Skocz do zawartości

Budżetowy kij do opadu

Sandacz23

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam Inazumę  X-Plod Zender do 28 gr 228 cm. Jak na kij do 300 zł to bardzo polecam. Wyczuwalna praca gumy na główce od 15 gr. Testowałem również Inazumę 215 cm do 30 gr kij zdecydowanie bardziej twardy wręcz pałowaty do kogutów w sam raz.

Proszę o pomoc w sprawie zakupu budżetowego (max 300 zł) kija do połowu z łodzi metodą opadu - początki przygody.

Do użycia pójdą główki max do 20 g, (głównie 12-16) + ewentualnie kogutki do 16 g. Interesuje mnie tylko dwuskład.

Pyknij sobie veritasa w ciemno, casty już się skończyły u tego sprzedawcy, ale spinów parę ma :)

http://allegro.pl/abu-garcia-veritas-spin-722ml-219cm-3-15g-i4454493733.html

Ten będzie strzałem w dziesiątkę pod twoje wymagania. To naprawdę szybkie patyki i pozwalają oprócz gumy w swojej gramaturze koguty z powodzeniem obsługiwać.

• 2 lata później...

Witajcie. Chce kupic dla brata kij do lowienia z opadu , cos z polki sklepowej do 500 zlotych ale za bardzo nie wiem co. Na pewno wklejki odpadaja. Kij musi byc maksymalnie szczytowy , zeby dobrze bylo widac lub czuc opad w reku i zeby komfortowo obslugiwal 10-25 gram + 3 i 4 cale silikonu w calym przedziale komfortowo dlugosc od 2,4 do 2,6 metra podzielcie sie czym lowicie.

Pozdr

• 2 tygodnie później...

Znaczy zobaczymy jak sie zachowa na dużej rzece? Narazie na minus jakosc korka niby 3 razy AAA a kiepska i brak zaczepu na hak!

Czekam jeszcze na Penna slamera 360 zobaczymy jak wywarzy wszystko przez internet kupywane bo niestety nie miałem w okolicznych sklepach nic wartego uwagi 

A wedka niecałe 70euro