Skocz do zawartości

LAMIGLAS Skeet Reese --- Szklany kij castingowy

jerzy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 9 miesięcy temu...

A orientujecie sie Panowie czy ten najbardziej lajtowy skeet 12 funtowy bylby dobrym wyborem na pstragi ? :D Macal ktos to cudo ? :mellow:

po kilku wypadach na ryby z wyzej wymienionym blankiem - oczywiscie troche inaczej uzbrojonym - inaczej nie bylbym soba - stwierdzam, ze jak na moje lowienie - przynety raczej wieksze i dosc lotne - mowa o kropokach to jest to super kijek - szczegolnie na wodach gdzie istnieje niebezpieczenstwo spotkania z Trocią :mellow:

fotki postaram się wrzucic jakos na dniach...

• 3 lata później...

Generalnie mogę powiedzieć, że kij u mnie swietnie sobie radzil z przynętami od 6-8g. Ale jak była potrzeba to kilka razy ciepal guma 10cm + głowka 40g i ... nic nie mówił, że mu coś przeszkadza :) Na prwdę fajny kij. Daje mozliwosc pewnej subtelności jak na szklaka przystało, jednak 20 lb mocy w dolniku daje spore poczucie bezpieczeństwa :)

• 3 lata później...

Witam

Odkopie temat odnośnie szklanych castingow.

Może ktoś ma doświadczenie z wedkami st croix serii Legend Glass. Interesuje mnie model LGC74MHM. Chciałbym go wykorzystać do średnich woblerow i wahadeł.

Chętnie również poczytam o waszych doświadczeniach z innymi obecnie dostępnymi seryjnymi szklakami, oczywiście w cascie.

Pozdrawiam serdecznie

• 2 tygodnie później...

Witam jezier

Mysle ze ten kij nada sie idealnie to średnich woblerow , nie posiadam go ale dopytywałem sie o te kije bo szukam cos pod głęboko nurkujące woblery. Już jak je St.Croix wypuścił to za zachorowałem na nie,wygląd itd poezja. Ja połakomie sie na tego najmocniejszego szklaka bo pod średnie to mam Mojo Bassa tego MJGC 7,4 od 1/4 do 3/4 i jego już zostawię w tym przedziale,a pod 1oz woblery właśnie myślałem o tym LGC 7,11