Skocz do zawartości

LAMIGLAS Skeet Reese --- Szklany kij castingowy

jerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam ciekaw jestem jego walorow uzytkowych. Do trolla mam inny patyk. A ten blank - bo kija gotowego to ja bym nie chcial - ciekawi mnie pod wzgledem celnosci oraz odleglosci osiaganych... Mam nadzieje, ze jego wlasciciel cos na ten temat powie... :D

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Drogi thymallusie, daleki jestem od torowania sobie drogi przez krzczorki kijem uzbrojonym w multika, wiec ten aspekt ma dla mnie ograniczone znaczenie. Wierze ze odpowiednio dobrana moc blanku, zbieznosc oraz wyrzezbiona akcja moga sprawic ze rzuanie blankiem szklanym moze byc nie tylko latwe, przyjemne czy skuteczne ale i moze sprzyjac osiaganiu znacznych dystansow... Jakos tak dziwnie wyszlo ze spora czesc mojego ostatniego wedkarstwa jest powiazana z maxymalizacja uzyskiwanych odleglosci :D stad tez pytanie...

No mnie od castingu oderwac bedzie ciezko i sam o tym doskonale wiesz... A ze wciaz szukam nowych nie zawsze zgodnych z ogolnie przyjetymi dogmatami rozwiazan... Coz...zawsze bylem inny i chyba tak juz pozostanie bo podoba mi sie moja sciezka castingu :D

remku - nic prostszego. Zamiawiamy blank w poznańskim Artrodzie i robimy projekt <_<

Ale mi wędki nie są już potrzebne. Potrzebny jest czas na ryby :D, dobre łowisko, herbatka w termosie i ... spokój :D

Pozdrawiam

Remek

@remek takie rzeczy to tylko.............w ERZE :lol:

:lol: coś wykombinuję -> teraz ... czas na pstrągi i tego nie odpuszczę.

Lamiglas piękna rzecz. Już nad Drwęcą widziałem ładnego lamiglaska szklanego. Ten żółty ... podoba mi się jeszcze bardziej, ze względu choćby na kolor bo o właściwościach użytkowych niewiele mogę powiedzieć.

Pozdrawiam

Remek

Czołem :D

Jeszcze kilka uwag na temat Skeet Reese. To nie jest ciężki kij. Łowiąc nim nie ma się odczucia, że wędka jest ciężka. Ważyłem go dzisiaj na elektronicznej wadze kuchennej- 188 gram. Sprawa wyważenia kija- kij jest dobrze wyważony fabrycznie.

Przykrecałem do niego trzy multiki wypełnione na full plecionką:

1. Ambassadeur C34601- wędka leży poziomo przy punkcie podparcia dokładnie w miejscu połączenia górnego korka z gołym blankiem.

2. Calcutta Conquest 201 DC- punkt równowagi 1 cm powyżej tego połączenia.

3. Antares AR- punkt równowagi 2 cm powyżej tego połączenia- dokładnie w punkcie zamocowania oczka zaczepu do przynęt.

Przypominam, że wędka ma 2,3 metra długości i nie małą moc- 20 funtów.

Pozdrowionka :D

W sumie to Bujo masz rację, ale ja myślałem o sobie :D ja używam drobnych gum i lekkich główek, więc nie jest to rasowe jigowanie :D więc szczytówka tego shiryu pewniekiem zostawać w tyle nie będzie. A z innej beczki Bujo wiesz coś może na temat nowego multi DAIWA RYOGA? Na stronie daiwy jest tylko zapowiedź oraz informacja, że będzie w niej system Real Four.

Witam,

Pod tym linkiem jest wiecej informacji na temat kreciolka. Tylko w tych krzakach nie moge sie doczytac. Chyba jakos malo znany dialekt :D :D :D

http://all.daiwa21.com/fishing/information/ryoga/index.html

Ja czekam nieciepliwie. Potwierdzily sie chyba tez informacje ze bedzie to japonska wersja Plutoona.

Pozdrawiam,

Bujo

• 1 rok później...

jarek czyzby kolejny kijek ktory musisz miec...

zeby nie bylo ze jestem goloslowny kilka fotek - jeszcze w trakcie krecenia...

mifkowa wersja Skeet Reese'a

dla przypomnienia:

dlugosc: ok 7' 6

wyrzut 1oz

moc max 20lb

reszte widac na fotkach...

Mifku

co to jest ten bordziak co w dolniku masz ?

to jakis rezonans?

Guzu

to moja radosna tworczosc...

pierwotnie mial byc slant bridge

poznej slant bridge w drewnie egzotycznym a skonczylo sie na prawie split gripie nieco zmodyfikowanym... i pomalowanym podobnie jak uchwyt multika (bo to nie jest matagi) pod kolor omotek z niewielkim dodatkiem metalicu :mellow:

No Mifek trzeba przyznać że takiej radosnej twórczości to ja się po tobie nie spodziewałem .......myślałem że będzie czarna mamba 2, czarna mamba 3 ....czarna mamba 9 itd :lol: a Skeet Reese to ma chyba słabośc do kolorów żółto-miodowych:

http://cgi.ebay.com/NEW-WRIGHT-MCGILL-TESSERA-SKEET-REESE-SS -BAITCAST-ROD_W0QQitemZ390157526875QQcmdZViewItemQQptZLH_Def aultDomain_0?hash=item5ad733675b