Locutus85 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Witam, jakieś 5 lat gdy wujek odchodzil na emeryture dostał od kolegów z pracy spinning Cormoran Black Bull Tipmaster 270 5-20. Bakcyla jednak nie połknął i wędzisko podarował mi. Miał ktoś tego kija ? Na kleniówke wydaje sie byc za ciezki, na szczupakówke lub boleniówke za lekki. Jakie może być jego przeznaczenie ? Edytowane 9 Czerwca 2014 przez Locutus85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Nie znam kija ale gramatura jak na okonia, albo szczupak na lekko, dużo zależy od łowiska, nie koniecznie gramatura o tym decyduje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Nie szukaj zastosowania dla tego kija pod gatunek ryby ze względu na c.w. zobacz nad wodą jakie przynęty obsłuży , jaką ma akcje , co się z nim dzieje w trakcie holu... ogólnie c.w. pokazuje że powinien obsłużyć woblery 3-6cm, obrotów ki do nr 3, gumy na głowach 5 -15 gram... a co się na takie przynęty łowi ? Niemal wszystko... uniwersalna dosyć wędka powinna być na warunki polskie. Ale jak pisze . Najlepiej kij nad wodę trochę przynęt i zobaczysz co masz w ręku . Edytowane 9 Czerwca 2014 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Nic dodac nic ujac, na sucho ciezko okreslic, jak wyzej napisane, jesli masz kij u siebie zabierz nad wode, sam zadecydujesz do czego ma byc, kijek nie o tyle jest pod rybe, co pod przynety i wode, chyba ze mowa o kijach specjalistycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Czyli generalnie może on służyć na szczupaka w wodzie stojącej jak i klenia w rzece o szybkim nurcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Ja bym zobaczyl jakie przynety obsluguje a pozaniej wiedzial gdzie i na co z tymi przynetami uderzyc P.sNa upartego wiekszosc kijow mozna przeznaczyc do wiekszosci ryb Edytowane 9 Czerwca 2014 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Koledzy dobrze Ci radzą.Samymi parametrami kija,w domu,w żaden sposób nie określisz jego zastosowania.Choćby dlatego że wiele wędek,niekoniecznie nawet tanich i seryjnych,ma problem z opisami.Znaczy,że bywają niedoszacowane lub przeszacowane,jeśli chodzi o cw.Weż spore spectrum przynęt,woblerki mniejsze i większe,obrotówki,gumy i po prostu potestuj.Tylko tak się dowiesz jaką kij ma akcję przy konkretnej przynęcie,jak się ją prowadzi czy jak się ugina w czasie holu(czego Ci życzę) .Założyć pewnie możesz tylko że do jerków za bardzo się nie nada .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 ja uzywam tego kijka pod okonka i sandacz na lekko... wedka jest mega czuła i lekka.. mam duzo wędek dobrych marek itd. ale to jest moja ulubiona wędka.. tylko pod gumy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 A ja bym jej uzył do połowu pstragow albo kleni na trochu wieksze przynety mam kij o tej samej długosci i gramaturze i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 A jak ze zbieznoscia blanku? Mam bf x i grubawy przy dolniku i kluskowaty...a cw 10-30 wg opisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 jest grubszy przy dolniku i dosc mocny,i jest to wklejka.. na pstraga nie widze tego kijka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi