Skocz do zawartości

Kijek na duże gumy do 500pln

cabage

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników :)

Jak w temacie potrzebuje fachowego wsparcia/rady jaki kijek wybrać do połowu gumami wielkości 15-30cm. Głównie chodzi mi o łowienie gumami SG Real Eel w rozmiarach 20 cm oraz Hearinshad w rozmiarze 19cm. Zależy mi na wyczuwalnym podbiciu z opadu a także żeby kij nie składał się przy powolnym prowadzeniu przynęty. Gramatura przynęty około 25g - 55g (głównie do max 45g choć czasem zdarza się obciążać w górnej granicy. Branie wyczuwalne na dolniku - długość kija do 2,4m 2 częściowy najlepiej. Z góry dzięki za wsparcie.

Pozdrawiam Marcin. :)

A co sądzicie na temat SG Buschwacker 258cm do 60 oraz kij oraz też bush ale 15-50g ? Naczytałem się samych pozytywów o tych kijach - tylko żadnym nie machałem :) ? Na www.pleciona.pl są w tej chwili duże rabaty i kijki są przecenione prawie o 25% :)

Edytowane przez cabage

Długość kija max 2,4m :) Dłuższe nie wchodzą w grę niestety :/

Marcin chcesz kupić kij bez wzięcia go do ręki.

Masz sklep Sum w Opolu, w K-K -CENTRUM WEDKARSKIE = ciężko podjechać i coś wybrać.

Widze, że jestes na drodze poszukiwan bo raz piszesz 240cm to max, za chwilę sam proponujesz 258cm?

Moze w Sumie cos z st croix w tej kasie wybierzesz...

Edytowane przez Baars

A co sądzicie na temat SG Buschwacker 258cm do 60 oraz kij oraz też bush ale 15-50g ? Naczytałem się samych pozytywów o tych kijach - tylko żadnym nie machałem :) ? Na www.pleciona.pl są w tej chwili duże rabaty i kijki są przecenione prawie o 25% :)

Mam troszke słaszą wersje Savagera 240 10-40g. Spoko kijki cw. troszke zawyżone, naprawdę fajne kije na szczupaki i nie tylko. Ostatnio miałem w ręku Mitchell Mag Pro Extreme 792MH (237 cm) 15-50gr. Szybka akcja, przelotki Fuji alconite typu K, futurystyczny wygląd. Zrobił na mnie wrażenie. Do tego widziałem go w sklepie internetowym za 350 zł ;) stosunek jakości do ceny bomba.

Edytowane przez DP Fishing

Pytanie do kolegów z forum - czy jest ktoś z Opola, kto łowi castem?

Do autora wątku:

w Brzegu masz woblerwz, dalej w Oławie ja mieszkam. Jak chcesz to mogę Ci pokazać co i jak z castem sie robi. Cała nauka zajmie Ci jakies 8 minut. Pomijam czas na dojazd.

Tam gdzie dla mnie kończy się spining zaczyna się casting... czyli od ok 40g. Zestaw castingowy w takim przypadku jest lżejszy i w sumie wychodzi na tańszy... zakładając, że chcesz mieć zestaw spiningowy równie wytrzymały co spiningowy. Przemyśl ten cast bo to dobre rozwiązanie.