Vasyl Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Moja żona wyśniła sobie urlop w tym roku w Górach Stołowych. Doradźcie koledzy gdzie mogę połowić tam pstrągów i lipieni na muszkę.Jakie rzeki , gdzie ewentualnie zakupie na nie licencje.No i jakiś ośrodek wypoczynkowy,agroturystyka,pensjonat blisko wody z zapleczem zabawowym dla dwóch brzdący 5 i 3 lata Edytowane 22 Czerwca 2014 przez Vasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Co do rzek to Ścinawka ,Nysa Kłodzka ,Biała Lądecka ,Orlica,Bystrzyca ale na jakieś okazy i super połowy raczej nie licz,ale coś tam można wydłubać.Co do bazy noclegowej to to jest tego sporo w okolicy,może ktoś coś poleci,a rzeczki są rozsiane od siebie od kilku do ok.50km w Kotlinie Kłodzkiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinc Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Drugą połowę sierpnia będę w Kotlinie Kłodzkiej (baza wypadowa w Idzikowie). Jak wygląda w tym roku sytuacja? Czy zostało coś wody w rzekach? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Nysa jeszcze jako tako, pozostałe rzeki mocno sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Biała Lądecka też jeszcze nie najgorzej,można się pobawić z drobnicą a czasami trafi się coś ładniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Moja żona wyśniła sobie urlop w tym roku w Górach Stołowych. Doradźcie koledzy gdzie mogę połowić tam pstrągów i lipieni na muszkę.Jakie rzeki , gdzie ewentualnie zakupie na nie licencje.No i jakiś ośrodek wypoczynkowy,agroturystyka,pensjonat blisko wody z zapleczem zabawowym dla dwóch brzdący 5 i 3 lata Och ! . Piękne okolice ! Moje rodzinne strony Tam u podnóża gór stołowych już od smyka łowiłem piękne pstrągi w tym rzadko już występujące - pstrągi źródlane.Polecam zbiornik zaporowy- rekreacyjny w Radkowie, (kilkanaście metrów przy czeskiej granicy). Duże okazy okonia, szczupak i pstrąg potokowy, (spinning)Mogę polecić Ci bazę agroturystyki z b.dobrymi warunkami pobytu. Świetne miejsce na wypad\y na rybki - rz. Ścinawka, (pstrąg), rz. Nyska Kłodzka, (pstrąg, kleń), lecz mało jest pstrąga a lipień to marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 W rz. Ścinawce pływa sporo pstrąga ale rybki rozmiarami nie powalają ,większość sztuki około wymiarowe ,niemniej zabawa przednia . Fajnie można już połowic na odcinku od granicy czeskiej (Tłumaczów) no i w miejscowości Ścinawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Dokładnie, same jak ja mówię "pstryki" , ale Tłumaczów ?, teraz, prz tej suszy, to chyba tylko niewielkie siurki płyną. Czy w dalszym ciągu tak źle jest z pstrągiem na Nysie Kłodziej w ok. Barda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Och ! . Piękne okolice ! Moje rodzinne strony Tam u podnóża gór stołowych już od smyka łowiłem piękne pstrągi w tym rzadko już występujące - pstrągi źródlane.Polecam zbiornik zaporowy- rekreacyjny w Radkowie, (kilkanaście metrów przy czeskiej granicy). Duże okazy okonia, szczupak i pstrąg potokowy, (spinning)Mogę polecić Ci bazę agroturystyki z b.dobrymi warunkami pobytu. Świetne miejsce na wypad\y na rybki - rz. Ścinawka, (pstrąg), rz. Nyska Kłodzka, (pstrąg, kleń), lecz mało jest pstrąga a lipień to marzenie.Radków tego roku miał spuszczoną wodę więc nie wiem jak z rybkami.Na Ścinawce woda jest (nie wyschła),ale o okazy ciężko,a co do lipienia to znam miejsca w okolicy gdzie jest ich mnustwo i jesienią tam na pewno zaglądnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Dziś Scinawka w Tłumaczowie od godziny 5 rano do 1o aż trzy pstrązki po 18 cm,faktycznie super zabawa ,ogólnie rzeki w naszym rejonie prawie znikły,korytami płyną potoczki,tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Radków tego roku miał spuszczoną wodę więc nie wiem jak z rybkami.Na Ścinawce woda jest (nie wyschła),ale o okazy ciężko,a co do lipienia to znam miejsca w okolicy gdzie jest ich mnustwo i jesienią tam na pewno zaglądnę. Dlaczego ? Co znów tam wymyślono !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Dziś Scinawka w Tłumaczowie od godziny 5 rano do 1o aż trzy pstrązki po 18 cm,faktycznie super zabawa ,ogólnie rzeki w naszym rejonie prawie znikły,korytami płyną potoczki,tragediaPewnie pogoda nie taka albo coś innego :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Z racji planowanego tegorocznego urlopu w Radkowie, chciałbym zasięgnąć opinii / podpowiedzi bywalców, gdzie i za czym można porzucać w okolicy. Pod nosem niby jest zalew, ale czy jest sens tam w ogóle próbować? Myślałem też o Ścinawce (stosunkowo niedaleko), z ukierunkowaniem na klenia. Czy ktoś mógłby polecić jakiś odcinek dogodny do brodzenia, z niekłopotliwym dojazdem i miejscem na zostawienie samochodu? Czy do brodzenia w okresie wakacyjnym konieczne będą tam wodery, czy można na bosaka lub w klapkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Napisz do mnie na pv, podpowiem co i jak ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi