Skocz do zawartości

Góry Stołowe

Vasyl

Rekomendowane odpowiedzi

Moja żona wyśniła sobie urlop w tym roku w Górach Stołowych. ;)

Doradźcie koledzy gdzie mogę połowić tam pstrągów i lipieni na muszkę.

Jakie rzeki , gdzie ewentualnie zakupie na nie licencje.

No i jakiś ośrodek wypoczynkowy,agroturystyka,pensjonat blisko wody z zapleczem zabawowym dla dwóch brzdący 5 i 3 lata

Edytowane przez Vasyl

Co do rzek to Ścinawka ,Nysa Kłodzka ,Biała Lądecka ,Orlica,Bystrzyca ale na jakieś okazy i super połowy raczej nie licz,ale coś tam można wydłubać.Co do bazy noclegowej to to jest tego sporo w okolicy,może ktoś coś poleci,a rzeczki są rozsiane od siebie od kilku do ok.50km w Kotlinie Kłodzkiej.

• 1 rok później...

Moja żona wyśniła sobie urlop w tym roku w Górach Stołowych. ;)

Doradźcie koledzy gdzie mogę połowić tam pstrągów i lipieni na muszkę.

Jakie rzeki , gdzie ewentualnie zakupie na nie licencje.

No i jakiś ośrodek wypoczynkowy,agroturystyka,pensjonat blisko wody z zapleczem zabawowym dla dwóch brzdący 5 i 3 lata

Och ! :) . Piękne okolice ! Moje rodzinne strony :) Tam u podnóża gór stołowych już od smyka łowiłem piękne pstrągi w tym rzadko już występujące - pstrągi źródlane.

Polecam zbiornik zaporowy- rekreacyjny w Radkowie, (kilkanaście metrów przy czeskiej granicy). Duże okazy okonia, szczupak i pstrąg potokowy, (spinning)

Mogę polecić Ci bazę agroturystyki z b.dobrymi warunkami pobytu. Świetne miejsce na wypad\y na rybki - rz. Ścinawka, (pstrąg), rz. Nyska Kłodzka, (pstrąg, kleń), lecz mało jest pstrąga a lipień to marzenie.

Och ! :) . Piękne okolice ! Moje rodzinne strony :) Tam u podnóża gór stołowych już od smyka łowiłem piękne pstrągi w tym rzadko już występujące - pstrągi źródlane.

Polecam zbiornik zaporowy- rekreacyjny w Radkowie, (kilkanaście metrów przy czeskiej granicy). Duże okazy okonia, szczupak i pstrąg potokowy, (spinning)

Mogę polecić Ci bazę agroturystyki z b.dobrymi warunkami pobytu. Świetne miejsce na wypad\y na rybki - rz. Ścinawka, (pstrąg), rz. Nyska Kłodzka, (pstrąg, kleń), lecz mało jest pstrąga a lipień to marzenie.

Radków tego roku miał spuszczoną wodę więc nie wiem  jak z rybkami.Na Ścinawce woda jest (nie wyschła),ale o okazy ciężko,a co do lipienia to znam miejsca w okolicy gdzie jest ich mnustwo i jesienią tam na pewno zaglądnę.

Radków tego roku miał spuszczoną wodę więc nie wiem  jak z rybkami.Na Ścinawce woda jest (nie wyschła),ale o okazy ciężko,a co do lipienia to znam miejsca w okolicy gdzie jest ich mnustwo i jesienią tam na pewno zaglądnę.

Dlaczego ? Co znów tam wymyślono !?  :o

• 10 miesięcy temu...

Z racji planowanego tegorocznego urlopu w Radkowie, chciałbym zasięgnąć opinii / podpowiedzi bywalców, gdzie i za czym można porzucać w okolicy. Pod nosem niby jest zalew, ale czy jest sens tam w ogóle próbować? Myślałem też o Ścinawce (stosunkowo niedaleko), z ukierunkowaniem na klenia. Czy ktoś mógłby polecić jakiś odcinek dogodny do brodzenia, z niekłopotliwym dojazdem i miejscem na zostawienie samochodu? Czy do brodzenia w okresie wakacyjnym konieczne będą tam wodery, czy można na bosaka lub w klapkach?