Skocz do zawartości

Koński ogon czyli włos.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie

Znajomy przywiózł z Afryki taki wachlarz do odgania much, na rączce bardzo gruba długa wiecheć włosia końskiego.

No powiem Wam, ten włos koński, jeszcze zabarwiony na zielono, żółto i czerwono, świetnie by mi pasował do zrobienia np grubych dużych much szczupakowych..i nie tylko.

Macie pomysł, skąd wytrzasnąć taki koński ogon?Tylko nie z rzeźni... 

I zaznaczam, że nie żartuję.

Pozdrawiam
Alek

Wachlarz do odganiania much a miotełka do kurzu, to chyba jednak dwie różne rzeczy ^_^.

@platynowłosy, wiem o czym piszesz, widziałem coś takiego w sklepie który sprzedawał maski afrykańskie, rzeźbione żyrafy, jakieś koraliki, perełki itp wyroby (ogólnie to chyba była chińska imitacja rzemiosła czarnego lądu).

W Wa-wie chyba coś znajdziesz w ten deseń.

Edytowane przez Zwierzu
  • Like 1

Dawno temu pracowałem przy koniach jako masztalerz :ph34r: .Wszystkim koniom raz na jakiś czas przecina się ogony i grzywy :o . Największe powodzenie miało włosie z ogona od siwych koni , stosowane do smyczków skrzypiec :huh: . Myślę że w każdej większej  stajni możesz zdobyć takie włosie :) , a stajni ci teraz dostatek :D .

Dodam jeszcze że praca przy koniach jest mocno stresując , dlatego trzeba było często używać płynów resetujących stres :D :D .

Za moich czasów wystarczył załącznik 0,5l i klient wychodził z reklamówką pełną włosia końskiego :D :D .

Edytowane przez pisarz
  • Like 1

Panowie

Dzięki za konstruktywny odzew, :)

Nie pomyślałem o stresującej pracy przy koni i potrzebie resetu :lol: , ani nie wiedziałem o firmie na Połczyńskiej.

A mam sąsiada, który na Służewcu dba o kondycję koni w końskim hotelu...

Można powiedzieć, że mam sprawę dzięki Wam załatwioną.

Pozdrawiam

Alek