kryst Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 W najnowszym, numer 1/2009, wydaniu czasopisma Wędkarski Świat został zamieszczony artukuł o podstawach castingu - dobór multika i kija, skreślny ręką Jerzego Wierzbickiego - naszego forumowego kolegi. @Jerzy, Gratuluję wspaniałego artykułu w styczniowym WŚ. Kolegom serdecznie go polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Mam nadzieje ze zaraz gazete dostane i przeczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Tekst pierwsza klasa, extra fotki multików oraz naszych kolegów z forum Peresady i Rognisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Oczywiście zwiedziłem ten egzemlarz , zachęcony zajawką ..Jerzy , tekst jak zwykle spod Twojej ręki rzeczowy i kompetentny . Oczekuje dużo , dużo więcej w przyszłości .Ale na marginesie mojego błogostanu , pofolguje mojej wrodzonej i niereformowalnej asertywnosci . Nie mylić ze złośliwościa , której we mnie zwyczajnie brak .Kiedy spotykam w naszej branżówce treści opisujące casting i okolice , mam zawsze nieprzeparte wrażenie jakiegoś takiego wyobcowania , nieprzystawalności czy wyrażnej ich odmiennosci . Cieszę sie jak diabli z tego artykułu, ale zarazem widzę przepaść i rozziew między propagowanym przez nas modelem , czy też punktem widzenia , a profilem kształtowanym usilnie latami przez redaktorów pism . I nie ma tutaj nic z poczucia wyższości ani pogardy . Z jednej strony apoteoza taniego , skomercjalizowanego i zbanalizowanego tzw polskiego spinningu . Z rytualnymi paszkwilami anty PZW jako klejem i paszą dla populus . Inkrustowany bogato kafel rybą . Z drugiej okazjonalny powiew ze świata , jakże rzadki , poniekąd alternatywa .Dwa wędkarskie światy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Slawku chyba nie jest tak dokonca jak mowisz. Piszac artykul o castingu do WS nie napotkalem, zadnego systemowego oporu ze strony nikogo z redakcji. Ich interesowala jedynie wartosc merytoryczna. Nikt wbrew opiniom jakie w internecie mozna przeczytac w redakcji WS nie jest przeciwnikiem castingu czy multiplikatorow. I chyba nigdy tak nie bylo. Tymbardziej, ze sa przygotowane nastepne teksty o tematyce castingowej. Wspolpraca z redakcja WS to sama przyjemnosc. Chcialbym w tym miejscu podzienkowac wszystkim urzytkownikom jerkbait.pl, ktorzy pomogli mi w przygotowaniu tego tekstu. pozdraiwam Jerzy W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 spoko jurek zawsze gdy tylko moge chetnie pomagam <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 mozna zdjecie artykułu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Pafek, to było by złamanie praw autorskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Właśnie przeczytałem - bardzo fajny i ciekawy artykuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Pafek, to było by złamanie praw autorskich. No myślałem że jakby autor zrobił fote to by nie było złamanie praw, byłem w Empiku i już widziałem, bardzo fajny art i no i zdjęcia super. Czym robione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Kolegami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Kolegami Poprawiles mi humorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Artykul naprawde fajnie sie czyta a do tego super fotki.....czuc jednak pewne rozgraniczenie(przynajmniej dla mnie )bo z jednej strony to co realne...a z drugiej marzenia (metanium mg, zillion ) no ale co zrobic ale czym byloby zycie bez marzen?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 ale czym byloby zycie bez marzen?? pasiasty glowa do gory! MArzenia sa po to by je spelniac.. jedn wymagaja wiecej pracy inne mniej ale... spelnianie ich to niesamowita frajda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 ale czym byloby zycie bez marzen?? pasiasty glowa do gory! MArzenia sa po to by je spelniac.. jedn wymagaja wiecej pracy inne mniej ale... spelnianie ich to niesamowita frajda Mifek dobrze mówi , czasem wystarczy chwilka żeby przeskoczyć do tej innej rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 hehe dzięki za słowa pocieszenia ale ja patrze bardzo optymistycznie w moją przyszłość (również castingowa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Szanowni Koledzy, Zapraszam do drugiej, fantastycznej, części Casting w najlepszym wydaniu. W numerze 2/2009 WŚ.Jerzy w prosty i zrozumiały sposób tłumaczy podstawy. Artykuł jest opatrzony super zdjęciami. Gorąco polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Tylko siedem złotych , za Jerzego w locie !! Nigdy bym nie pomyślał , że bedę naganiaczem WŚ ..Lśnią sobie w tych robakach , tartej bułce i wklejankach , jak przybysze z innego świata . Jerzy jesteś klasą dla siebie , mój szczery podziw .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Slawku sprawa jest bardzo prosta, chcac pokazywac inne opcje musimy sami sie o to starac. Sam internet nie wystarcza, co sam osobiscie dostrzegam od dluzszego czasu. Promocja castingu jako kolejnej opcji w naszym wedkarstwie musi wyjsc poza krag portali internetowych. Tutaj w sieci mam wrazenie, ze zrobilismy juz wszytko. Ja osobiscie staram sie dzielic swoim doswiadczeniem i wiedza takze poza naszym portalowym podworku. co nieco o castingu jeszcze w WS jeszcze bedzie pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Gratuluję @jerzy bo artykuł super.....nawet dla takiego castingowego zółtodzioba jak ja, wszystko jest klarowne i zrozumiałe..Teorii już naczytałem się sporo...chciałoby się teraz wziąć za praktykę ale widząc to co się dzieje za oknem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Co chcesz od tego co dzieje się za oknem? Piękna pogoda by poganiać z castingiem PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Drodzy Koledzy, Nic dodać, nic ująć. @Jerzy, dziękuję za wspaniałe, proste opisy. Myślę, że kroczysz właściwą drogą....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Co chcesz od tego co dzieje się za oknem? Piękna pogoda by poganiać z castingiem PozdrawiamRemektaaaa ale takim UL za pstrągiem. a (na razie) za tymi rybami(i innymi poza zębaczami) będę biegał z korbą pogoda nie za ciekawa do nauki...no chyba że na lód będę rzucał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 No właśnie .. W Polsce XXI wiek , półki w Ruchu i Kolporterze pełne pism wszelakich , kipiących słowem , modą i zjawiskiem . A casting ciągle underground i w tajnym sieciowym tournee .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 No właśnie .. W Polsce XXI wiek , półki w Ruchu i Kolporterze pełne pism wszelakich , kipiących słowem , modą i zjawiskiem . A casting ciągle underground i w tajnym sieciowym tournee .. Sławku to oczywiste !!! Bo casting w PL zatrzymał się juz dawno. Dlatego staram sie wychodzić poza internet z tematem multiplikatorów. Może jeszcze kogoś zachęcę i zarażę fascynacją castingiem. UL cast istnieje tylko w teorii i w sieci, bo jakoś ryb regularnie łowionych na wabiki 2g za pomocą castingu jak niebyło tak niema. Castingowe rozwiazania zasadniczo sprowadzają sie do kilku mocno uschematyzowanych zestawów i sytuacji łowiskowych. Wiekszość castingowych guru jacy wyznaczali trędy w PL jeszcze kilka lat temu wypaliła się totalnie a niektórzy zniknęli na dobre lub skompromitowali się w powszechnej opinii. Ja jeszcze znajduję w sobie siły, aby temat ciągnać dalej.. Jak długo? Czas pokaże... pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi