Robert Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Boleniarze wszystkich krajów... Ogłaszam ten ranking który może być ciekawym źródłem wiedzy dla zainteresowanych, a nie w nadziei, że wygra go RH... RH są najlepsze ale to dopiero wyjdzie Teraz proponuje aby każdy podał maksymalnie 5 najczęściej używanych przynęt i mając do dyspozycji 10 punktów obdarował je nimi według stopnia zadowolenia z nich. Może dać 10 punktów jednej przynęcie,jeśli uważa ją za super łowną i uniwersalną. Nie trzeba wykorzystywać wszystkich punktów jeśli się nie ma super przynęt. Proszę aby przy nazwach podawać ich rodzaj bo brzydalek Zbyszka to może być wobler a może żona Jak wątek zacznie umierać to zrobię jakieś podsumowanie. Ranking tym cenniejszy im więcej osób weźmie w nim udział, poza tym trzeba jakoś tą zimę przetrzymać Zapraszam do udziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Trzy typy przynęt jeśli chodzi o ilość złapanych ryb1.(6p)Wobler klasyczny boleniowy (drobna migotliwa praca) 2.(2p)Wobler powierzchniowy ala Smaczkowy ołówek 3.(2p)Duża guma RobertaWynik lekko niemiarodajny gdyż np: Robertową gumę dostałem dość pużno a pozostałymi przynętami tłukłem cały sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Robert2, nie doczytałeś. Masz do dyspozycji tylko 10 punktów a nie punktujesz od 1 do 10. Zrób edit. Paweł, ranking nie pokaże całej prawdy o skuteczności, tylko pewne tendencje w łowieniu boleni. Ja się spodziewam sporej różnorodności jeśli miałbym coś obstawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Moje tegoroczne typy to : 1 ) woblerek Jawia 6 cm 10g typowa ukleja - 5 pkt2 ) ołowianka własnej produkcji 7 cm 21g - 4 pkt3 ) woblerek siek siga 5,5 cm 10,3g - 1 pkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamspin Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Witam, a oto moje pieć przynęt: 1. stara wersja Siudaka 6cm - 4pkt.2. Gusman 2pkt.3. stara wersja 7cm kolegi Gracjana Linarta 2pkt.4. THRILL Salmo 1pkt.5. nowa wersja Siudaka 6cm - 1pkt. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Tomek już ma nad czym myśleć a Gracek się ucieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Robert2, nie doczytałeś. Masz do dyspozycji tylko 10 punktów a nie punktujesz od 1 do 10. Zrób edit. Paweł, ranking nie pokaże całej prawdy o skuteczności, tylko pewne tendencje w łowieniu boleni. Ja się spodziewam sporej różnorodności jeśli miałbym coś obstawiać. Nie tylko ja nie zrozumiałem, bo Jakub też zapodał powyżej dychy, a byliśmy pierwsi. Po korekcie jest: 1. Wobler łomżyński - 5 pkt.2. Ukleja Janusza Widła - 3 pkt.3. Stara wersja Siudaka - 1 pkt.4. Gusman - 1 pkt. P.S. Liczę na to, że też podasz Swoje typy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 1)woblery własnej produkcji na różne okazje-82)blacha wahadłowa samoróbka-13)hermes-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Moje typy.1. RH8 - 32. RH12 – 43.Wahadłówka „łamaniec” – 3 Najwięcej łowiłem uklejami, ale to nie znaczy, że tylko nimi. Kiedy ryby mi na nie nie brały to do wody leciało wszystko co mam, a mam tego trochę. Niestety tak rzadko się zdarzało, że coś innego uratowało wyjazd, że nie mogę ich obdarować punktami bo złowiły niewiele ponad 1 % wszystkich ryb. Ale to test popularności, a nie skuteczności. W testach porównawczych przynęty powinny mieć równe szanse i testuje się je cały sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 boleniowa guma Knight vel Lit'l Fishie - 6ripper Manns perła/biel z ciemnym grzbietem - 2przecinak Siudaka - 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 To i ja się podzielę swoimi łownymi boleniówkami z sezonu 2008r. 1.Bezsterowiec łomżyński (biały jak i z czarnym grzbietem)- 4pkt. 2.Ukleja Roberta RH7 - 2 pkt. 3.Gusman(kolor siwy) - 2 pkt. 4.Ukleja Roberta RH8 - 2 pkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 na Warcie zdecydowanie Siudak Uklejka 9 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 1. wobler udający narybek (kupiona samoróbka) - 4 pkt2. Thrill - 4 pkt3. besterowiec siudak - 2 pkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ślepaki czyli wobki własnej produkcji 9pktLeszczyk Sławka 7cm 1pkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 1. Wobler łomżyński produkowany przez Roberta Piasecznego - 10 pkt.Jeśli się nie mylę, to nie robota Roberta tylko Marka. Tak czy inaczej Łomżyniak to dla mnie nr 1 i daję mu 10 punktów! Co do RH, to dostałem jedną małą i do mojego kija, którym łowię bolenie jest za lekka. A duże dostałem 2 tygodnie temu, więc na nie nie łowiłem jeszcze. Ale jestem pewien, że zajmie honorowe miejsce w moim boleniowym pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Wobler PG 4pktStary Siudak 3pktSiek Siga 2pktThrill 1pkt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Więc tak: 1. RH8 - 4 2. Łamaniec - 23. RH12 - 24. wobler łomżyński biały -15. białe gumy 5cm - 1 Łowiłem też na inne przynety jednak te chce wyróżnić gdyż się bardzo ładnie sprawdzały w tym sezonie. Jestem ciekawy tego rankingu. Więc czekam na wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam oto moje Odrzańskie killerki boleniowe. Niestety nie ma wśród nich RH 8 Gdyż dopiero w 2009 będę ich, mam nadzieję, szczęśliwym użytkownikiem.1. Stara wersja Siudaka Czarny grzbiet perłowy brzuszek dług. 6 cm i 11 Gr wagi - 5 pkt.2. Wobler łomżyński - Czarny grzbiet perłowy brzuszek - 3 pkt.3. Guma Knight - 6 cm - Czarny grzbiet perłowy brzuszek - 2 pkt.4. Ołowianka wykonana z obciążenia koszyczka zanętowego - ok. 6 cm - 1 pkt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 1. Wobler kolegi Pawła G. - 4pkt2. Wobler kolegi @jajakuba - 2pkt Wobler kolegi @wujka - 2pkt3. Ripper Dellalande Shad GT9 - 1pkt Ripper RH - 1pkt ( za późno trafił do mojego pudła, w przyszłym sezonie klasyfikacja może ulec zmianie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 1. własne wyroby różne różniaste na konkretne miejsca 4p2. woblery j.a.z-a 2p3. wobki jajakuba 2p4. biały ripper manns-a 7 cm na napływach i wogóle głębiej 2p zobaczymy co bedzie w tym nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 1. Siek-M Siga 6,5 cm - 4 pkt /odkrycie roku/2. Wobler P.G. 7 cm - 2 pkt3. Siudak bezsterowiec 5 cm - 2 pkt /po tunningu rodem z art. Roberta o przynętach boleniowych/4. Salmo Trill olive - 2 pkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 1. Hermes NS...................................... 8pkt2. Siga Silver.................................... 1pkt3. Ripper biały ( czarny grzbiet )na 12-15 gr..... 1pkt ( jesien, bolki z dna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Łomżyniak - 7pkt Siek - 2pkt kopyto - 1pkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Łomżyniak 9Pozostałe przynęty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Woblerki R.G. - 9 pktpozostałe przynęty - 1 pkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi