mathew.stepnicki Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Jaki kolor potrzeba ? Moze cos sie uda zalatwic...Sent from my K6000 Pro using Tapatalk Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Np. z katalogu na 2017 kolor: Motor Oil Classic, Roach, Perch, Real Herring, Dirty Roach, do tego wziąłbym jakieś węgorze i monster slugi w dużych rozmiarach Jeśli ktoś ma możliwości to zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 (edytowane) <...>Pytanie do specjalistów od trollingu - jak sprawdzają Wam się te przynęty>? Dodatkowo zapytuję jaka jest różnica w wersji slow sinking od medium sinking w trollingu? Na ile mniej więcej schodzi dany model przynęty? (wiem, że zależy od grubości linki i prędkości, niemniej chodzi mi o uśrednione dane z autopsji) Planuje prowadzić trout'a nie głębiej niż 3m stąd pytanie. Z pozdrowieniami! Edytowane 15 Sierpnia 2018 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walleyee00 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Fajna przyneta do wolnego trollingu jak ryby sa nie aktywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Nie wiem, czy na aktywne, czy nieaktywne. Faktem jest, że przynęta posiada bardzo miękką, naturalną pracę. Do rzutu wymaga potężnego kija (wersja 20 waży ok. 100g, wersja 30 chyba ze 200), ale stawia mały opór w wodzie. Pomiędzy slow sinking a medium sinking pewnie jakaś różnica jest, ale dla mnie pomijalna. Faktycznie raczej na płytkie łowiska, używamy jej z powodzeniem z Harrym na wodzie ca. 80 - 100cm, ale i na wodzie 4m. Wydaje się wielka, ale z wersją 20 nie mają problemu nawet ryby 60-65cm. Solidnie zrobiona, jednak - jak to guma - w końcu się niszczy i trochę szkoda mi jej na wodę, gdzie masowo występują małe i średnie szczupaki. Używam raczej na specjalne okazje. Moim zdaniem łowna, np. na wiosnę 2016 i we wrześniu 2016 łowiła super (największa złowiona przez Harry'ego ryba miała 122cm), ale już w czasie listopadowej wyprawy coś w Troutach szczupakom nie pasowało (podobnie jak chyba we wszystkich ripperach) i w trollu S4P i Real Eele biły je na głowę. Dla mnie to tylko dowodzi, żeby pochopnie nie czyścić pudełek, bo wiele przynęt, za które nie dałbym 3 groszy, miało swoje 5 minut - i to jakie! Acha, dla czystego sumienia dodam, że należy wnikliwie sprawdzać firmowy przypon, szczególnie zaciski. Harry stracił jedną 20-stkę (nie pomnę, czy na zaczepie, czy przy braniu) i wiem, że nie jest to odosobniony przypadek (Melek pewnie miałby w tej sprawie coś do powiedzenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Jestem zdania, że fabryczne przypony w Troutach trzeba wymieniać nawet bez sprawdzania, choćby z samego faktu, że linka jest przełożona tylko raz przez tulejkę zaciskową. W mojej ocenie ów fakt dyskwalifikuje przynętę jako docelowy wabik na duże ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Można dać nowy zacisk Haki też trochę małe, ale o dziwo niezłej jakości i dość skutecznie wcinają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Można dać nowy zacisk Haki też trochę małe, ale o dziwo niezłej jakości i dość skutecznie wcinają.To mniej więcej miałem na myśli, może niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Linka sama w sobie jest niezła, jedynie zacisk do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepka87 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Moze trochę nie na temat ale mysle ze znajde tu odpowiedź SG trout 3d wersja ss na jakiej głębokości będzie pracowac ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Moze trochę nie na temat ale mysle ze znajde tu odpowiedź SG trout 3d wersja ss na jakiej głębokości będzie pracowac ? PozdrawiamJaka długość? Bo 15 ,20 czy 30 cm to inna bajka. Poza tym wypust linki ma kolosalne znaczenie i położenie szczytówki względem powierzchni wody.Oraz kilka innych mniej znaczących czynników. Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 W jakie główki zbroicie herringi 16cm aby miały najplepsza pracę? Chodzi mi jak najlzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Od 7g w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 (edytowane) Dokładnie. Z niższą gramaturą się wykładają. A tak na marginesie to fajne te nowe kolorki... niestety gorzej z ich trwałością. Przy zakładaniu haka paski w okonku schodzą :-( Edytowane 22 Września 2018 przez G_rzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Savage robi od czasu do czasu jakieś niespodzianki np. taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Jaki rozmiar jerkstera ma regulowane obciazenie tylko ten najwiekszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Oczko mniejszy, chyba 11, także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Coś się jakość herring shad'ów popsuła. Po kilku razach nad wodą schodzi z nich jakaś kalkomania czy coś takiego. A szkoda bo te wcześniejsze takie trwałe były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 To samo mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 Co myślicie o główkach bo chce kupić gumy przez neta caniball 10 i 12,5 cm. I myślę dokupić główki do 10 cm 5 gramowe 5/0 , a do 12,5 cm 5 gramowe 7/0 ...Jak myślicie będą dobre? z góry dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 Tak, to dobry rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jR303 Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 Moim zdaniem można spokojnie zejść z numerem niżej, im więcej swobody dla ogonka w przynętach kopytopodobnych tym lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 Zgadza się. Dla cannibali 10cm hak 4/0, a dla 12,5 hak 5/0 będzie odpowiedni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 (edytowane) Moim zdaniem można spokojnie zejść z numerem niżej, im więcej swobody dla ogonka w przynętach kopytopodobnych tym lepiejja chyba wolę nawet trochę słabszą pracę gumy, a hak bliżej ogona , żeby lepiej zaciąć rybę... tylko trochę się martwię czy za dużo za ogon haki nie będą wychodziły....mannsy predatory 8-9 cm zbroiłem hakiem 5/0 , tylko te gumy są inne.... Edytowane 14 Października 2024 przez tomex11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 Manns predator 8cm, to zbroiłem w haki 3/0, wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2024 ja chyba wolę nawet trochę słabszą pracę gumy, a hak bliżej ogona , żeby lepiej zaciąć rybę... tylko trochę się martwię czy za dużo za ogon haki nie będą wychodziły....mannsy predatory 8-9 cm zbroiłem hakiem 5/0 , tylko te gumy są inne....Zależy na co się nastawiasz jak opad i sandacz lepiej krótszy hak jak szczupak i tak połknie całą gumę chyba że nastawiasz się na ryby 40-50cm może lepiej krótki jak plis doznrojka lub wkrętka i kotwica 1 od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi