pawas2 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Może kogoś zainteresuje info. że w WMH na Spójni jest do kupienia plecionka tytanowa Drenan.Dostępna jest 30 i 40 lb. ostatnią 20 lb.kupiłem ja jest bardziej miękka i elastyczniejsza od Terminatora.Cena 89 zł za 5 metrów.Pozdrawiam.PawełSą też dedykowane do niej tulejki zaciskowe tej samej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Plecionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 jest to multistarnd czy single strand?te zaciski to standardowe tulejki drennan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Brrrr.... nie polecam brrrr..... Sprobuj wytrzymalosci tego wynalazku, mi rwalo sie zarowno 20 jak i 40 lbs, rozciaga sie to jakos, pozniej dupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Brrrr.... nie polecam brrrr..... Sprobuj wytrzymalosci tego wynalazku, mi rwalo sie zarowno 20 jak i 40 lbs, rozciaga sie to jakos, pozniej dupa Pewnie że spróbuję,ale mnie pocieszyłeś myślałem że trafiłem okazję Pozdrawiam.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 jest to multistarnd czy single strand?te zaciski to standardowe tulejki drennan Chyba multistrand jest to splot kilku cieniutkich drucików.A to że napisałem tulejki dedykowane,to chodziło mi o wytrzymałość 15-28 lb.Wiadomo że użyć można każdej tulejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Mozesz poprobowac, zaciski sie totalnie nie sprawdzaly, mocno, lekko jak tylko chciales, bralo sie to za kretliki i rozciagalo kombinerkami i ryp.... Ciut lepsze bylo zaplatanie kretlika ale dalej kicha na maxa. Tez sie bardzo cieszylem jak owe cudo zakupilem ale realia szybko zweryfikowaly, zdazylem jedynie wyciagnac szczupaka ponad 90 cm w Szwecji ale nie wiem jakim cudem :D Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 No nic,popróbuję różnych sposobów,może wiązanie węzłem będzie lepsze.Zobaczymy.A jak będzie do d..py to mam spory zapas Terminatora.Pozdrawiam.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 No nic,popróbuję różnych sposobów,może wiązanie węzłem będzie lepsze.Zobaczymy.A jak będzie do d..py to mam spory zapas Terminatora.Pozdrawiam.Paweł Tez kicha Tulejek uzywalem tez Drennana, pozniej Mustada, zaciskane byly oczywiscie specjalnymi kombinerkami. Moze to jakis przypadek ale moje odczucia sa bardzo negatywne Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Potwierdzam to co pisze Bujo.Zrobiłem przypon i sprawdziłem przy użyciu wagi elektronicznej.Nie wytrzymała nawet 5 kg. i pękła na krętliku.W tym układzie nie polecam,lepiej kupić o połowę tańszego Terminatora,ten jeszcze mnie nie zawiódł Pozdrawiam.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Ostatnio rozgiąłem hak z dość grubego drutu - fluorocarbonem 30lb - drżałem żeby głowica nie pusciła.....ale się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 -@Pitt !Zalecasz drut czy plecionke z tytanu ?. http://www.terminatorlures.com/leaders/titanium_leaders/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 -@Pitt !Zalecasz drut czy plecionke z tytanu ?. http://www.terminatorlures.com/leaders/titanium_leaders/ pytanie nie do mnie co prawda, ale: jeśli kasa nie gra roli to preferuję plecionkę, super miekka, nie odkształca sie (drut w sumie tez), nie zakłóca pracy. choc przy duzych wobkach ostatnio stosuje rownież drut i jest calkiem ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 A co myślicie o stosowaniu fluorocarbonu przy łowieniu szczupaków? Od jakich średnic waszym zdaniem zaczyna się ta bezpieczna granica nie do przegryzienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 A co myślicie o stosowaniu fluorocarbonu przy łowieniu szczupaków? Od jakich średnic waszym zdaniem zaczyna się ta bezpieczna granica nie do przegryzienia ? wszystko da sie przegryźć - kwestia czasu oraz wyposażenia szczęki Ja nie lubie stosować FC jako zabezpieczenia przed odgryzieniem (uznaje tylko stal). Jesli chodzi o srednice FC to swego czasu bylo o tym na forum - jesli dobrze pamietam (sprawdz prosze sam) to było to gdzies na poziomie 0,6-0,7 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 macie dostęp do polskich stron lub e-bay gdzie mogę kupić dobre stalowe linki na przypony,ostatnio używam tulejek 0,6mm Jenzi i szukam do nich odpowiedniej linki .wytrzymałości około 12-15kg linka jaxon odpada strzępi się strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 czysta stal czy stal w otulinie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 może być i czysty i w otulinie,byle dobrej jakosci,bo tej linki jaxona nie mogę polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 do czystego mam dostep - ostatnio kupilem splatany z duuuuzej ilosci pojedynczych nitek stalowych w cenie 4 zł / mb - bralem dla siebie 20kg. oraz 9kg jako zabezpieczenie do bialego drapieznika w miejscach ktore tego wymagaja... jesli chodzi o te w otulinie to mam troche na zbyciu ale glownie zielone i o mocy 5-7 kg. wieksze tzn mocniejszy juz zuzylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Ja kupuję na amerykańskim eBay'u linki American Fishing Wire (w otulinie) od sprzedawcy 'seaweedtackle' - sprawdzony kilkukrotnie, polecam. WYbierając linkę nalezy uważać, bo są i w otulinie i bez otuliny (te się zdecydowanie szybko strzępią). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 może być i czysty i w otulinie,byle dobrej jakosci,bo tej linki jaxona nie mogę polecić Kupiłem tą do 18kg i użytkuję od zeszłego roku od jesieni - na żadnej rybie mnie nie zawiodła. Piekielnie mocna. http://allegro.pl/linka-przyponowa-stalowa-5m-wytrzymalosc-1 3-6kg-i1573457762.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 -@Pitt !Zalecasz drut czy plecionke z tytanu ?. http://www.terminatorlures.com/leaders/titanium_leaders/zalecam towar dobrej jakosci, czy bedzie to plecionka stamina, czy single strand terminatora nie odczujesz wielkiej roznicy ... natomiast roznica bedzie jak kupisz single strand firmy BOA to straszny syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Do mnie idzie ta (i nie tylko): http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270662 316688&ssPageName=ADME:L:OU:PL:1123 Ma również inne rozmiary. Tulejki, krętliki, agrafki też można kupić na jego aukcjach co też zrobiłem. Niedroga wysyłka. Całego tego majdanu spodziewam się po niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Odświeżam, potrzebuję węzła-węzłów jakich można użyć do linki 7x7 w otulinie. Na zaciskach mi pękała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Użyj dobrych zacisków. Takich, ze po ich przekrojeniu widzisz miedziany/brązowy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi