Skocz do zawartości

RANKING PRZYNĘT BOLENIOWYCH 2008

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Boleniarze wszystkich krajów... Ogłaszam ten ranking który może być ciekawym źródłem wiedzy dla zainteresowanych, a nie w nadziei, że wygra go RH... RH są najlepsze ale to dopiero wyjdzie :D

Teraz proponuje aby każdy podał maksymalnie 5 najczęściej używanych przynęt i mając do dyspozycji 10 punktów obdarował je nimi według stopnia zadowolenia z nich. Może dać 10 punktów jednej przynęcie,jeśli uważa ją za super łowną i uniwersalną. Nie trzeba wykorzystywać wszystkich punktów jeśli się nie ma super przynęt. Proszę aby przy nazwach podawać ich rodzaj bo brzydalek Zbyszka to może być wobler a może żona :wacko: Jak wątek zacznie umierać to zrobię jakieś podsumowanie. Ranking tym cenniejszy im więcej osób weźmie w nim udział, poza tym trzeba jakoś tą zimę przetrzymać :D Zapraszam do udziału.

Trzy typy przynęt jeśli chodzi o ilość złapanych ryb

1.(6p)Wobler klasyczny boleniowy (drobna migotliwa praca)

2.(2p)Wobler powierzchniowy ala Smaczkowy ołówek

3.(2p)Duża guma Roberta

Wynik lekko niemiarodajny gdyż np: Robertową gumę dostałem dość pużno a pozostałymi przynętami tłukłem cały sezon

Robert2, nie doczytałeś. Masz do dyspozycji tylko 10 punktów a nie punktujesz od 1 do 10. Zrób edit.

Paweł, ranking nie pokaże całej prawdy o skuteczności, tylko pewne tendencje w łowieniu boleni. Ja się spodziewam sporej różnorodności jeśli miałbym coś obstawiać.

Robert2, nie doczytałeś. Masz do dyspozycji tylko 10 punktów a nie punktujesz od 1 do 10. Zrób edit.

Paweł, ranking nie pokaże całej prawdy o skuteczności, tylko pewne tendencje w łowieniu boleni. Ja się spodziewam sporej różnorodności jeśli miałbym coś obstawiać.

Nie tylko ja nie zrozumiałem, bo Jakub też zapodał powyżej dychy, a byliśmy pierwsi.

Po korekcie jest:

1. Wobler łomżyński - 5 pkt.

2. Ukleja Janusza Widła - 3 pkt.

3. Stara wersja Siudaka - 1 pkt.

4. Gusman - 1 pkt.

P.S.

Liczę na to, że też podasz Swoje typy

Moje typy.

1. RH8 - 3

2. RH12 – 4

3.Wahadłówka „łamaniec” – 3

Najwięcej łowiłem uklejami, ale to nie znaczy, że tylko nimi. Kiedy ryby mi na nie nie brały to do wody leciało wszystko co mam, a mam tego trochę. Niestety tak rzadko się zdarzało, że coś innego uratowało wyjazd, że nie mogę ich obdarować punktami bo złowiły niewiele ponad 1 % wszystkich ryb. Ale to test popularności, a nie skuteczności. W testach porównawczych przynęty powinny mieć równe szanse i testuje się je cały sezon.

1. Wobler łomżyński produkowany przez Roberta Piasecznego - 10 pkt.

Jeśli się nie mylę, to nie robota Roberta tylko Marka. Tak czy inaczej Łomżyniak to dla mnie nr 1 i daję mu 10 punktów! Co do RH, to dostałem jedną małą i do mojego kija, którym łowię bolenie jest za lekka. A duże dostałem 2 tygodnie temu, więc na nie nie łowiłem jeszcze. Ale jestem pewien, że zajmie honorowe miejsce w moim boleniowym pudełku :D

Więc tak:

1. RH8 - 4

2. Łamaniec - 2

3. RH12 - 2

4. wobler łomżyński biały -1

5. białe gumy 5cm - 1

Łowiłem też na inne przynety jednak te chce wyróżnić gdyż się bardzo ładnie sprawdzały w tym sezonie.

Jestem ciekawy tego rankingu. Więc czekam na wyniki :D

Witam oto moje Odrzańskie killerki boleniowe. Niestety nie ma wśród nich RH 8 Gdyż dopiero w 2009 będę ich, mam nadzieję, szczęśliwym użytkownikiem.

1. Stara wersja Siudaka Czarny grzbiet perłowy brzuszek dług. 6 cm i 11 Gr wagi - 5 pkt.

2. Wobler łomżyński - Czarny grzbiet perłowy brzuszek - 3 pkt.

3. Guma Knight - 6 cm - Czarny grzbiet perłowy brzuszek - 2 pkt.

4. Ołowianka wykonana z obciążenia koszyczka zanętowego - ok. 6 cm - 1 pkt.

• Like 1

1. Wobler kolegi Pawła G. - 4pkt

2. Wobler kolegi @jajakuba - 2pkt

Wobler kolegi @wujka - 2pkt

3. Ripper Dellalande Shad GT9 - 1pkt

Ripper RH - 1pkt

( za późno trafił do mojego pudła, w przyszłym sezonie klasyfikacja może ulec zmianie )