kuzyn Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Cześć! Musiałem zadać to żenujące pytanie: czy 51S musi hałasować przy rzucie!?Wszyscy rozstrzeliwują o hałas Daiwy, a mój 51S przy rzucie jazgocze tak jakby się miał rozlecieć.Może z nim coś nie tak!? Pozdrawiam kuzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramay Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 czy 51S musi hałasować przy rzucie!?mój 51S przy rzucie jazgocze tak jakby się miał rozlecieć.Może z nim coś nie tak!? Pozdrawiam kuzyn 1. nie musi2. jesli tak, to coś z nim bardzo nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 kuzyn kapka oliwki na zewnetrzna strone lozyska na szpuli spowoduje, ze halas sie skonczy. moj CC 51S tez halasowal przy rzucie, po malej terapi ucichl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Smarowanie oczywiście już próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 @robertja bym na twoim miejscu rozebral kolowrotek, wyczyscil i po ponownym nasmarowaniu sprawdzil, ktore lozysko wyje (wychodze z tego zalozenia, ze to lozysko), potem wymiana na nowe i powinno byc OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Dzięki! Wkurza mnie to, że w nowym urządzeniu trzeba od razu grzebać Kręci idealnie, ale przy rzucie... dramat!!!Wymienię łozyska przy szpuli i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 za hałasowanie odpowiedzialne jest jedno z trzech łożysk. należy zlokalizować i wymienić. łożyska znajdują się: jedno pod dociskiem, jedno na osi szpuli i jedno w nakrętce. o ile wymiana pierwszego i trzeciego jest banalnie prosta o tyle z tym na szpuli należny zachować dużą ostrożność, bowiem że by je zdjąć należy wyciągnąć najpierw pręcik z ośki szpuli który siedzi b. mocno i podczas operacji można zwichrować szpulkę. żeby go wyciągnąć należy dobrymi szczypcami złapać na tenże lekko przekręcić i wyciągnąć. naprawdę nic na siłę - operację należy wykonać z wyczuciem. podaję rozmiary łożysk:docisk: 7x3x3 średnica zewnętrzna x grubość x średnica wewnętrznanakrętka:10x4x3 ośka : 11x4x5jeżeli jesteś zainteresowany posiadam komplet takich łożysk ( zakryte ABEC 5 )pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Dziwne rozmiary... ZPI takich nie posiada!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 za hałasowanie odpowiedzialne jest jedno z trzech łożysk. należy zlokalizować i wymienić. łożyska znajdują się: jedno pod dociskiem, jedno na osi szpuli i jedno w nakrętce. o ile wymiana pierwszego i trzeciego jest banalnie prosta o tyle z tym na szpuli należny zachować dużą ostrożność, bowiem że by je zdjąć należy wyciągnąć najpierw pręcik z ośki szpuli który siedzi b. mocno i podczas operacji można zwichrować szpulkę. żeby go wyciągnąć należy dobrymi szczypcami złapać na tenże lekko przekręcić i wyciągnąć. naprawdę nic na siłę - operację należy wykonać z wyczuciem. podaję rozmiary łożysk:docisk: 7x3x3 średnica zewnętrzna x grubość x średnica wewnętrznanakrętka:10x4x3 ośka : 11x4x5jeżeli jesteś zainteresowany posiadam komplet takich łożysk ( zakryte ABEC 5 )pozdrawiam! pomocne bardzo Krzyśku Powiedz ( napisz ) czy wymiana łożysk szpulki na inne ( np. SiC ) polepszy właściwości rzutowe ?! Edit: czy mi się zdaje czy nie kompletu łożysk SiC do 51SS ?!10x4x3 to to samo co 3x10x4 ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 nie wiem czy polepszy - ja miałem te SIC zpi tylko przez chwilę, bo były dla mnie za głośne, nie zauważyłem dramatycznej poprawy rzutów. jeżeli chodzi o wymiary to pewnie to te same łożysko.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 nie wiem czy polepszy - ja miałem te SIC zpi tylko przez chwilę, bo były dla mnie za głośne, nie zauważyłem dramatycznej poprawy rzutów. jeżeli chodzi o wymiary to pewnie to te same łożysko.pozdrawiam! dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 a mi sie nasuwa jeszcze jedno najprostsze rozwiazanie. Robert sprawdz czy ktoryś z bloczkow nie ma jakiegos zadziora? albo sprobowa wylaczyc wszystkie - ew zdjac calkowicie i oddaj pare rzutow.. moze masz jakis felerny bloczek w SVSie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Tylko jeden jest włączony... próbowałem zmieniać na pozostałe i dalej kiszka ... ale cieszy mnie, że kombinujemy podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Tylko jeden jest włączony... próbowałem zmieniać na pozostałe i dalej kiszka ... ale cieszy mnie, że kombinujemy podobnie wychodzi na to ze myslimy o podobnych rzecxach... a tak w ogole to zorientuj sie kiedy mozna podjechac miedzy mosty na panny w wasem... bo w przyszlym rou chcialbym sie tam pofatygowac i troche pomachac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 @mifek przestań marzyć wracając do sedna wątku....@kuzyn obejrzyj krawędź szpuli. miałem już podobny przypadek ,kombinowałem z łożyskami i smarowaniem....a tu cios w plecy tzn lekko trącona krawędź szpuli była sprawcą zamieszania,szumów itd podczas rzutów. podejrzewam że wina leży po stronie złośliwych jak zwykle ryb z rzeki Warty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 I co zrobileś z lekko trąconą krawędzią szpuli ,bo jestem ciekaw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 nic nie zrobiłem,sama się z czasem dotarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Aaa .Pytałem ,bo moja Citica zaczyna hałasowac pod wiekszym obciążeniem (kopyto 6-tka) i właśnie ,to wydaje mi sie przyczyną .Bez obciążenia i przy rzutach jest super .Może się dotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi