Skocz do zawartości

Nowe logo dumnej Polski.

Krzysiek_W

Rekomendowane odpowiedzi

a642_spr%203.jpg

Wędkarski świat będzie raczej kojarzył Polskę z krajem grunciarzy. :)

Już widzę te tłumy polskich muszkarzy występujących o angielskie obywatelstwo! :D

07-sprezyna-zabawka-600x513.jpeg

... a taka wersja dla mniejszości wszelkiego rodzaju !!!

Edytowane przez Erin
  • Like 1

Kolejny kwiatek.

http://player.vimeo.com/video/110609319

Jeśli się nie wie, że to promo Polski trzeba dużo uwagi i dobrej woli, aby domyślić się o co chodzi. Narodowa symbolika sprowadzona do gówno-palmy na rondzie, smoka i stadionu bursztynowego. Raz przez ułamek sekundy przez całe 2 min filmu pojawia się coś na kształt godła. 

Czy po tym co zrobił Bagiński na  EXPO 2010, jest w ogóle za co się brać w taki sposób? Chyba tylko po to, żeby wydać kasę

Ja człek prosty... Może ktoś wie, słyszał, czy ktos zna jakieś loga Angilii?, Francji?, USA? Może Hindusi czy Chiny lub Rosja mają jakieś logo ? A może Togo ma logo ?  Alibo  jakiekolowiek inne panstwo? Ja o godłach slyszalem tylko! Jesli żadne państwo niema loga to znaczy, że to przewała i zlodziejstwo. Wstyd, że artysta znany i uznany to promuje. Fuj !

U.

Chyba każdy kraj posiada graficzną wizytówkę ( nie mylić z godłem ) z którą, można identyfikować produkty, działalność itp.

przykład 1

przykład 2

przykład 3

Sukcesem speców od brainwashingu nie jest to, że z takim uporem usuwają  symbolikę i zastępują ją tym co byle jakie i bez tożsamości . Mając media i tzw. instytucje robią to przecież z łatwością. Największym sukcesem jest to, że kształtują sobie odbiorców, którzy to kupują. Odbiorcy Ci pogląd, że to co byle jakie i bez tożsamości jest lepsze  od tego co pełne symboliki historycznej i wartościowe, uznają za swój.  ;)

• Like 1

...Odbiorcy Ci pogląd, że to co byle jakie i bez tożsamości jest lepsze  od tego co pełne symboliki historycznej i wartościowe, uznają za swój.  ;)

Widząc emocje jakie budzi rzeczone logo, trudno przyjąć taką wersję za oczywistą  ;) .

Krzysiek, jesteś grafikiem, dizajnerem czy niezadowolonym odbiorcą ? :) .

Jak miałbym siebie sklasyfikować, to zdecydowanie, jako niezadowolony odbiorca. Skąd w ogóle pomysł na jakieś "logo" i próbę pokazania nie wiadomo czego na arenie międzynarodowej?

Uważam, że logo już mamy. Orzeł biały w koronie i biało czerwona flaga.

• Like 2

Jestem tego samego zdania co Ty Kamilu :) . Mamy swojego najpiękniejszego orła i koniec :) .

Na "musztardzie" jednak...nie bardzo go widzę  ;) .

Widzę natomiast znak który, natychmiast rzuca się w oczy i nie mam złudzeń... towar jest z Polski :) .

Poznałem po logo :D .

Edytowane przez robert67

Jestem tego samego zdania co Ty Kamilu :) . Mamy swojego najpiękniejszego orła i koniec :) .

Na "musztardzie" jednak...nie bardzo go widzę  ;) .

Widzę natomiast znak który, natychmiast rzuca się w oczy i nie mam złudzeń... towar jest z Polski :) .

Poznałem po logo :D .

Wystarczy napisać po polsku "musztarda" i żaden obcokrajowiec, próbujący to odczytać, nie będzie miał wątpliwości skąd pochodzi produkt. :D

Mamy sporo firm opatrujących swoje towary grafikami w barwach narodowych, najczęściej przypomina to, lub wyraźnie nawiązuje do naszej flagi, i to jest moim zdaniem najlepsza forma promocji naszego kraju i jego produktów. Nalepimy na słoik sprężynę i większość pomyśli "ooo, słoik ze  szczelnym gwintem". :)  ;)

• Like 2

Wystarczy napisać po polsku "musztarda" i żaden obcokrajowiec, próbujący to odczytać, nie będzie miał wątpliwości skąd pochodzi produkt. :D

Mamy sporo firm opatrujących swoje towary grafikami w barwach narodowych, najczęściej przypomina to, lub wyraźnie nawiązuje do naszej flagi, i to jest moim zdaniem najlepsza forma promocji naszego kraju i jego produktów. Nalepimy na słoik sprężynę i większość pomyśli "ooo, słoik ze  szczelnym gwintem". :)  ;)

Mnie ta sprężyna też "ugniata" Darku i preferuje nasze barwy w powiedzmy bardziej zrozumiałej formie :) .

Jedyne co trochę mnie drażni, to ranga do jakiej rośnie zagadnienie "sprężyny".

Nigdy nie słyszałem tu o tej "katastrofie" i chyba w tej sytuacji reszta europy wykazuje galopującą znieczulicę :lol: .

Cały szum odbywa się na naszym podwórku, bo gdzie indziej?

Nie dziwie się, że w świecie nikt się sprężyną nie przejmuje, bo w sumie świat nie ma czym, długo jeszcze będzie kojarzył nasz kraj z flagą, czy orłem, bo sprężynę trzeba jeszcze wypromować, i to skutecznie, tak by wyparła to, co już wypromowane i światu znane.

Przecież nawet my, dyskutując tutaj sobie, ale nie mając tej wiedzy, którą mamy, nie wiedząc czym sprężyna ma być, zagadnięci na ulicy o identyfikację grafiki, pewnie walnęlibyśmy z tysiąc różnych odpowiedzi, kto jednak wpadłby na to, że jest to logo naszego kraju?  :D  ;)

Gdyby tak nam chociaż wybór dano, ale taki prawdziwy, nie - wybierzcie sobie jedną z trzech sprężyn. :unsure:

Edytowane przez Dagon

Gdyby tak nam chociaż wybór dano, ale taki prawdziwy, nie - wybierzcie sobie jedną z trzech sprężyn. :unsure:

No fakt, "przebieranie w sprężynach"...chociaż ta pierwsza od razu przypomina mi kontur naszych granic :) .

Ale, symbolika...powinna jednoczyć Polaków , nie dzielić...

• Like 1