explorator73 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 O ile pamiętam niektórym ten kołowrotek przypadł do gustu - niedawno pojawiła się jego leworęczna wersjaPoniżej link:http://fishwithjd.com/2008/05/06/shimano-core-101-mg/P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Ja myślałem ze od początku był w wersji na lewą łapkę.. Czarna wersja Metanium Niech dolar stanieje trzeba będzie zrobić małe zakupy, jakieś może Core, ale chyba Daiwy nie zdradzę PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Oj leworeczna wersja Metanium MG na amerykanski rynek juz mozna bylo kupic jakis czas temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Takie mam pytanko (jeztem zerem w SVS ): Czy daje SVS przy rzucie dzwiek i jak wyrazny..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Takie mam pytanko (jeztem zerem w SVS ): Czy daje SVS przy rzucie dzwiek i jak wyrazny..? to zalerzy, sam hamulec jest zdecydowanie bardziej cichy niz np. Magforce V Daiwy. W 80% przypadkach podczas rzutu bucza lozyska a nie dzialajacy hamulec JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 ... W 80% przypadkach podczas rzutu bucza lozyska a nie dzialajacy hamulec JW Dziekuje, nie watpie w panska fachowoszc Zrobie test: zero bloczkow, zero przyczysku i rozped poltora metrowa linka ..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Dziekuje, nie watpie w panska fachowoszc Zrobie test: zero bloczkow, zero przyczysku i rozped poltora metrowa linka ..? Hiiii. U mnie byłaby murowana broda. I to wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Hiiii. U mnie byłaby murowana broda. I to wielka Nie no bez rospaczy, linki wezmie 2-3m i wystrzal choczby i w szciane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 ... W 80% przypadkach podczas rzutu bucza lozyska a nie dzialajacy hamulec JW Dziekuje, nie watpie w panska fachowoszc Zrobie test: zero bloczkow, zero przyczysku i rozped poltora metrowa linka ..? tylko bez panka fachowosc ok? Piatras twoj pomysl z testem SVS jest szalony, Popper ma racje, to nie wyjdzie i tylko splatasz linke. Hamowanie szpuli musi byc szczegolnie w pierwszej fazie rzutu, kiedy szpula jest mocno rozpedzona. Jak dojdziesz do wprawy to bedziesz posylal wabik pod wiatr na jednym bloczku tylko. Ale zawsze wlaczaj SVs chocby minimalnie. W daiwach i w DC mozesz sobie ustawic na zero, bo tam hamulec pracuje nawet w takich ustawieniach, ale SVS nie. Ja do rzutow odleglosciowych ma wlaczone pol bloczka co poprawia zasieg, ale zarazem daje wystarczajacy konfort rzutowy.. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Hiiii. U mnie byłaby murowana broda. I to wielka Nie no bez rospaczy, linki wezmie 2-3m i wystrzal choczby i w szciane Czekamy na wyniki testu proszę jedynie, jak prawdziwy eksperymentator, szczerze opisać rezultaty swego eksperymentu - osobiście jestem bardzo ciekawy i z niecierpliwością czekam. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Takie mam pytanko (jeztem zerem w SVS ): Czy daje SVS przy rzucie dzwiek i jak wyrazny..? To zależy od multika:Metanium Mg - jest cichy.Okuma Vs - przy jednym bloczku jeszcze ujdzie, ale przy 2 juz jest głośno. Ostatnio porzucałem trochę Curado 201DPV i zauważyłem, że bloczki na prawdę mocno hamują. Jesli włączy się jeden już czuć znaczną różnicę, z drugim ciężko już splątać.Natomiast multiki z hamulcem magnetycznym mają jakby więceń ustawień i są bardziej precyzyjne. Rzucałem jedynie z pół godziny i w dodatku mniejszymi przynętami (ok 8-14gr), więc przy jerkach nie ma to pewnie większego zanczenia. Albo poprostu przezwyczajenie do magnetyka zrobiło swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi