cabage Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Witam wszystkich użytkowników Jak w temacie potrzebuje fachowego wsparcia/rady jaki kijek wybrać do połowu gumami wielkości 15-30cm. Głównie chodzi mi o łowienie gumami SG Real Eel w rozmiarach 20 cm oraz Hearinshad w rozmiarze 19cm. Zależy mi na wyczuwalnym podbiciu z opadu a także żeby kij nie składał się przy powolnym prowadzeniu przynęty. Gramatura przynęty około 25g - 55g (głównie do max 45g choć czasem zdarza się obciążać w górnej granicy. Branie wyczuwalne na dolniku - długość kija do 2,4m 2 częściowy najlepiej. Z góry dzięki za wsparcie.Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Cast czy klasycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Raczej klasycznie Casta nie próbowałem jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 W spinning więc raczej pod korbę.Zaproponuję Shimano Beastmaster BX H, da radę, tylko ciężki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 A tak swoją drogą to pod takim obciążeniem zestaw, który to zniesie będzie ponad 600g ważył.Ja pod takie łowienie mam zestaw do casta i w masie 350g się zmieściłem. A komfort rzucania jest niegorszy niż z korbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Waga przeraża Ale Multi nie mam i łowić nie potrafię Nawet nie mam nikogo kto by udostępnił na jeden wypad bądź dwa do nauki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 shimano Yasey Shad Jigging 270cm cw. 40-60gram, wędka stworzona do łowienia właśnie takimi gumami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Długość kija max 2,4m Dłuższe nie wchodzą w grę niestety :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Sam mam Beastmastera CX XHP i nie mam zastrzeżeń, może pójdź w tym kierunku. Ja swoim rzucam 6" i 50g bez problemu, więc może któryś z lżejszych będzie Ci pasował. Wysłane z mojego Lenovo A820 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Kiedyś ktoś na forum wspominał o Savage Gear MPP 240 cm do 90 gram do takich celów. Miałem jerkówkę z tej serii w ręku. Będzie tanio i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) A co sądzicie na temat SG Buschwacker 258cm do 60 oraz kij oraz też bush ale 15-50g ? Naczytałem się samych pozytywów o tych kijach - tylko żadnym nie machałem ? Na www.pleciona.pl są w tej chwili duże rabaty i kijki są przecenione prawie o 25% Edytowane 17 Czerwca 2014 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juby3004 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 A może shimano stradic spin 15-50 albo biomater do 60g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 (edytowane) Długość kija max 2,4m Dłuższe nie wchodzą w grę niestety :/Marcin chcesz kupić kij bez wzięcia go do ręki. Masz sklep Sum w Opolu, w K-K -CENTRUM WEDKARSKIE = ciężko podjechać i coś wybrać. Widze, że jestes na drodze poszukiwan bo raz piszesz 240cm to max, za chwilę sam proponujesz 258cm? Moze w Sumie cos z st croix w tej kasie wybierzesz... Edytowane 18 Czerwca 2014 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) A co sądzicie na temat SG Buschwacker 258cm do 60 oraz kij oraz też bush ale 15-50g ? Naczytałem się samych pozytywów o tych kijach - tylko żadnym nie machałem ? Na www.pleciona.pl są w tej chwili duże rabaty i kijki są przecenione prawie o 25% Mam troszke słaszą wersje Savagera 240 10-40g. Spoko kijki cw. troszke zawyżone, naprawdę fajne kije na szczupaki i nie tylko. Ostatnio miałem w ręku Mitchell Mag Pro Extreme 792MH (237 cm) 15-50gr. Szybka akcja, przelotki Fuji alconite typu K, futurystyczny wygląd. Zrobił na mnie wrażenie. Do tego widziałem go w sklepie internetowym za 350 zł stosunek jakości do ceny bomba. Edytowane 21 Czerwca 2014 przez DP Fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Pytanie do kolegów z forum - czy jest ktoś z Opola, kto łowi castem?Do autora wątku:w Brzegu masz woblerwz, dalej w Oławie ja mieszkam. Jak chcesz to mogę Ci pokazać co i jak z castem sie robi. Cała nauka zajmie Ci jakies 8 minut. Pomijam czas na dojazd.Tam gdzie dla mnie kończy się spining zaczyna się casting... czyli od ok 40g. Zestaw castingowy w takim przypadku jest lżejszy i w sumie wychodzi na tańszy... zakładając, że chcesz mieć zestaw spiningowy równie wytrzymały co spiningowy. Przemyśl ten cast bo to dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi