robbox4 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 (edytowane) Proszę szanownych kolegów o wyjaśnienie mi sprawy domniemanego zakazu trolingu Pzw Lublin w Obwodzie rybackim rzeki Wisły Nr 1. Przeszukałem całą stronę PZW Lublin i nie znalazłem nigdzie uchwały która wprowadziła by zakaz trolingu w tym obwodzie.Z tego co się orientuję taki zakaz musi być podany w odpowiedniej uchwale. Wiem że taki zakaz jest wydrukowany w rejestrze połowu, jednak jest to dokument czysto informacyjny i nie ma mocy prawnej. Dodatkowo w rejestrze okresowym na stronie PZW Lublin nie ma informacji o zakazie trolingu. Czy ktoś może wskazać odpowiednia uchwałę czy kolejny raz PZW robi z wędkarzy debili? Tu informacje o obostrzeniach w PZW Lublin i linki do zezwoleń okresowych. http://www.pzw.org.pl/naszewody/cms/10730/wykaz_wod_zo_pzw_lublin_pobieranie_zezwolen Edytowane 14 Czerwca 2014 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Debili to oni z nas robią już od 2014r.Wysłałem maila do ZO Lublin z prośbą o podanie uchwały, która zakazuje trollingu w Lubelskim.Zobaczymy co napiszą Przeszukałem stronę Pzw Lublin i nigdzie nie ma uchwały w której byłaby mowa o tym zakazie Edytowane 21 Stycznia 2015 przez szewer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Jest wspomniany zakaz w zezwoleniu na 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Jeszcze trollingu brakuje, nie dość że prawie każdy sum dostaje w łeb to trolling mięsiarzom ułatwi robotę. Panowie wy żyjecie w świecie j.pl gdzie jest C&R w realu jest troszkę inaczej. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez tebe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Kononowicz na prezesa PZW ! ! Niech nie będzie niczego!! Ale czy będą ryby? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Jeszcze trollingu brakuje, nie dość że prawie każdy sum dostaje w łeb to trolling mięsiarzom ułatwi robotę. Panowie wy żyjecie w świecie j.pl gdzie jest C&R w realu jest troszkę inaczej. Ale jaki ma związek trolling z tym , że ryby dostają w łeb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jak6b Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Ma i to bardzo duży niestety na przykładzie narwi i bugu swobodnie można powiedzieć że trolling to sposób na pozyskanie mięsa z jak najmniejszym wkładem sił i zaangażowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Panowie, a czy ryby złowione na robale, żywca, na spininng nie dostają w łeb? ... rybacy, kormorany, wydry, norki, trollingowcy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Jak6b, muszę Ci powiedzieć że skuteczniej poławiam sumy spinninując niż trollingując. W dodatku gdyby chodziło o mięso to dodam że jest to również najtańszy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Jak6b, muszę Ci powiedzieć że skuteczniej poławiam sumy spinninując niż trollingując. W dodatku gdyby chodziło o mięso to dodam że jest to również najtańszy sposób.To po co Ci trolling skoro skuteczniej łowisz z ręki ?? Edytowane 22 Stycznia 2015 przez tebe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Bo troling to taka sam sposób połowu ryb jak każdy inny i dla mnie jest to chore zakazywanie jednej z metod to tak jak by zakazać połowu na muchę bo przecież to takie skuteczne na lipienia a nie wszyscy lipienie wypuszczają.Ja bym zakazał połowu na Wiśle metodą gruntową bo to jest dopiero rzeźnia małych sumów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Tebe,bo ta metoda jest świetna do rekraacji. Pływam sobie z kobietą, podziwiamy widoki, jest fajnie. Albo pływam sobie sam i poznaję wodę. Z tego co słyszałem to suma najłatwiej złowić spuszczając średniego leszcza, mocno obciążonego i spływając z prądem. Przynajmniej tak twierdzi spec od życia z Wisły u kumpla na wsi. Osobiście nie próbowałem, ale skoro pionowe jigowanie jest skuteczne to pewnie i to też. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Bo troling to taka sam sposób połowu ryb jak każdy inny i dla mnie jest to chore zakazywanie jednej z metod to tak jak by zakazać połowu na muchę bo przecież to takie skuteczne na lipienia a nie wszyscy lipienie wypuszczają.Ja bym zakazał połowu na Wiśle metodą gruntową bo to jest dopiero rzeźnia małych sumów. Na Wisle...to przydalby sie kilkuletni okres calkowitego polowu ryb jakakolwiek metoda (na wedke, siecia czy pradem - niepotrzebne skreslic). I pisze to calkiem powaznie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 To po co Ci trolling skoro skuteczniej łowisz z ręki ?? Może lubi?Ja np. skuteczniej poławiam klenie na przepływankę, a jednak łowię je głównie na muchę i spinn. Jeśli chce się chronić ryby to zaostrza się limity i wymiary. Skoro tego nie zrobiono, to ewidentnie inny cel komuś przyświecał. Żywiec jest 10 razy skuteczniejszy na drapieżniki niż trolling. Dlaczego w takim razie jest dozwolony? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zacytuje swojego kolegę "Trolling to nie wędkarstwo, to lenistwo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zacytuje swojego kolegę "Trolling to nie wędkarstwo, to lenistwo" To i ja zacytuję swojego kolegę: "spinningiści to pedały". p.s. Kolega jest muszkarzem 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zacytuje swojego kolegę "Trolling to nie wędkarstwo, to lenistwo" Zacytuje niemojego kolege "Jestem synem króla sedesów. To wysoko postawiona poprzeczka". 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zacytuje swojego kolegę "Trolling to nie wędkarstwo, to lenistwo"Skoro kolega sądzi, że trolling to rzucenie wabika za łajbę, następnie odpalenie silnika i podziwianie krajobrazów, to... niech dalej tak myśli @Guzu- myślisz, że taki zakaz nie odbił by się czkawką na innych wodach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 A kolega to kiedyś trollingował czy powtarza tylko to co inni mówią? Śmieszy mnie że o trollingu wypowiadają się przeważnie osoby które na temat tej metody mają niewielkie albo żadne pojęcie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Skoro kolega sądzi, że trolling to rzucenie wabika za łajbę, następnie odpalenie silnika i podziwianie krajobrazów, to... niech dalej tak myśli @Guzu- myślisz, że taki zakaz nie odbił by się czkawką na innych wodach? "God save the Queen!" Jak spiewaja Wyspiarze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 A co z księżniczką, paziami i resztą szlachty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 A co z księżniczką, paziami i resztą szlachty? A to nie wiem. Ja tu tylko posty sobie nabijam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Żywiec jest 10 razy skuteczniejszy na drapieżniki niż trolling. Dlaczego w takim razie jest dozwolony?Już nie pamiętacie Panowie kiedyś zakazano metody na żywca, wędkarskie media i wędkarze wielce oburzeni, że jak to mój pradziadek łowił na żywca, a mi zakazujecie i co żywiec wrócił i faktycznie jest pieruńsko skuteczny szczególnie na niewymiarowe szczupaki, no ale jak to zakazać wędkowania na żywca to równie dobrze można zakazać spinningu gruntu i spławika. Od czegoś trza zacząć... Pozdrawiam! Edytowane 22 Stycznia 2015 przez tebe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zacytuje swojego kolegę "Trolling to nie wędkarstwo, to lenistwo"Ma rację! Słuchaj go we wszystkim bo jest bardzo mądry i zna się na wedkarstwie jak nikt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 A jakby tak wprowadzic trolling z ciągnięciem siatki za łódką? Chętni by sie pewnie znaleźli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi