skuli Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Wujek z tym wahaniem poziomu wody masz rację. U mnie jest zapora i idąc nad wodę nigdy nie wiem jaki jest stan (wahania dochodzą do 1m). Otwierają zaporę i woda idzie równo z brzegiem, a za dwie godziny jest w korycie. Jest tak też, że zatrzymują stan wody w lecie - ośrodki rekreacyjne (woda 0.50m). Boleń u mnie wychodzi zazwyczaj jak woda wzbiera (idzie w rzekę), jak woda spada schodzi do jeziora (głębiej).Tak wiec łapanie boleni na takiej wodzie nie jest proste - zawsze zostaje okoń i kleń.Pozdrawiam Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Życzyłbym sobie choć jeden sezon, kiedy Dunajec pluje większą wodą w lato. W naszych stronach jest to albo na wiosnę, albo na jesieni i wczesną zimą. Dlatego tak krotko trwają jesienne eldorada:(Pamiętam jeszcze kilka lat temu(7-8), jak bolki siadły na przykosę to siedziały przez miesiąc, ale wtedy stan wody wahał się +- 5cm. Dziś to jest nierealne, no chyba, że kupię Czorsztyn i Rożnów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Ginel, trzeba jechać na tamę z flaszką i będzie git. Mój rekord to przykosa od 28 sierpnia do 1 listopada i tylko ja i grubo ponad 100 bolków. Bardzo często zamiast łowić obserwowałem co wyrabiają. Raj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Obok tego Hotelowca pod nazwą Raj kilka razy się zdrzemnąłem kilkanaście lat temu Nigdy nie mogłem trafić kluczem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Wyobraź sobie, że jeden z nich na taki kijas wyczesywał bolki powyżej 6 kg. @Robert2, dla mnie paranoją jest uzywanie 15-gramowego kijka na grube rapy. Powyzej szóstki to już gruba odpasiona 80-tka + lub samiec pod 90cm... Na cholerę uzywać takiej witki i zajeżdżać ryby zbyt długim holem. Ja łowiąc z wody używam uncjowego kija i łowiąc w nutrowych miejscach, równolegle do nurtu czasami mam wrażenie, że przydałby się oczko wyżej... P.S jak dedykujesz mi jakis text, to pisz po Polsku,oki? Wszak w tym kraju żyjemy...Powiem szczerze, nie chce mi się tego tłumaczyć, a znajomość języka zachowam na inne, bardziej ścisłe okazje...Pozdro @Patu Też uważam używanie takich witek i na takie okazy za nieporozumienie. Jak ktoś zna język angielski to sobie mój tekst po prosu przeczyta w pięć minut, a tłumaczyć to będą musieli „elokwenci”, co to szpanują na poliglotów. Choć umiem się porozumieć w innych językach, to język polski uważam za najpiękniejszy na świecie i zarazem najtrudniejszy ze wszystkich języków. Od dzisiaj wychodząc na przeciw Twojej prośbie będę się zwracał do Ciebie tylko po polsku, ale nie w Twojej wersji języka polskiego - oki? - za bardzo szanuję mowę ojczystą miszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Wyobraź sobie, że jeden z nich na taki kijas wyczesywał bolki powyżej 6 kg. @Robert2, dla mnie paranoją jest uzywanie 15-gramowego kijka na grube rapy. Powyzej szóstki to już gruba odpasiona 80-tka + lub samiec pod 90cm... Na cholerę uzywać takiej witki i zajeżdżać ryby zbyt długim holem. Ja łowiąc z wody używam uncjowego kija i łowiąc w nutrowych miejscach, równolegle do nurtu czasami mam wrażenie, że przydałby się oczko wyżej... P.S jak dedykujesz mi jakis text, to pisz po Polsku,oki? Wszak w tym kraju żyjemy...Powiem szczerze, nie chce mi się tego tłumaczyć, a znajomość języka zachowam na inne, bardziej ścisłe okazje...Pozdro @Patu Też uważam używanie takich witek i na takie okazy za nieporozumienie. Jak ktoś zna język angielski to sobie mój tekst po prosu przeczyta w pięć minut, a tłumaczyć to będą musieli „elokwenci”, co to szpanują na poliglotów. Choć umiem się porozumieć w innych językach, to język polski uważam za najpiękniejszy na świecie i zarazem najtrudniejszy ze wszystkich języków. Od dzisiaj wychodząc na przeciw Twojej prośbie będę się zwracał do Ciebie tylko po polsku, ale nie w Twojej wersji języka polskiego - oki? - za bardzo szanuję mowę ojczystą miszczu. @Robert2, miszczu Polszczyzny, ale p. Miodek... Na naście Twoich postów w wątku, żaden wg mnie nie wnosi żadnej konkretnej treści . Więc albo pisz na temat, z głową, albo przestań spamować, bo to Ci niestety najlepiej wychodzi. Koniec O.T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 @Patu To Ty sprowokowałeś tę wypowiedź - była ona odpowiedzią na Twojego „off-topa”. Ale było warto, bo poprawiłeś Swój styl wypowiedzi, poza drobnym wyjątkiem, bo nie chodziło Ci zapewne o wyrażenie „ale p. Miodek...” W każdym bądź razie wiedz, że takie porównanie ujmy mi nie przynosi – wręcz przeciwnie. A wracając do tematu: sam autor wątku zauważył - moim zdaniem słusznie, że teraz to są wypowiedzi na temat tego co kto myśli na temat łowienia boleni. Jakoś nie miałeś obiekcji, gdy inni pisali o pogodzie. Nawiązując do boleni: słyszałem, że sk…łeś się udziałem w zawodach – powiedz Patu ile zawodów wygrałeś boleniami? Czy zamordowane okonki (na filmie to były owieczki) śnią Ci się jeszcze po nocach „miszczu”? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 @Patu To Ty sprowokowałeś tę wypowiedź - była ona odpowiedzią na Twojego „off-topa”. Ale było warto, bo poprawiłeś Swój styl wypowiedzi, poza drobnym wyjątkiem, bo nie chodziło Ci zapewne o wyrażenie „ale p. Miodek...” W każdym bądź razie wiedz, że takie porównanie ujmy mi nie przynosi – wręcz przeciwnie. A wracając do tematu: sam autor wątku zauważył - moim zdaniem słusznie, że teraz to są wypowiedzi na temat tego co kto myśli na temat łowienia boleni. Jakoś nie miałeś obiekcji, gdy inni pisali o pogodzie. Nawiązując do boleni: słyszałem, że sk…łeś się udziałem w zawodach – powiedz Patu ile zawodów wygrałeś boleniami? Czy zamordowane okonki (na filmie to były owieczki) śnią Ci się jeszcze po nocach „miszczu”? Pogoda akurat ma wiele wspólnego z łowieniem boleni... Ty może tego nie wiesz, ale wszystko przed Tobą... O jakim filmie piszesz człowieku?? Mam wrażenie, że sam nie wiesz o co Ci chodzi...Masz jakiś problem z psychiką?? P.S ,,a za tekst sk...łeś powinieneś dostać bana... ale ode mnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 @Patu napisał:Pogoda akurat ma wiele wspólnego z łowieniem boleni... Ty może tego nie wiesz, ale wszystko przed Tobą... O jakim filmie piszesz człowieku?? Mam wrażenie, że sam nie wiesz o co Ci chodzi...Masz jakiś problem z psychiką?? @Patu Wiesz chłopcze, koszule w zębach nosiłeś jak ja bolenie łowiłem. Poza tym to chyba coś z Twoją psychiką jest nie tak i percepcją, bo zatraciłeś obiektywizm – może za dużo szampana wypiłeś? A z tymi tekstami: „off-topy” i „bany” to chyba minąłeś się z powołaniem, a film „Milczenie owiec” to pewnie za młody byłeś, by obejrzeć w kinach – nic straconego kup sobie DVD (naprawdę warto). P.S.Ładna czapka na tym zdjęciu, na lato zafunduj sobie beret – też będzie Ci pasował.A przy okazji jestem z rocznika 1968 – tak jak Dydak, Michalczewski i Gołota – pewnie te nazwiska niewiele Ci mówią, ale to był dobry rocznik dla polskiego boksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Proponuje aby moderator to przerwał bo samo się nie skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 No i ... A zreszta nie ma co .... Stosowny komentarz od admina niebawem. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin1348902092 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Taki styl dyskusji nie odopowiada mi na forum. Wycieczki na prywatne podwórko osobiście uważam, że są pozbawione jakiegokolwiek smaku. Wątek był o przynętach boleniowych a przeistoczył się w niezdrową wymianę zdań. A tak przy okazji ... prawdziwy łowca boleni to taka osoba, która oprócz umiejętności łowienia tych ryb potrafi z klasą o tym mówić. Blokuję konto Roberta2 na 14 dni jako ostrzeżenie. Admin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi