WOBI Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Witam Wszystkich twórców przynęt HM,ja swoja przygodę z wobkami zacząłem w dziewięćdziesiątym drugim bądź trzecim (już nie pamiętam).Od tamtego czasu zajmuję się woblerkami po dziś dzień,a od ok. 10 lat głównie param się struganiem wobków.Moje przynęty nie są co prawda tak bajeranckie i dopieszczone jak wielu kolegów z tąd ,ale są w 100% wykonane ręcznie z drewna lipowego.Ot taki użytkowy HM , przeważnie skupiam się nad atrakcyjną pracą przynęt + szkoda mi czasu na pieszczenie się z pojedynczym egzemplarzem (za dużo się tego urywa ). Wrzucam fotki kilku moich wobków i obiecuję ze jak stworzę coś interesującego to pokażę jakieś zdjęcia Jeżeli ktoś miał już jakiś kontakt z moimi przynętami to chętnie też poczytam opinie,uwagi ,bądź pooglądam ryby na nie złowione(to chyba cieszy każdego twórcę przynęt najbardziej). Pozdrawiam Wobi 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasss Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Bardzo ciekawe woblery, a zwłaszcza te z 3 i 6 zdjęcia przykuły moją uwagę - interesujące robactwo.Jak tyko rybki łowią to czego chcieć więcej Edytowane 17 Czerwca 2014 przez Lukasss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 No w końcu!!! Tylko dlaczego tak późno??? Woblery klasa i łowne! Przetestowane m.in. na Bugu. A jak łowią na Bugu to łowią wszędzie Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 No w końcu!!! Tylko dlaczego tak późno??? Woblery klasa i łowne! Przetestowane m.in. na Bugu. A jak łowią na Bugu to łowią wszędzie Pozdrawiam.Adam po prostu nie mam czasu ,a wszyscy pytają czemu nie mam swojego wątku na JB .pozdr.w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 To już masz hehe. Powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 No i git. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Rewelka wszystko jak leci. Stonka jest debeściak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Wobi, super woblery, osobiście wolę takie, niż te dopieszczone, które mają źrenicę 3D i cholera wie co jeszcze... A jakieś bardzo lotne nocniki sandaczowe robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Witamy w wątku . Nie znamy się osobiście, ale może kiedyś nad wodą zrobimy jakąś podmiankę "Twoje za moje, albo odwrotnie" . Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Kleniowe smużaki to absolutny top w tej kategorii woblerów. Niewiarygodna skuteczność w ciepłych miesiącach, czy to na dużej rzece, czy na czystym górskim potoku. Chociaż od lat robię własne, bez Twoich i tak na kleniową wyprawę się nie ruszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Dzięki Panowie za mile słowa. @wojciiech jakieś nietypowe konstrukcje to przeważnie zimą dłubię jak jest trochę wolniejszego czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Stare, dobre Wobi i chyba nie trzeba ich przedstawiać. Wielu miało i ma w swoich pudełkach. Niestworzona wymyślność wzorów nie jest konieczna, a przecież i tak są piękne, po klasycznemu, z nieprzeciętnymi robaczkami na czele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ile trzeba było się naczekać Normalnie coming out roku 2014!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Super! Trociowe i ostatnie dwie foty bardzo w guście. Robactwo też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Jak dla Wojtku Twoje rękodzieło jest na najwyższym poziomie i bardzo sobie je cenie a w szczególności wszelkie robactwo na klenio-jazie oraz trociowe smakołyki Pozdrawiam i życzę więcej czasu poswięconego HM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Niezależnie czy łowię u siebie czy gdziekolwiek indziej, w jeziorze czy rzece WOBI zawsze łowi i to w zasadzie wszystkie gatunki http://www.youtube.com/watch?v=Rnu1sj4h8yM&list=UUpZR5kVnCcu5hQx2iaFqkNQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Dzięki,dzięki Kuba wydaje mi się że Ty to byś klenia nawet na kiepa z kotwiczką złowił Jeszcze moje pudełeczko bez którego nawet się nie wybieram na letnie klenio/jazie pozdr.W PS. Ja już się wziąłem za struganie zabawek do sumowego pudła,bo po zimie niewiele zostało,a sezon tuż,tuż.. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 nęcisz tym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Mi sie stonki podobają, gdzieś kiedyś wyłowiłem podobną z Odry, może nawet i Twojej produkcji, łowiło cholerstwo straszliwie aż tradycyjnie zakończyło żywot w szczupaczkowej paszczy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 nęcisz tym Jak nic nie zbiera to trzeba czasem trochę podsypać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 (edytowane) ...nie tylko woblerów ...żeby nie było, że Ci wątek spamuje to również potwierdzam, że wyroby Wojtka potrafią dać wędkarzowi wiele radości Edytowane 21 Czerwca 2014 przez czocho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Robaczki pierwsza liga,jest na czym oko "zawiesić" Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Dzięki,dzięki Kuba wydaje mi się że Ty to byś klenia nawet na kiepa z kotwiczką złowił Jeszcze moje pudełeczko bez którego nawet się nie wybieram na letnie klenio/jazie zukii (1).jpg pozdr.W PS. Ja już się wziąłem za struganie zabawek do sumowego pudła,bo po zimie niewiele zostało,a sezon tuż,tuż..ale żuki oblazły.. W tej gromadce śą dla mnie żuczki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 ale żuki oblazły.. W tej gromadce śą dla mnie żuczki?? tamte już pourywane twoje będą gotowe do piątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Na początku tygodnia zadzwonił do mnie Krzysztof Zieliński (świetny wędkarz,podróżnik,rodbuilder-właściciel firmy Fishing -Art.) który właśnie wrócił z wyprawy wędkarskiej na dalekie krańce Azji,gdzie na moje woblerki złowił kilka tajmieni 100+ i kilkanaście mniejszych. woblerki głowatkowe 13-15cm dla Krzysztofa Ryby: Mnie najbardziej ucieszył fakt że moje przynęty sprawdziły się na krańcach świata i do tego Krzysztof na jeden z woblerków które mu przygotowałem złowił rybę wyprawy,ogromnego spasionego potwora o długości 141cm,którego łowca ocenił na ok.35kg.Wiem że Krzysztof łowił już dłuższe ryby w Mongolii (nawet 150+),ale twierdzi że ten był od nich cięższy o ok.10kg. Serce rośnie.... pozdr.W Edytowane 27 Czerwca 2014 przez WOBI 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi