BwENo tak,tylko, że laminat GTX 2.5L Packlite to chyba niestety tylko taka cieniutka ceratka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi