Skocz do zawartości
  • 0

Mamy nowy rekord Polski bolenia !

w.d.wobler

Pytanie

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

I jak ma być dobrze w tym kraju gdy ludzi ogarnia chęć pochwalenia się zdobyczą i posmakowania mięcha a nad woda spotykamy paproszkarzy ciukających na takie wklejaneczki pincet okoni na dzień a gdy zatną rybę... nie mają szans lub odwrotnie, ryba nie ma szans na powrót do wody...

Pozdr.

Salmo

• 0

Sukcesem by było, gdyby celowo się na tą rybę nastawił, wyholował ją sprawnie na przeznaczonym do tego sprzęcie, sfotografował, zmierzył i wypuścił.

Czy znalezienie na ulicy torby z 10 tys. PLN to sukces? Człowiek miał niebywałe szczęście i tyle, ale zabrakło mu jaj żeby potraktować rybę jak należy i ją wypuścić...

• 0

A nie mówią prawdy?? Paproch powinien już zniknąć z naszych wód.

Pozdr.

Salmo

Salmo, nie chodzi o paprocha, tylko o podejście do niego. Ja ostatnio łowię na parocha wielkie krąpie i płocie. Ot tak, kilka sztuk na koniec męczącego dnia po ciężkim trollingu na ZZ. Ryby wypuszczam, po prostu lubię poczuć takiego zimowego grubasa na lekkim kijku.

• 0

Ten złowiony przez mojego znajomego nie był ani zważony ani zmierzony. Nie było na pokładzie potrzebnych przyrządów. Dla łowcy ważniejsze było zdrowie ryby niż numeromania, i chwała mu za to ( a mógł przecież spłynąć do brzegu, poszukac miarki itp itd)...a myslę, ze napewno ocierał się o Rekord... jak go nie przeskoczył...

http://foto.fishing.pl/galerie-prywatne/michal-barabasz/a-ja -lubie-bolenie

• 0

A nie zastanowił się nikt nad podaną w opisie plecionką. Jej deklarowana średnica to 8 setnych milimetra czyli jest to średnica w odniesieniu na żyłkę na przypon do połowu uleji. Do tego wytrzymałość 5.25kG. Ja już pomijam fakt, że plecionka nie ma średnicy ale nawet gdyby przyjąć, że ma to jeszcze nie wyprodukowano tak wytrzymałej plecionki !!!! :wacko: :wacko: :wacko:

pozdrawiam :D

• 0

A nie zastanowił się nikt nad podaną w opisie plecionką. Jej deklarowana średnica to 8 setnych milimetra...

Ależ oczywiście, przecież napisałem, że to przedziwny zestaw. Ale to typowe w przypadku plecionek no name: wytrzymałość może być faktycznie zbliżona do podanej (choć na pewno nie na węźle) za to plecionka jest pewnie dużo, dużo grubsza...

• 0

forumowicze, zamiast zżymać się z tym że ryba została złowiona przypadkowo, w niesportowych okolicznościach, a przede wszystkim nie miała tych rekordowych wymiarów i wskazywać że już paru użytkowników złowiło większego - proponuję zgłaszać swoje rekordy, opisywać zawodowstwo w doborze sprzętu, przynęty, techniki połowu i holowania.

Z tego co ja zrozumiałem - jest to nowy oficjalny rekord Polski w tym gatunku ...

pzdr