godski Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Z mojego doświadczenia wynika, że dozbrojka musi być maksymalnie napięta aby skutecznie zaciąć rybę. Próbowałem podwieszać na oczkach w brzuchu - tak sobie to działało, szczególnie z rzutu. Teraz wszystkie gumy (bez względu na wielkość) dozbrajam dozbrojkami przeciągniętymi przez korpus przynęty.Czyli w momencie brania guma jest rozerwana przez dozbrojkę? Generalnie zbroję te gumy do rzutu. Do trolla mam buldogi z obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Nie pozostaje nic innego jak sprawdzić 2, 3 warianty z "różnym" uzbrojeniem.No ale już jest trochę jaśniej w temacie, także dziękuję wszystkim, którzy zabrali głos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Te druty w brzuchu strasznie słabo się trzymają. Przy energicznym rzucie wzystko wyskoczy. Jeśli nie masz pewności do drutów, to savagear wprowadził oczka z zadziorami, u nas nie są dostępne.Możesz również odrobinę uniwersalnego kleju nałożyć na druty, też będzie trzymało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 moze tutaj znajdziecie dodatkowe pomysly http://www.aso-angelservice.de/systeme/gsystem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Czyli w momencie brania guma jest rozerwana przez dozbrojkę? Generalnie zbroję te gumy do rzutu. Taki lajf niestety, aczkolwiek nie zdarzyło mi się jeszcze aż takie zmasakrowanie gumy, żeby nie nadawała się do ponownego użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Prosty poradnik jak zrobić shallow screw: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Moje oczko przydomowe rozmarzło więc zrobiłem kilka prób. Buldog 20 cm bez obciążenia wiruje wokół własnej osi. Ale wystarczy juz w odpowiednim miejscu umieścić w korpusie śrucinę 3 g i jest lux. To jest to czego potrzebuję.Buldog bez obciążenia z czeburaszką też sie kręci. Ale z obciążeniem wewnętrznym 3 g i czeburaszką już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 @ godski na pewno mówisz o Bulldawgach? One już na starcie są dociążone (i to dosyć solidnie)... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Tak. O tych co Sławek Pleciona rozprowadzał. Bez własnego obciążenia. Ważą 36 g + śrucina. Na płycizny idealne. A na głębszą wodę czeburaszka i do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Moje oczko przydomowe rozmarzło więc zrobiłem kilka prób. Buldog 20 cm bez obciążenia wiruje wokół własnej osi. Ale wystarczy juz w odpowiednim miejscu umieścić w korpusie śrucinę 3 g i jest lux. To jest to czego potrzebuję.Buldog bez obciążenia z czeburaszką też sie kręci. Ale z obciążeniem wewnętrznym 3 g i czeburaszką już nie.Nie mam oczka wodnego . W którym miejscu śrut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Na razie miałem czas tylko na próbę ze śrutem w głowie. .Ale już gotowy ugodzony w brzuch bliżej ogona. Jak nie zamarźnie to jutro test. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 @ godski na pewno mówisz o Bulldawgach? One już na starcie są dociążone (i to dosyć solidnie)...Michał jeszcze mało w życiu widziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Śrut w łbie rządzi. Brzuch odpadaTeraz tylko odpowiednia czeburaszka i łowimy buldogiem na wodzie od 0,2 m do 10 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Śrut w łbie rządzi. Brzuch odpadaTeraz tylko odpowiednia czeburaszka i łowimy buldogiem na wodzie od 0,2 m do 10 metrów.Andrzej jak będziesz już po testach, wstaw proszę jakieś zdjęcie uzbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Andrzej jak będziesz już po testach, wstaw proszę jakieś zdjęcie uzbrojenia. Po testach. Łowne jak cholera. Po co te zdjęcia? Oczko wkręcone od góry pod katem 45 stopni lub trochę mniej, dziurka w głowie zrobiona od spodu wiertełkiem i wrzucona śrucinka 3-5 g. Zalana kropelką. I kawałek przyponu stalowego z kotwiczką zakładanego na oczko . Kotwica wbita w brzuch. Jedna wystarczy. 1/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoto Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Po testach. Łowne jak cholera. Po co te zdjęcia? Oczko wkręcone od góry pod katem 45 stopni lub trochę mniej, dziurka w głowie zrobiona od spodu wiertełkiem i wrzucona śrucinka 3-5 g. Zalana kropelką. I kawałek przyponu stalowego z kotwiczką zakładanego na oczko . Kotwica wbita w brzuch. Jedna wystarczy. 1/0Ja również prosiłbym o wstawienie jakiś fotek zbrojenia jeśli to nie jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zero finezji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Sam robiłeś te sprężynki z oczkiem do wkręcania w gumę? Jakie długie dałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 I kawałek przyponu stalowego z kotwiczką zakładanego na oczko .Andrzej, tylko niech Cię nie pokusi (jak kiedyś mnie w trochę podobnej konfiguracji) założyć oczko dozbrojki wyłącznie na oczko spręzynki i nie przepiąć obu oczek agrafką = po braniu naprawdę dużej mamy zostaje tylko rozprostowana sprężynka, bo dozbrojka się ześliźnie po oczku sprężynki razem z przynętą - przerobione, więc wiem co piszę, niestety Problemu nie ma, jak oczko sprężynki poprzedza ołowiana główka jak na zdjęciach wyżej, itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Sam robiłeś te sprężynki z oczkiem do wkręcania w gumę? Jakie długie dałeś??Sam. 1-1,5 cm . Po większej ilości testów dojdę do tego jakaq średnica i długość. Sęk w tym, ze trzeba ją tak dobrać aby dobrze trzymała gumę podczas rzutu jednocześnie nie powodując zbyt dużych szkód w gumie po jej wyrwaniu. Andrzej, tylko niech Cię nie pokusi (jak kiedyś mnie w trochę podobnej konfiguracji) założyć oczko dozbrojki wyłącznie na oczko spręzynki i nie przepiąć obu oczek agrafką = po braniu naprawdę dużej mamy zostaje tylko rozprostowana sprężynka, bo dozbrojka się ześliźnie po oczku sprężynki razem z przynętą - przerobione, więc wiem co piszę, niestety Problemu nie ma, jak oczko sprężynki poprzedza ołowiana główka jak na zdjęciach wyżej, itp.U mnie z rozprostowaniem spręzynki byłby raczej problem. Drut 0,8 lb 1,2 mm. Ale i tak zawsze staram się zapiąć za agrafkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n15 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 ...U mnie z rozprostowaniem spręzynki byłby raczej problem. Drut 0,8 lb 1,2 mm. Ale i tak zawsze staram się zapiąć za agrafkę. Odgrzeję trochę... Jakiego rodzaju i jak twardego drutu używasz na sprężynki? Mój "woblerowy" 0,8 jest tak twardy, że trzeba by do jego skręcania mieć rurkę o dość grubych ściankach, a o skręcaniu takiego 1,2 mm to nawet nie myślę. Czy patentu ze śruciną próbowałeś w innych miękkich gumach z cienkim (wąskim) brzuszkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Domyślam się, że chodzi o drut dentystyczny - dental.Mam taki o śr 0,9 - jest twardy, ale myślę że pod grubego zwierza to będzie niezbędne minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 (edytowane) Odgrzeję trochę... Jakiego rodzaju i jak twardego drutu używasz na sprężynki? Mój "woblerowy" 0,8 jest tak twardy, że trzeba by do jego skręcania mieć rurkę o dość grubych ściankach, a o skręcaniu takiego 1,2 mm to nawet nie myślę. Czy patentu ze śruciną próbowałeś w innych miękkich gumach z cienkim (wąskim) brzuszkiem? Jak szukasz plastycznego polecę spawalniczy w metrowych odcinkach ER 308 L,skręcam oczka i sprężynki z 1,0 i 1,2 mm bez problemu. Edytowane 25 Lutego 2015 przez sebalos.77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Wracajac do tematuMniejszymi łowiłem ATC 25lb, kij nazywał się... kurde, przypomnieć nie mogę, ale 7ft, 25lb, jeden kawałek, do tego daiwa 203swDużymi, w sensie regular - MU638 i luna 253.Największe bulldawgi to pete maina , C4 6501 i 65lb plecionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Wracajac do tematuMniejszymi łowiłem ATC 25lb, kij nazywał się... kurde, przypomnieć nie mogę, ale 7ft, 25lb, jeden kawałek, do tego daiwa 203sw(...)IMB 705 U. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi