mifek Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Ja tam ciekaw jestem jego walorow uzytkowych. Do trolla mam inny patyk. A ten blank - bo kija gotowego to ja bym nie chcial - ciekawi mnie pod wzgledem celnosci oraz odleglosci osiaganych... Mam nadzieje, ze jego wlasciciel cos na ten temat powie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Mifku z dystansami rzutowymi przy szkłakach to może nie tak na maxa ale za to nie trzeba uważać na każdy patyczek nad brzegiem rzeki. Można nawet ich nie zauważać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Drogi thymallusie, daleki jestem od torowania sobie drogi przez krzczorki kijem uzbrojonym w multika, wiec ten aspekt ma dla mnie ograniczone znaczenie. Wierze ze odpowiednio dobrana moc blanku, zbieznosc oraz wyrzezbiona akcja moga sprawic ze rzuanie blankiem szklanym moze byc nie tylko latwe, przyjemne czy skuteczne ale i moze sprzyjac osiaganiu znacznych dystansow... Jakos tak dziwnie wyszlo ze spora czesc mojego ostatniego wedkarstwa jest powiazana z maxymalizacja uzyskiwanych odleglosci stad tez pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Staram się zrozumieć Twoje stanowisko mifku@. Chociasz nie ukrywam, że ostatnio na forum coraz trudniej zrozumieć odejście od castingu. Nawet w tych krzaczorach jak napisałeś. Ale może tak musi być. Kto to wie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Drogi Thymallusie, Nie odchodzimy od castingu. Pełna konspira. |Schodzimy do podziemia. Ale sza o tym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 No mnie od castingu oderwac bedzie ciezko i sam o tym doskonale wiesz... A ze wciaz szukam nowych nie zawsze zgodnych z ogolnie przyjetymi dogmatami rozwiazan... Coz...zawsze bylem inny i chyba tak juz pozostanie bo podoba mi sie moja sciezka castingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Powiem tyko tyle - fantastyczny ten szklak Herman. Zazdroszczę bo sam chciałbym mieć takie cacko. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 remku - nic prostszego. Zamiawiamy blank w poznańskim Artrodzie i robimy projekt <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 chyba nawet mają na stanie jakiś blank z tej serii,niestety nie pamietam o jakiej mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 remku - nic prostszego. Zamiawiamy blank w poznańskim Artrodzie i robimy projekt <_< Ale mi wędki nie są już potrzebne. Potrzebny jest czas na ryby , dobre łowisko, herbatka w termosie i ... spokój PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 remku - nic prostszego. Zamiawiamy blank w poznańskim Artrodzie i robimy projekt <_< Ale mi wędki nie są już potrzebne. Potrzebny jest czas na ryby , dobre łowisko, herbatka w termosie i ... spokój PozdrawiamRemek@remek takie rzeczy to tylko.............w ERZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 coś wykombinuję -> teraz ... czas na pstrągi i tego nie odpuszczę. Lamiglas piękna rzecz. Już nad Drwęcą widziałem ładnego lamiglaska szklanego. Ten żółty ... podoba mi się jeszcze bardziej, ze względu choćby na kolor bo o właściwościach użytkowych niewiele mogę powiedzieć. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 ... herbatka w termosie ... To chyba też zbytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 To chyba też zbytek Racja. Używam Twojego wynalazku nie tylko na wyprawach wędkarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Czołem Jeszcze kilka uwag na temat Skeet Reese. To nie jest ciężki kij. Łowiąc nim nie ma się odczucia, że wędka jest ciężka. Ważyłem go dzisiaj na elektronicznej wadze kuchennej- 188 gram. Sprawa wyważenia kija- kij jest dobrze wyważony fabrycznie. Przykrecałem do niego trzy multiki wypełnione na full plecionką:1. Ambassadeur C34601- wędka leży poziomo przy punkcie podparcia dokładnie w miejscu połączenia górnego korka z gołym blankiem. 2. Calcutta Conquest 201 DC- punkt równowagi 1 cm powyżej tego połączenia. 3. Antares AR- punkt równowagi 2 cm powyżej tego połączenia- dokładnie w punkcie zamocowania oczka zaczepu do przynęt. Przypominam, że wędka ma 2,3 metra długości i nie małą moc- 20 funtów. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 W sumie to Bujo masz rację, ale ja myślałem o sobie ja używam drobnych gum i lekkich główek, więc nie jest to rasowe jigowanie więc szczytówka tego shiryu pewniekiem zostawać w tyle nie będzie. A z innej beczki Bujo wiesz coś może na temat nowego multi DAIWA RYOGA? Na stronie daiwy jest tylko zapowiedź oraz informacja, że będzie w niej system Real Four. Witam, Pod tym linkiem jest wiecej informacji na temat kreciolka. Tylko w tych krzakach nie moge sie doczytac. Chyba jakos malo znany dialekt :D http://all.daiwa21.com/fishing/information/ryoga/index.html Ja czekam nieciepliwie. Potwierdzily sie chyba tez informacje ze bedzie to japonska wersja Plutoona. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 no i dopiełem swego... jeszcze kilkanascie dni i moja wersja tego blanku w uzbrojeniu mifkowym bedzie gotowa do obrzucania... o szczegółach niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 jarek czyzby kolejny kijek ktory musisz miec... zeby nie bylo ze jestem goloslowny kilka fotek - jeszcze w trakcie krecenia... mifkowa wersja Skeet Reese'a dla przypomnienia:dlugosc: ok 7' 6wyrzut 1ozmoc max 20lb reszte widac na fotkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 no kolorek ma mozna by powiedziec... taki bardzo miodkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Mifku co to jest ten bordziak co w dolniku masz ? to jakis rezonans? Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Mifku co to jest ten bordziak co w dolniku masz ? to jakis rezonans? Guzu to moja radosna tworczosc... pierwotnie mial byc slant bridgepoznej slant bridge w drewnie egzotycznym a skonczylo sie na prawie split gripie nieco zmodyfikowanym... i pomalowanym podobnie jak uchwyt multika (bo to nie jest matagi) pod kolor omotek z niewielkim dodatkiem metalicu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 skoro Autor wie co mial na mysli to szaffa gra Niech sluzy! Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 No Mifek trzeba przyznać że takiej radosnej twórczości to ja się po tobie nie spodziewałem .......myślałem że będzie czarna mamba 2, czarna mamba 3 ....czarna mamba 9 itd a Skeet Reese to ma chyba słabośc do kolorów żółto-miodowych: http://cgi.ebay.com/NEW-WRIGHT-MCGILL-TESSERA-SKEET-REESE-SS -BAITCAST-ROD_W0QQitemZ390157526875QQcmdZViewItemQQptZLH_Def aultDomain_0?hash=item5ad733675b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 te zolte sa za bardzo zolte...ten miodek to ejst miodek. takie fajne cieplusie szkielko z ukrytym pazurem normalnie przyczajony tygrys ukryty smok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 do tego 100-kilowy chłop z 20-to kilowym plecakiem i mamy .... istna czarną mambę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi