Skocz do zawartości
  • 0

Maciek Jagiełło - wędkarz niezwykły - wywiad

admin

Pytanie

Witam,

Wszystko już jasne. Naszym bohaterem jest Maciek Jagiełło - wędkarz niezwykły. Zapraszam serdecznie do lektury i dyskusji.

Korzystając z okazji chciałbym podziękować Maćkowi za chęć udzielenia wywiadu, za czas, który nam poświęcił (a było tego sporo). Ponadto dziękuję Rognisowi, za opracowanie wywiadu.

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

widac ze chlopaki wiedza jak sie rozwijac :D wywiady , fajne forum oby tak dalej :D moze niedlugo jakies koszulki ,czapeczki i naszywki :D czekamy na to w taki sposob my mozemy siebie jakos gdzies przypadkiem rozpoznac no i reklamowac naprawde dobra strone z super forum na ktorym jest coraz wiecej swietnych wedkarzy :D nie zwalniajcie tempa a na pewno niektore zasztywniale fora beda daleko za wami :D

• 0

Mam wrazenie, ze wiele moich pogladow na wedkarstwo jest bardzo podobnych. Mysle zwlaszcza o dostrzezeniu potrzeby wypuszczania zlowionych ryb, niechec do metody paprochowej, lokalne zawody i...stosowaniu kolowrotkow wylacznie o szpuli stalej... :D

Bylo tez o trolingu sumowym....ciekawi mnie czy Maciek probowal takiego trolingu na Wisle, w dzien? Mnie to korcilo bo wydawalo mi sie, ze znalazlem odpowiednia rynne...czas niestety nie pozwolil, zeby to sprawdzic...

Pozdro

Gumo

• 0

Wywiad świetny! Maćka luźno znam, ponieważ startuje w zawodach spinningowych aktorów w Łańsku. Fantastyczny facet, znakomity wędkarz, człowiek, który wypuszcza ryby, bo je uwielbia. Zajmuje zawsze świetne miejsca, a aktorzy odśpiewują mu podczas wręczania nagród Bogurodzicę z powodu nazwiska oczywiście. W zeszłym roku, na porośniętej moczarką zatoce, o głębokości maximum 4 metry, tuż przd zmierzchem, przy brzegu w wodzie góra 1,5 metra złowił szczupaka prawie 6 kg i wygrał w konkurencji profi. Prawdziwy pasjonat. Łowił kilkadziesiąt metrów ode mnie. Cierpliwie, systematycznie rzeźbił gumą i doczekał się. Jeżdżę tam często i poszedłem w jego ślady. Półtora miesiąca poźniej w tym samym miejscu złowiłem sztukę o wadze 6,5 kg. Do metra brakowało jej kilku centymetrów. Dzięki Maćkowi uwierzyłem, że w tej wodzie są jeszcze takie ryby i nie zawiodłem się. Już dziś cieszę się na spotkanie z nim za parę miesięcy na następnych zawodach aktorów. Gdyby w Polsce byli tylko tacy wędkarze jak Maciek ryby w naszych wodach byłyby zawsze. Szkoda, że takich Maćków jest niewielu.

• 0

Sebek,

Świetny wywiad z wspaniałym wędkarzem!!!

Maćka miałem zaszczyt poznać na Zlocie nad Wiartlem - nie znam drugiego wędkarza, który do ryb ogólnie oraz każdej z osobna podchodziłby z taką skromnością, estymą, szacunkiem oraz poszanowaniem dla żywiołu, którego elementem one są.

Poza tym, że jest dla mnie niedoścignionym wzorem, jeśli chodzi o rzemiosło wędkarskie oraz ową żyłkę do tego hobby, jest również kwintesencją nieinwazyjnego podejścia do wędkarstwa.

Chapeau-bas lub, jak to się dzisiaj mówi, rispekt :D !!!

Pozdro,

marcinesz

• 0

Wspaniały wędkarz, piękny wywiad z dobrym miłośnikiem spinningu !

Gartulacje dla redaktorów Jerkbaita, że udało się do Mistrza dotrzeć i skusić go na zeznania.

Podobnie jak Marcinez, Maćka Jagiełło miałem okazję poznać na Zlocie Salmo - Wiartel. Potwierdziło się, że jest normalnym człowiekiem, wędkarzem najwyższej klasy, pełnym kultury pasjonatem spinningu. Wcześniej oglądałem Maćka w TV, z Wiktorem Zborowskim w programie o poławianiu rapy. Potrafi przekazać swoją wiedze i przy tym jest okropnie naturalnym.

Pozdrawiam i dziekuje za wywiad.

• 0

Maciek miał to szczescie ze łowił na Wiśle gdy ryb w niej było wiecej niż wody, ale niestety to se ne wrati. Dzisiaj można już tylko pomarzyć o takich okazach(chciałbym zobaczyć te klenie ponad 80cm). Maciek+Marek Szymański i Jacek Kolendowicz zawsze będą mi się kojarzyć z prekursorami nowoczesnego wędkarstwa spinningowego. Jak widać Maciek usunął sie troche w cień, podziwiam go tez za to, bo jak można pisac o rybach jak prawie już ich nie ma. Ja coś tam jeszcze łowie na Wiśle, ale wiem ze sa to ostatni Mohikanie i z roku na rok jest coraz gorzej.

Podsumowując bardzo fajny wywiad który z przyjemnością przeczytałem, tak trzymać.

Też mnie ciekawi gdzie można dopaść te 90cm rapki :D

Też troche myśle o zagranicznym rapowaniu. Kiedyś to zrealizuje, z wędkarskim pozdrowieniem wujek