Bujo Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Olo, pewnie że dasz radę. Michał, Ty to lubisz ten sprzęt maltretować <_< ale teraz to chyba delikatnie przesadzasz <_< Niemniej życzę Ci połamania, jakkolwiek by to nie brzmiało @Pablom, Idac dalej owym tokiem rozumowania- kolega lowi te ryby mocnymi muchowkami #8- tarpony oczywiscie te mniejsze na plyciznach. Toz taki blank ma 15 lbs na maxa ( Sage TCR). A moj RX8 17 lbs. Poradzi wiec sobie bez problemu zas i dla ryb bedzie lepiej bo czeka je mniejsza katorga przy holu :D Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Olo, pewnie że dasz radę. Michał, Ty to lubisz ten sprzęt maltretować <_< ale teraz to chyba delikatnie przesadzasz <_< Niemniej życzę Ci połamania, jakkolwiek by to nie brzmiało @Pablom, Idac dalej owym tokiem rozumowania- kolega lowi te ryby mocnymi muchowkami #8- tarpony oczywiscie te mniejsze na plyciznach. Toz taki blank ma 15 lbs na maxa ( Sage TCR). A moj RX8 17 lbs. Poradzi wiec sobie bez problemu zas i dla ryb bedzie lepiej bo czeka je mniejsza katorga przy holu :D Bujo @Bujo- ale ja CI takiego 200lbs i z 8ft życzę <_< wtedy zobaczymy co ten kijek potrafi <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Biorac pod uwage ostatni czas na forum moja odpowiedz jest nastepujaca Michale, myślę że sarkazm jest niepotrzebny. Wystarczy prosta, merytoryczna informacja. W końcu... idą Święta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Witam, @Friko, Tu nie bylo zadnego sarkazmu Przypadek polowu pstragow i lipieni sluzyl podkresleniu stosunkowo delikatnej szczytowki wedki, pozwalajacej na polowy malymi przynetami. Szczupaki z jeziora to przyklad mocy. Porownanie z muchowka- ot takie spostrzezenie po ogledzinach obu wedek. Sam fakt ze nada sie na brzany- lowilem je jeszcze niedawno dosc regularnie i wiem orientacyjnie czego potrzeba na duzej rzece. Porownanie do ryb morskich- podczas wymiany pogladow o pstragach i szczupakach jasno udzielal sie lowca ryby 38 cm za to mial doswiadczenie z niebieskimi rybami, szczupaki poszly jako snappery czy stripped bassy. Ot tak sobie pogdybalem Kolega mapisal mi maila ze zlowil tarpona 100 lbs na muchowke #12. Wedle tego zabiore mojego Batsona 30 lbs. Nada sie i to z nadmiarem Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Michał, widzę że jesteś w dobrym nastroju, ale tu nie jest kącik humoru tylko kącik rodbuildera więc skupmy się na merytoryce, ok?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Odnosze wrażenie ze Michał całkiem merytorycznie powiedział co i jak. Niedawno mieliśmy dyskusję, w której w bardzo merytoryczny sposób usiłowano wcisnąć na siłe, podpierając się przykładami chyba jeszcze dalszymi dziwne teorie. Ja jak słysze zawsze, każdego, w każdych warunkach to naprawdę zastanawiam się czy to jeszcze dyskusja czy już natrętna ewangelizacja. Udowadniano tezy podpierając się zdjęciami ryb złowionych na spinning, brakowało wieloryba tylko w zestawie różnych różności które się przewineły przez dyskusję. Tylko i wyłącznie dlatego, że ośmieliłem poddać w wątpliwość jedynie słuszne tezy i twierdzenia. Ja bardzo chętnie poczytam merytoryczną dyskusję o kiju na brzany - dla mnie to ryba legenda - jeśli chodzi o jej potworna ponoć siłę. Ale zastanawiam się jak interpretować to co czytam. x 1,5?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Kubo, Ja jak słysze zawsze, każdego, w każdych warunkach to naprawdę zastanawiam się czy to jeszcze dyskusja czy już natrętna ewangelizacja. Ja też się nad tym zastanawiam. Myślę że zawsze, każdego w każdych warunkach to sformułowania trudne do obrony w wędkarskiej praktyce. Wędkarze nie są jednak grupą słynącą z obiektywizmu więc zawsze warto włączyć jakiś filtr na to co się słyszy czy czyta I też poczytam chętnie merytoryczną dyskusję o kiju na brzany. Bez osobistych wycieczek Proponuję na tym zakończyć ten offtopic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 @Standerus Jak chcesz na e-mail możesz otrzymać zdjęcia pstrągów na casta 10 lb- nawet większe od tych co wstawiłem . Właściciel nie wyraził zgody na publikacje- z brzanami jest podobnie . Ci co łowią zdjęć nie na ogół nie chcą wstawiać .Ale postaram się aby w przyszłym sezonie tych zdjęć było sporo więcej . . Cytując z G. Loomisa “I can build a rod you can’t break, but you wouldn’t want to fish with it.” Chyba się pomylił bo taki blank jest potrzebny dla , rybaków i nowo-wędkarzy Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Widzę że jednak ambicje są silniejsze od... nie pozostawiacie mi Panowie wyboru. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi