STREMER Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 (edytowane) Co oprócz przynęt jeszcze jest potrzebne do skompletowania zestawu?KoszPodkładPodbierakPrzypony koniczneŻyłka przyponowaRękawiczki neoprenoweWodoszczelny plecak/torbaMasakra!!! Kupa kasy za "nerkę" http://www.flyfishingsupport.de/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=205&category_id=8&option=com_virtuemart&Itemid=62&vmcchk=1&Itemid=62 OT. A to filmik-nagroda dla wszystkich życzliwych osób, które pomogły mi w skompletowaniu zestawu http://globalflyfisher.com/video/year-2011-waders Edytowane 14 Czerwca 2014 przez STREMER 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Ale potem uśmiech podobny do tego u bohaterów Twojego filmu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Mam taką nadzieję.Jutro idę do OBI po koszyk za 15 zyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Który kij jest lepszy do morskiego trociowania?Redington Link #7 9'6"czySage VXP #7 9' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 (edytowane) Jednak Redington #7 10' a nie 9'6" i RIO OutBound ShortKołowrotek będzie na pewno Loop Evotec. Szukam w dobrej cenie Edytowane 24 Lipca 2014 przez STREMER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 W dobrej cenie byly w grudniu, teraz sa po zlej albo bardzo zlej cenie, przynajmniej w UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Dlatego tyle ich na ebayuW jakiej były cenie i gdzie, jak można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Czarny, rozmiar 7-9, za £160 z dostawa do domu, http://www.johnnorris.co.uk/ Dwa razy sie nie zastanawialem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Cena konkretna. Głupio nie kupić. Jest opcja Evotec'a 5-7 za ciut ponad 600PLN. Się kupi, przymierzy i jak będzie za lekki to się kupi większy. Tej wielkości - co Ty kupiłeś - bym nabył.Trzeba wiedzieć gdzie szukać, a 50% zniżka to już norma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Ciekawy temat z tymi sznurami i ich dobieraniem. Tez od jakiegos czasu kompletuje zestaw na sreberka. Wedka, kolowrotek, kosz i reszta akcesorii juz jest ale sznur nadal w poszukiwaniu. Co byscie polecili do wedki Scierra A.N.T 9'5 #8 i na jaka odleglosc powinien latac taki zestaw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Głowice zintegrowane typu Coastal, Outbound, 40+, Kust, Vibe 85 i 125, Ghost tip. Pływająca przy flaucie i małej fali, przy większej dodatkowo tip intermedium lub po prostu linka slow intermediate (najbardziej uniwersalna). A jak masz starą linkę typu DT to docinasz i łączysz z running linem i też masz fajny zestaw. Poleci tyle ile rzucisz, nie ma uniwersalnej odległości, determinują ją trocie na łowisku w danych warunkach. Czasem potrafią koło nóg pływać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanc Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 W tutejszym sklepie widzialem linke Scierra Hywel Morgan EDP, WF #7F\I nada sie cos takiego?Lowilem juz trocie w morzu ale na spinn. Te ktore zlowilem braly dosc daleko i jakos mi tak w glowie utkwilo, ze trotki z plazy to bardzo dalekie rzuty. Mochowka udaje mi sie rozwinac 25-30 metrow sznura i zastanawiam sie czy to nie za malo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 6 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Te ktore zlowilem braly dosc daleko i jakos mi tak w glowie utkwilo, ze trotki z plazy to bardzo dalekie rzuty. Ja również złowiłem trotkę na maxymalnym zasięgu rzutu spinem ale też miałem brania "pod nogami", więc muchą da radę złowić Nie martw się o to. To, że nie miałeś brania trotki z mniejszej odległości nie znaczy, że ich tam nie było. Odnośnie doboru zestawu wybór padł na kij Redington Link #7 jednak w długości 10' (przyda się na nimfowe głowatki), linkę RIO Outbound Short WF7F/S1 i kołowrotek LOOP Evotec 7-9 (model 5-7 nie miał terkotki ani w hamulcu ani podczas zwijania linki - co było dla mnie jakieś dziwne - i go zwróciłem; ponadto wydawał się raczej za mały do 10-cio stopowego kija, jak nadmienił Andrzej Stanek). Jeszcze nie próbowałem tego zestawu ale mam nadzieję, że w październiku przejdzie swój chrzest w soli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu1985 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Witam, podłącze moje pytanko pod ten temat. A dokładnie kóra z Rio oudbond short nada sie na nasz Bałtyk? Bo jest tyle rodzaji że sam nie wiem który wybrać http://www.rioproducts.com/fly-lines/saltwater/coldwater/outbound-short/ta bedzie dobra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 30 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Mi doradzano w pierwszej klasie tonięcia i intermediate oraz pływającą na flautę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Jesli chodzi o miske to lepiej miec w srodku sucho p.s.Andrzej mam 40+ WF #7.Jak chcesz potestowac to spoko Edytowane 1 Października 2014 przez salmon1977 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 21 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Redington Link 10' 7# + LOOP Evotec G3 wielkość 7-9 + RIO OutBound Short WF7F/S1 = linka cała leci (rzuty na trawie) + dobre wyważenieTeraz tylko łowić Panowie, jak mielibyście złożyć zestaw z poniższych linek na nasze morze i Fyn, to które by to były?Posiadam już głowicę RIO OutBound Short WF7F/S1. AIRFLO 40+ EXTREME FLOATING - WF7 - IVORY/SUNRISEAIRFLO 40+ EXTREME FAST INTERMEDIATE - WF7 - TRANS GREEN/SUNRISEAIRFLO 40+ EXTREME DI 3 SINKING - WF7 -DARK GREEN /SUNRISEAIRFLO 40+ EXTREME DI 5 SINKING - WF7 - BLUE/SUNRISEAIRFLO 40+ EXTREME SLOW INTERMEDIATE - WF7 - TRANS OLIVE/SUNRISEAIRFLO RIDGE DELTA WF6/7F -CLEAR AIRFLO RIDGE DELTA FAST INTERMEDIATE WF6/7FI- CLEAR AIRFLO RIDGE DELTA WF6/7 SLOW INTERMEDIATE, CLEARAIRFLO RIDGE DELTA - WF7/8F - CLEAR AIRFLO RIDGE DELTA SLOW INTERMEDIATE - WF7/8SI - CLEARAIRFLO RIDGE IMPACT WF7 12' SLOW TIP, SKY BLUE/..AIRFLO RIDGE IMPACT WF7 12' FAST I TIP, BRIGHT GREEN/...AIRFLO RIDGE IMPACT WF7 6' FAST TIP WATERY OLIVE/...AIRFLO RIDGE IMPACT WF7 6' SLOW TIP, PALE YELLOW/...AIRFLO RIDGE SUPER DRI ELITE WF7F-LICHEN GREEN AIRFLO RIDGE SUPER DRI ELITE WF7F-SUNRISEAIRFLO RIDGE SUPER DRI XCEED - WF7F-PUMPKINAIRFLO WF7/8F SIXTH SENSE LINE, PALE PEACHAIRFLO WF7/8 1.5IPS FAST INTERMEDIATE LINE, TRANSLUCENT GREENAIRFLO SIXTH SENSE DI3 WF7/8 SINKING LINE, DARK GREENAIRFLO SIXTH SENSE DI5 SINKING - WF7/8 DARK BLUEAIRFLO WF7/8 S7 SIXTH SENSE SINKING LINE, BLACKAIRFLO SIXTH SENSE DI8 WF7/8 SINKING LINEAIRFLO WF7/8 SIXTH SENSE 0.5IPS SLOW INTERMEDIATE LINE, TRANS OLIVEAIRFLO VELOCITY FLOATING DT7 - OPTIC GREENAIRFLO VELOCITY FLOATING WF7 - OPTIC GREENAIRFLO VELOCITY WF7 INTERMEDIATE LINE, CLEARAIRFLO VELOCITY SINKING - WF7 MEDIUM OLIVE Edytowane 21 Października 2014 przez STREMER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 ja z kolei używam na morze w zależności z brzegu brodząc, czy ze skał: Guideline Costal Fast I..tą lubię najmniej WF8Airflo Cold Saltwater I WF8Airflo Floating- nie pamiętam modelu WF7Vision Extreme Distance sink tip WF8 taki zestaw pozwala z pełni obłowić każdą miejscówkę nadmorską, z czego najlepiej sprawdza mi się Airflo CS I (najwięcej ryb złowionych z tą linką) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Wreszcie wyprobowalem w morzu ten zestaw Redington Link 10' 7# + LOOP Evotec G3 wielkość 7-9 + RIO OutBound Short WF7F/S1.Zestaw bardzo dobrze wyważony ale jeszcze trzeba nad techniką rzutów popracować podczas głębszego brodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi