Tommek Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Witam,czy móglby mi ktoś pokazać najlepiej na fotkach,jak zawiązać/zrobić przypon na szczupłe mając linke,zaciski itd.??Wystarczy tylko przełożyć linke przez zacisk i mocno zacisnac,czy trzeba jeszcze jakieś wezły robić?? Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 w watku o softjerkach pokazalem jak zrobic przypony ze stalki bez zaciskow, na podforum adama slodowego pokazalem jak montuje przypony, albo z tytanu, albo z hard-mono (nie pamietam juz dokladnie), przy uzyciu zaciskow i kleszczy na co nalezy zwrocic uwage?potrzebne sa specjalne kleszcze, kombinerki & co. mozesz zapomniecrurki zaciskowe nie moga byc za duze, bo przypon bedzie sie w rurce krzyzowal i po zacisnieciu peknieodpowiednia technika montazu jest wazna zaraz poszukam jakichs fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 no to dobrego odbioru zdjecia robil kolega dietmar chcialby zwrocic uwage, ze ponowne przekladanie kawalka przyponu przez rurke zaciskowa sluzy jako zabezpieczenie przed wyciagnieciem z zacisku i nie musi byc przeprowadzane 'droga zewnetrzna', ja ten krotki kawalek wrzucam do wewnatrz i dziala tak samo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Dzięki,Pitt tamte fotki widziałem,,i juz mniej więcej kumam,najgorsze jest to że trzeba mieć jakies specjalne szczypce Przed chwilą znalazłem coś takiego moze byc?? http://www.allegro.pl/item503032431_szczypce_wedkar_do_zacis kania_cormoran.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 bez szczypcow z co najmniej 3-ma, najlepiej 5-cioma punktami zaciskowymi mozesz sobie odpuscic ta zabawe i wiazac bez zaciskow ... ja sobie zaciski juz dawno odpuscilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 dokladnie takie jak podales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Mógłbyś jeszcze napisac jak nazywa sie ta otulina przy agrafce??To jest jakas rurka termokurczliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Przestrzegam przed szczypcami (posiadającymi zaciski) Jaxona.Myślałem, że tego nie można spartolić, a jednak...Przy zaciskaniu tulejki, zaciskarka pękła i jedna część o mało nie wybiła mi oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 A po co te szczypce?? Ja używam zwykłych kombinerek z długimi końcówkami, fajnie się robi przypony i odchacza ryby. Przez 2 lata nigdy mnie zrobiony własnoręcznie przypon nie zawiódł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 @tommektak, to koszulka termokurczliwa, bez niej tez funkcjonuje @standerusja robie sobie przypony od 10 lat i dlatego uzywam specjalnych szczypiec, tak z doswiadczenia wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 @TommekJa zamiast specjalistycznych zaciskarek, używam starych kombinerek które mają rozwalony przecinak , do tego stopnia, że prześwit który jest - nie jest w stanie przeciąć tulejek przy zaciskaniu. Póżniej załącze zdjęcie tej mojej zaciskarki. Jest to rozwiązanie bardzo tanie i co najważniejsze skuteczne.W bezmała każdej zakużonej piwnicy znajdziesz jakieś klekoty. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Mam jeszcze jedno pytanie czy istnieje jakaś diametralna różnice między tulejkami zaciskowymi podwójnymi i pojedynczymi??Czy podwójne tak samo sie zakłada i zaciska jak pojedyńcze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 tak, jest duza roznica, podwojnych uzywa sie do grubych przyponow z takich materialow jak hard mono czy FC, albo do bardzo grubych przyponow stalowych (polowy morskie), do ich zaciskania sa potrzebne jeszcze bardziej specjalne szczypce, zaciskajece 'tuleje' w srodku i rozgniatajac ja od wewnatrz na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Witam,chyba ostatnie pytanie Czy tuleję zaciskową trzeba zacisnąć z dwóch stron?? Tzn. czy tulejkę zaciśniętą z jednej strony w szczypcach musze odrwrócić o zacisnac z drugiej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Witam,chyba ostatnie pytanie Czy tuleję zaciskową trzeba zacisnąć z dwóch stron?? Tzn. czy tulejkę zaciśniętą z jednej strony w szczypcach musze odrwrócić o zacisnac z drugiej?Nie,zaciskasz tylko raz.Pozdrawiam.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 ja zaciska z obu stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Moje szczypce mają ząbki tylko z jednej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Moje szczypce mają ząbki tylko z jednej stronyi prawidlowo, innych nie ma, tuleje w szczypce, 1 uscisk dloni, gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Dzięki wszystkim,już sobie trochę ukręcilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 zdradze tobie w tajemnicy, ze ja obecnie (od okolo 2 lat) zaciskam tylko tytan, hard mono wiaze, a stalke owijam jak w watku o softach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 http://leetauchen.com/lees_leader_knot.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi