Skocz do zawartości

Mitchell 308 Vs Mitchell Pro 308

Adaśko

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Kupilem sobie blank SAKURA SPORTISM SPINNING 702 UL 213CM 0.9-7g. Zastanawiam sie nad kupnem do niego kolowrotka Mitchell 308 badz Mitchell Pro 308. Czy ktos z Was posiadal, uzywal, ktorys tych mlynkow i moze wyrazic swoja opinie na jego temat? Moze mieliscie okazje przetestowac oba ? Bede bardzo wdzieczny za kazda opinie na ich temat, a moze polecicie mi jakis inny(lepszy niz wyzej wymienione) kreciolek pod ten kijek do 300zl ? Czekam na Wasze opinie :)

Blank czy wędkę?

Na miczelach się nie znam. Kiedyś to była klasa, ale teraz?

Do 300 zł, to poleci zaraz to co zawsze: Redy i Blue arce, zaubery, może TD i jakieś używki czegoś lepszego typu Daiwa... Kupa informacji o tym jest w sumie.

A jeśli chodzi o rozmiarówkę, to osobiście brałbym 2000, ale 1000 też obleci. Większe niepotrzebnie obciążą zestaw.

Edytowane przez Leadrock

• 10 miesięcy temu...

Adaśko, czy zdecydowałeś się na któregoś Mitchella ? 

Ja użytkuje model 308 Pro, a przynajmniej staram się. Nawijanie żyłki jest tak okropne że co godzinę muszę odcinać 20 metrów żyłki czy plecionki. Próbowałem już chyba z 20 ich rodzai i się poddałem.

• 3 tygodnie później...

Ładnie kręci nowy Exage z Shimano. Mi akurat stary się rozleciał i szukam czegoś do UL. Oglądałem Slam-a i nową Okumę Ceymar. Sam zdecydowałem się na Okumę. Czas pokaże czy to się do czegoś nadaje, na sucho chodzi super.

Witam. Jak się spisuje Okuma był już jakis wypad nad wodę ?? z nowym nabytkiem :)

• Like 1