Skocz do zawartości

BRASIL 2014

sebalos.77

Rekomendowane odpowiedzi

O Hanibalu - Kanibalu - Suarezie już pisać nie będę......., bo nie jestem specjalistą w dziedzinie ...... psychiatrii.  

Natomiast dziś przeżyłem jeden z większych zawodów na tym turnieju - Ghana - po dwóch pierwszych meczach byłem przekonany, że to najlepsza afrykańska drużyna od lat, pomimo przegranej z USA,.....ale dziś ..... dramat, zobaczyłem inną ekipę, zdekoncentrowaną, niekonsekwentną, niedokładną. Samobója, którego sobie zapakowali jestem w stanie zrozumieć - najlepszym zdarzają się takie kiksy, ale interwencja bramkarza i idealne podanie pod nogi Ronaldo....... chyba nawet w naszej lidze trudno o coś takiego.

Może rozbił ich mecz z Niemcami, dla mnie genialny w ich wykonaniu, który po porażce z USA stawiał ich w bardzo trudnym położeniu,.....a może jakieś kłótnie o kasę (coś do mnie dotarło z jakichś wiadomościach, ale detali nie znam).

A może prawda jest taka, że w futbolu cudów nie ma i liczą się drużyny narodowe o najwyższej kulturze piłkarskiej - katalog tych walczących o najwyższe mundialowe laury obraca się praktycznie od lat w kręgu kilku ekip - Anglia, Niemcy, Italia, Brazylia, Hiszpania, Holandia, Urugwaj, Argentyna, Francja..... może którąś pominąłem to mnie poprawicie. Oczywiście czasem któraś z potęg zawodzi, podobnie jak w tym roku Hiszpanie czy Angole i to jest odbierane jako sensacja.  

Ale sensacji w postaci afrykańskiego mistrza chyba się nie doczekam........., co gorsze nie widać też światełka w tunelu dla polskiej piłki.

O Hanibalu - Kanibalu - Suarezie już pisać nie będę......., bo nie jestem specjalistą w dziedzinie ...... psychiatrii.  

Natomiast dziś przeżyłem jeden z większych zawodów na tym turnieju - Ghana - po dwóch pierwszych meczach byłem przekonany, że to najlepsza afrykańska drużyna od lat, pomimo przegranej z USA,.....ale dziś ..... dramat, zobaczyłem inną ekipę, zdekoncentrowaną, niekonsekwentną, niedokładną. Samobója, którego sobie zapakowali jestem w stanie zrozumieć - najlepszym zdarzają się takie kiksy, ale interwencja bramkarza i idealne podanie pod nogi Ronaldo....... chyba nawet w naszej lidze trudno o coś takiego.

Może rozbił ich mecz z Niemcami, dla mnie genialny w ich wykonaniu, który po porażce z USA stawiał ich w bardzo trudnym położeniu,.....a może jakieś kłótnie o kasę (coś do mnie dotarło z jakichś wiadomościach, ale detali nie znam).

A może prawda jest taka, że w futbolu cudów nie ma i liczą się drużyny narodowe o najwyższej kulturze piłkarskiej - katalog tych walczących o najwyższe mundialowe laury obraca się praktycznie od lat w kręgu kilku ekip - Anglia, Niemcy, Italia, Brazylia, Hiszpania, Holandia, Urugwaj, Argentyna, Francja..... może którąś pominąłem to mnie poprawicie. Oczywiście czasem któraś z potęg zawodzi, podobnie jak w tym roku Hiszpanie czy Angole i to jest odbierane jako sensacja.  

Ale sensacji w postaci afrykańskiego mistrza chyba się nie doczekam........., co gorsze nie widać też światełka w tunelu dla polskiej piłki.

Anglii to w to wyborne towarzystwo bym nie mieszal  :lol:  :lol:  :lol: Angole zawodza zawsze :D Trzeba pamietac ze taka potega a w polfinale MS grali dwa razy, czyli tyle samo co Polska czy Czechy  ;)

eee tam ... to tylko WM, nie ma sie co pultac :) 

moich 4 faworytow na polfinal jest dalej, jedna sympatyczna druzyna tez, choc wcale sie nie spodziewalem a inny team, ktoremu kibicuje od kajtka, niedawno wyladowal w londynie ^_^ taki lajf, co zrobic :)

ale, ale ... przyszlo mi do glowy, ze pewnie kilka etatow sie niedlugo zwolni, wiec chetni powinni juz teraz (smialo) aplikowac :)

• Like 1

Anglii to w to wyborne towarzystwo bym nie mieszal  :lol:  :lol:  :lol: Angole zawodza zawsze :D Trzeba pamietac ze taka potega a w polfinale MS grali dwa razy, czyli tyle samo co Polska czy Czechy  ;)

Prawda - trochę mnie z Anglikami poniosło - niby zawsze...... no może prawie..... w gronie faworytów, a potem jakoś nie idzie. Jednak tak historycznie rzecz ujmując to w 1966 r. tytuł zdobyli.

Chyba taki polski futbolowy  kompleks ze mnie wylazł, bo na nasze zwycięstwo nad nimi czekam ........41 lat...... :huh:

• Like 1

Dziwny mundial. Zaskakujący. Brawo dla Algierii !!! Myślałem ze Putin wyjdzie :D a tu taka niespodzianka

Putin ma inne problemy i nie dogadał tematu...... z kim trzeba. Naród mu to wybaczy ........ znowu jakąś antyczną wazę wyłowi, albo motolotnią klucz żurawi poprowadzi...... 

A poważnie - to jestem zadowolony (bez uprzedzeń), bo ekipa rosyjska to nuuuuuuuda dramatyczna - zupełnie jakby tu byli za karę.  

Super jest ten mundial.

A dziś mam żałobę, po tylu dniach uczty, dzień bez meczu.

Bardzo liczę na zespoły z Ameryki Płd + Meksyk, ale coś czuję, że zwycięzca ewentualnej pary 1/4  Niemcy - Francja może nabrać wiatru w żagle i rozjechać resztę. 

A tak poza tym... James Rodriguez!

https://www.youtube.com/watch?v=rNUpa3M3FKE

• Like 1

No to zaczynamy druga runde !

Zlote piki i inne zlote generacje zasiadly juz przed TV ogladac jak inni walcza o Puchar ;)

Czy cos stanie na przeszkodzie polfinalom : 

Niemcy - Brazylia

Holandia - Argentyna ? 

Watpie by to byla Algieria, Grecja czy Szwecja ( ;) ) ...ale moze Belgia ? :o

W kazdym razie dzis Brazylia i Kolumbia  - tak to widze :)

Ten drugi mecz moze byc wyjatkowo zaciekly...jednak Kolumbia ma Carlosa Valderrame ... A to jak wiadomo  : KLASSA sama w sobie   :)

post-45573-0-62986600-1403970171_thumb.jpg

Edytowane przez Guzu
  • Like 1

Brawo Chile, jak ogarną się trochę obrońcy to nie będzie tak źle bo jak na razie jest trochę chaosu w defensywie. Neymar-jeżeli mecz potrwa jeszcze z 10h to może w końcu wleci z piłką do siatki  :lol: Nie wiem co on chce pokazać, miał kilka dogodnych szans na oddanie strzału to ciągle kiwa w polu karnym w sumie to niech sobie kiwa hehe Chile go go go  :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...