godski Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Kupiłem kijek jak wyżej. Przeznaczenia to sum z ręki. Łódka. Wisła. Jak mi się uda to wyskoczę w tym roku na 2-3 dni.I tak na sucho wydaje mi sie że mocno słabowity będzie gdy uwiesi sie rybka 150 cm+.Waga tylko 156 gramów i te jednostopkowe przelotki. Bardziej mi wygląda na kijek na duzego szczupaka. Taki 30-80 gram.Ma ktoś doświadczenia z tym sprzętem?Zaznaczam, że sumów nigdy wcześniej nie łowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 (edytowane) Na tej naszej Wiśle Andrzej to bez wielkich problemów wypompujesz 1.5m rybę chociaż się zdarzają takie sto dwudziestki co ciężko od torpedy wystrzelonej z U-bota odróżnić, jak będzie sternik ogarniety to i dobrym 50g kijem bez większego stresu wyjmiesz taką kijane , a jak źle się ustawisz przy holu to nawet wyciagarka samochodowa nie pomoże bo ryba zrobi co zechce.Zreszta o kij to bym się najmniej martwił, raczej do zestawu sumowego to się powinno od samego końca przykładać, w kolejności haki , kółka, kretlik , przypon , pleciuga..... Edytowane 14 Czerwca 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Chudną te beastmastery z roku na rok, model DX waży już 147gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Coś mi sie wydaje, że za cienki pod suma bedzie. Dziwnie to zaprojektowali ci z Shimano. Model 2,10 do 150 gramów waży 156 gramów a model 2,10 do 30 gr. waży 150 gr.. Tylko 9 gramów różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Andrzej z tego co kiedyś wyczytałem istniał problem z nakręcanym górnym foregripem (lubiał pękać)Problem też dotyczył metalowego pierścienia górnego fore (pod dużym obciążeniem lubiał wgniatać się bezpośrednio w blank) , co w konsekwencji mogło spowodować uszkodzenie i pęknięcie blanku tuż nad foregripem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Jak obmacałem tego do 120g i po testach to takie uczciwe 25lb.Węgiel dość ciekawy, główkę 50g + gumiaka 12cm zbierał z dna bez problemu ale rzucanie tym raczej przy spokojnym ładowaniu.Do cts-a SD 865-2 25lb 20-60g raczej słabowito się prezentował. Edytowane 15 Czerwca 2014 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Z beastmasteròw to najlepszy był pierwszy wypust, niestety ciężko już dostępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Z beastmasteròw to najlepszy był pierwszy wypust, niestety ciężko już dostępny AX i BX były naprawdę dobre. Może za dobre skoro shimano idzie w w innym kierunku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) AX to był drugi wypust jak już - oczywiście też się części nie podobały - za grube , za ciężkie , nie czułe , za wolne ... nigdy się ludziom nie dogodzi. Z DX mam 210 M - spoko kijek , taki uniwersał na łódź. Edytowane 15 Czerwca 2014 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Andrzej z tego co kiedyś wyczytałem istniał problem z nakręcanym górnym foregripem (lubiał pękać)Problem też dotyczył metalowego pierścienia górnego fore (pod dużym obciążeniem lubiał wgniatać się bezpośrednio w blank) , co w konsekwencji mogło spowodować uszkodzenie i pęknięcie blanku tuż nad foregripem. Oba problemy wystepuja w CX ale jesli chodzi o sam kij to sum 150cm wyskakuje bez problemu. 200+ tez wyjezdza szybko przy holu silowym. Kij sprawia wrazenie wykalaczki ale jest nie do zlamania. Predzej serce ci peknie niz ten kij 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Spokojnie z tymi osądami. Dać mi go, a zobaczymy czy połamię. Sprawdzimy Spy niedługo tego Twojego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 nie widziałem jeszcze złamanego beastmastera na rybie, miałem dwa kije z seri BX 2.70 do30gr i 2.40 do 40 gr, sporo tych wędek też mają koledzy i jak je łamali to na drzwiach samochodowych lub ze swojej głupoty, nigdy na rybie,na tym krótszym miałem ładnego sumka który mi sie wypiął po 40 minutach holu, wędki mają bardzo głęboką amortyzacje i b.duży zapas mocy ze wszystkich beastmasterów według mnie najgorszą serią jest CX, ma nieporęczną pękającą rękojeść, blank też wydaje się na dużo delikatniejszy, nowa seria DX też nie zachwyca ze wszystkich beastmasterów najbardziej udana była dla mnie seria BX teraz łowię shimano Yasej Shad Jigging 2.70cm cw.40-60(mi sie najlepiej łowi przynętami od10-do 50 gram), waży 198gram i ma cienką i poręczną rękojeść, wykonany jest z HPC100 +biofibre i tej wędki nie zamienił bym na żadnego beastmastera jeden kij katuje już na bugu 3rok i nie widac po nim sladów zużycia, do tej pory pokonał 4 sumy do 140 cm, niestety jeszcze nie miał przyjemności z większym też ma przelotki na pojedyńczych stopkach i nic się z nimi nie dzieje a omotki wyglądają jak nowe, polecam taki kij na rzeczne łowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Czyli reasumując blank gniotsia-niełamiotsia tylko uchwyt do d.. . Faktycznie, nie wyglada dobrze. I ten krótki dolnik przy kiju sumowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 No i jeszcze jedna rzecz a mianowicie - jedno-stopkowe przelotki bez podomotek ,ktore moim zdaniem dyskwalifikuje kij z systematycznego łowienia sumów.Okazjonalnie i owszem ale na kilka sezonów nie ma szans przetrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Ja dorwałem Beastmastera AX Multi Silurus 270/300 do 200 gram,porzucam sobie nim z łódki i z brzegu,zobaczymy,jak się spisze na Narwi,nie jest lekki,ale za to poręczny,jak się dobrze wyważy,to nie powinien umęczyć,a moc w nim jest i dwustopkowe przelotki też,jedna wada-ze dwie klikają i troszkę lakier się miejscowo odwarstwia od blanku,a kijek dorwałem prawie nówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi