filip Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 WITAMPROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?POZDRAWIAMFILIP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 troll - trollowi nie równy... ale faktycznie najbardziej wszechstronne są motorki na których da się wyczesać V min rzędu 1,5 - 1,8 km/h 4,5 km/h to taka standardowa prędkość to seatroutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skiner Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Jeśli nie dryfkotwa to może ogranicznik (osłona) na śrubę? Widziałem kiedyś na all była oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 costi Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 9,25x12 na tej łódce mam przy swojej yamce 20hp. na stojącej wodzie ok. 4,5 km/h. moim zdaniem za szybko do trolla. A prędkość max mierzyłeś?Naturalnie najlepszym rozwiązaniem była by możliwość popływania na różnych śrubach ale takiej możliwości ( poza kupnem kilku śrub ) nie ma.Pozostanie założenie happy trollera...wtedy da się połączyć osiągnięcie jak największej prędkości przelotowej z dobrą prędkością trollingową choć nie jest to najwygodniejsze rozwiązanie.Dzięki za wszystkie odpowiedzi-podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 A prędkość max mierzyłeś? Naturalnie najlepszym rozwiązaniem była by możliwość popływania na różnych śrubach ale takiej możliwości ( poza kupnem kilku śrub ) nie ma. Pozostanie założenie happy trollera...wtedy da się połączyć osiągnięcie jak największej prędkości przelotowej z dobrą prędkością trollingową choć nie jest to najwygodniejsze rozwiązanie. Dzięki za wszystkie odpowiedzi-podpowiedzi Niecałe 42. Gdzieś na forum wstawiałem filmik. Jak będziesz chciał to będąc przy kompie poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 costi Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Niecałe 42. Gdzieś na forum wstawiałem filmik. Jak będziesz chciał to będąc przy kompie poszukam.Dziwne. Przy śrubie o skoku 10 osiągam 41.40 miałem przy Yamaszce 15 km i sruba 9,25x10,5Spodziewałem się, że przy śrubie 12 można zbliżyć się do 50 km/h...Temat śruby do silnika = temat rzeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 (edytowane) Dziwne. Przy śrubie o skoku 10 osiągam 41.40 miałem przy Yamaszce 15 km i sruba 9,25x10,5Spodziewałem się, że przy śrubie 12 można zbliżyć się do 50 km/h...Temat śruby do silnika = temat rzeka... będzie wesolo jak sie okaze, ze mi sie cos popitolilo i mam inny skok... ale fabrycznie do dwudziestek idzie chyba 12tka, nie kombinowałem.natomiast nie ma lekko, ciezka dziobowka, aku, sam tez waze malo. po zdjeciu dziobowki i aku zaczynala "kaczkowac", z dociazonym dziobem idzie 41.8 jak po masle. jak dosiadzie sie kompan, tez nie waski, to czasem wyciagamy 38-39 (z dziobowka). skleroza... 42,8 5 dych to utopia na tej łódce, i ciut niebezpiecznie. kiedyś bawiąc się kalkulatorem wyszło mi, że kombinując z masą (rozkładem), śrubą etc może udało by się przy 20 koniach ogarnąć 46-47. ale eksperymentalnie. Edytowane 7 Marca 2014 przez nrt80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 costi Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Ciężar ważny czynnik. Ja pływam sam i minimum sprzętu - wędka, pudło z przynętami, kotwica + wymagane na łódce rzeczy i czasami któreś z dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Pozostanie założenie happy trollera...wtedy da się połączyć osiągnięcie jak największej prędkości przelotowej z dobrą prędkością trollingową choć nie jest to najwygodniejsze rozwiązanie.Dzięki za wszystkie odpowiedzi-podpowiedzi Używałem happy trollera - za dużo zachodu z jego opuszczaniem i podciąganiem wg mnie, szczególnie w sytuacji gdy się robi dużo przelotów (ja tak miałem). Najlepiej się u mnie sprawdza... wiaderko wypuszczone na sznurku Prędkość można regulować wielkością wiaderka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gawryl Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Witam.Na początku chciałbym się przywitać i odświerzyć temat który mnie dotyczy od początku nabycia nowego Tohatsu 4km 4stroke. Problem to identyczne zalewanie się tega silnika jak w pierwszym poście kolegi [ Tier ] Motorem płyuwam ok.100 godzin w roku a mam go 4 rok.U naprawy był dwukrotnie w CRO. oraz u naszego mechanika od gazników, wszyscy mówili to samo zacinająca się iglica i dlatego tym otworem leje się paliwo. Jeżeli z kolegów ktoś ma jakiś pomysł z tym problemem byłbym wdzięczny.Właśnie pozytywne opinie z tego forum zadecydowały o zakupie tego silnika z którego niespecjalnie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radosla Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Potwierdzam identyczną budowę silnika pomiędzy 30 hp Tohatsu a Mercury.Według instrukcji w Tohatsu mieści 280 ml oleju przekładniowego a Mercury 350 ml.Może być tak że spodzina jednak jest inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Może masz wersję BIG FOOT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radosla Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Nie prawdę powiedziawszy nigdy nie widziałem takiego silnika choć czytałem właściwie o co chodzi z BIG FOOT o ile jest inna od L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 to tak zaprojektowana spodzina(wzmocnione i powiekszone przekładnie,i oddpowiednie przełozenie) i wirnik typowo uciagowy.do napędu cięzkich łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radosla Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Swego czasu na znanym portalu aukcyjnym pojawił się silnik z przekładnią volvo penta.Producent silnika to był chyba Yamaha ale nie jestem pewnyZastanawiam się czy rzeczewiście przekładnie tej firmy są tak dobre.Polskojeczyczne fora tematyczne są skromne na temat silników zostają fora anglojezyczne ale jak wiadomo z tym róźnie jest skróty myślowe etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotrk82 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Tohatsu 9,8 4T Witam , czy któryś z kolegów posiada ten silnik? Poprosiłbym o jakieś opinie , wskazówki ,serwis itp. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tasiek321 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Posiadam takowy motorek z 2008 roku.Najlżejszy silniczek w swojej klasie 36,5kg.Cichy, niezawodny.Co sezon albo dwa zależy kto ile pływa - wymiana oleju silnikowego + olej w spodzinie.Pozwala pływać w ślizgu pontonem 3,60 z dwoma osobami na pokładzie. Edytowane 22 Czerwca 2014 przez tasiek321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Tasiek ja mam 9,9 4T i waży 38kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tasiek321 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 A ja mam 9.8KM i na tabliczce jest napisane, że 36,5kg Plus oleje, bo ponoć podana masa tyczy się suchego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek1 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Mam ten silnik z 2013 r kupiłem nowy jak zarazie nie mam żadnych problemów drugi sezon bez problemu a na wodzie jestem praktycznie co tydzień ,jedyna co zauważyłem to na wolnych obrotach trochę wibruje ale podobno Tośki tak maią . Pływałem wcześniej na yamaha i wydaje mi się że na wolnych obrotach tak nie wibrował.Ps na tabliczce znamionowe 36kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba77 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Czy nowego Tohatsu trzeba docierać? Jeśli tak to ile godzin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba77 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Czy pływaliście w 3osoby na Waszym silniku? Wejdzie w ślizg? Mam właśnie przed sobą zakup pontonu 3,3 lub 3,6 na codzień będę pływał sam ewentualnie w dwie osoby wiec 3,6 chyba za duży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maticsh Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Czy nowego Tohatsu trzeba docierać? Jeśli tak to ile godzin?Każdy nowy silnik trzeba socierać. W instrukcji przy kupnie nowego silnika jest opisany cały proces docierania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tasiek321 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Czy pływaliście w 3osoby na Waszym silniku? Wejdzie w ślizg? Mam właśnie przed sobą zakup pontonu 3,3 lub 3,6 na codzień będę pływał sam ewentualnie w dwie osoby wiec 3,6 chyba za duży?3,60 na dwie osoby jest optymalny, zwłaszcza pod względem wygody i bezpieczeństwa.3.3 z czasem i z ilością zabieranego szpeju robi się ciasnawy Pływam na Bush'u 3,60 z taką tośką 9,8 i w dwie osoby ładnie się ślizga ale jakoś w trzy osoby tego nie widzę P.S. No chyba, że te trzy osoby są skromnej masy ciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek1 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Panowie mam pytanie gdzie mogę kupić śrubę do tochatsu 9,8 bo nie mogę znaleźć może źle szukam , moja niestety wczoraj poległa na kamieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tasiek321 Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 http://allegro.pl/sruba-napedowa-tohatsu-t8-8p-6-9-8hp-47606-i4357329101.html Oryginalna pewnie ze dwa razy tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
WITAM
PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?
POZDRAWIAM
FILIP
Top użytkownicy dla tego pytania
74
56
36
35
Popularne dni
11 Sty
28
12 Mar
21
2 Cze
16
27 Sty
15
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 74 odpowiedzi
cabage 56 odpowiedzi
pawlo29 36 odpowiedzi
GrzesM 35 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2021
28 odpowiedzi
12 Mar 2017
21 odpowiedzi
2 Cze 2020
16 odpowiedzi
27 Sty 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
Quent
Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-) Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa....
cabage
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów.
pawlo29
Wielkie dzięki , faktycznie działa jak Napisałeś , to jest super sprawa . Ja podnosiłem na jałowym biegu i tak na wodzie nie mogłem podnieść , teraz jestem spokojny że nie zgubię silnika z pawężą
Opublikowane grafiki
930 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi