Skocz do zawartości
  • 0

Trolling sumowy na głębokiej wodzie

Art__RZ

Pytanie

Witam.

Od tamtego roku próbuję trochę swojego szczęścia  w trollingu za sumem i udało mi się skusić parę wąsów  ale trollingowałem na rzece  z średnią głębokością  do 5m, natomiast w tym roku chciałbym zmierzyć się  z wąsatym na pewnym odcinku Odry gdzie głębokość wynosi od 5 do 10 m i tu pada pytanie czy warto trollingować za sumem na  tak głębokiej wodzie bo żaden wobek mi nie zejdzie blisko dna ,czy trolling w pół wody ma wogule sens,a może macie jakieś patenty na trolla na tak głębokiej wodzie jak skusić wąsa do współpracy.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zdecydowanie warto.

Jesli wedkujesz w lowisku o w miare rownej glebokosci - np rynna to jesli podasz wobler na 5 metrach, a lowisko ma glebokosc 7...to mozesz sie liczyc z braniami :)

Troche wiecej znajdziesz tu : 

http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/artykuly/w-pogoni-za-sumem-r264

Edytowane przez Guzu
  • Like 1

• 0

Sorry że się podepnę ,ale troszkę chciałem zasięgnąć języka w temacie ODRY. Dokładniej chodzi mi o jej stan oraz czystość i czy przy tym stanie jest możliwość połowienia wąsatych ???. Pytam bo planujemy wyjazd a "troszkę"  bo 700 km w jedną stronę przejechać i zaliczyć totalną wtopę byłoby głupio. Planujemy wyjazd na końcowy odcinek Odry w okolice ujścia Regalicy.

Proszę o informacje może jakieś podpowiedzi???

Edytowane przez miramar69

• 0

Sorry że się podepnę ,ale troszkę chciałem zasięgnąć języka w temacie ODRY. Dokładniej chodzi mi o jej stan oraz czystość i czy przy tym stanie jest możliwość połowienia wąsatych ???. Pytam bo planujemy wyjazd a "troszkę"  bo 700 km w jedną stronę przejechać i zaliczyć totalną wtopę byłoby głupio. Planujemy wyjazd na końcowy odcinek Odry w okolice ujścia Regalicy.

Proszę o informacje może jakieś podpowiedzi???

Kolego u nas  nie ma żadnego powyższonego stanu wody .

Trochę  sztybszy nurt  wody  ale w granicach  normy.

Wąsate  jak najbardziej można  próbować .

Edytowane przez Doman

• 0

Dzięki za info choć odebrane dopiero dziś czyli -po "śliwkach" :D  :D  :D

BYŁEM ,WIDZIAŁEM ,PŁYWAŁEM ,ALE NIE ZWYCIĘŻYŁEM :(  :(  :(  :(  :(    mimo to jestem zauroczony tą - ODERKĄ. :wub:  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:

PS: fajnie że na ŻYWO (mimo tak dużej odległość opłacało się)   poznałem kilku kompanów z forum   :good:  :highfive:

A-"KU-KU" i tak cie widzę  post-47757-0-35178600-1402831474_thumb.jpg tym razem wygrałeś i ci się upiekło ale my się jeszcze spotkamy - NA PEWNO!!!

Edytowane przez miramar69

• 0

Dzięki za info choć odebrane dopiero dziś czyli -po "śliwkach" :D  :D  :D

BYŁEM ,WIDZIAŁEM ,PŁYWAŁEM ,ALE NIE ZWYCIĘŻYŁEM :(  :(  :(  :(  :(    mimo to jestem zauroczony tą - ODERKĄ. :wub:  :wub:  :wub:  :wub:  :wub:

PS: fajnie że na ŻYWO (mimo tak dużej odległość opłacało się)   poznałem kilku kompanów z forum   :good:  :highfive:

A-"KU-KU" i tak cie widzę  attachicon.gifodra 040.jpg tym razem wygrałeś i ci się upiekło ale my się jeszcze spotkamy - NA PEWNO!!!

Mariusz koniecznie trzeba to powtórzyć :)

• 0

..fajnie sie byo spotkać :-)...my przed tym nadchodzącą ścianą wody, w 15min mieliśmy dzień konia :-)...

pozdrawiam

Dzięki Patu to prawda spotkanie bardzo miłe,dziękujemy za wskazówki.Nastawialiśmy się przedewszystkim na suma a ten nie chciał brać 

Daj znać jak będzie jakiś zlocik

Pozdrawiam

sebson