filip Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 WITAMPROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?POZDRAWIAMFILIP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysio12 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) wirnik powinno sie zmienic przy kupnie kazdego silnika to czesc eksploatacyjna jak rozrząd w aucie . skrzywiony pręt od trymu (silnik nie blokuje się na wstecznym i go podnosi), zerwany gwint w jednej ze śrub mocujących silnik do pawęży - te rzeczy spokojnie zrobi jakiś dobry tokarz. koszt okolo 50-60zl śrubę na poczatek proponuje pilnikiem potraktowac i sprawdzic jak bedzie sie zachowywac na wodzie moze jeszcze nie wymaga wymiany. co do paliwa szukaj 2 gaznika kosz okolo 400zl nowy, uzywka jakies 200. albo problem tkwi na linni zbiornik-gaznik.jesli to gaznik mozna pokusic sie o wymiane membran. Edytowane 14 Marca 2016 przez krzysio12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Mam żelazne postanowienie - dam za niego 200zł lub zwracam, gdybym się nie dogadał. Najbardziej boję się, że silnik mógł zostać przegrzany na skutek użytkowania go bez sprawnej pompy wody i tym samym chłodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 mysle ze dałbym rade go skutecznie reanimowac hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 to lepiej wcale nie jedż,podejżewam że 1000zł to on weżmie sprzedając go na części.tohatsu to dobra marka i jest w cenie a jeśli byłby przegrzany to pewnie problem ujawniłby się już przy odpaleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysio12 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 oj przesadzasz.. on na czesci wiecej jest wart niz 200zl. sama spodzina jest warta okolo 400zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Wrzucam parę zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Witka czy na forum jest jakieś Tohatsu DTLI lub jeszcze lepiej kto serwisuje takie silniki ?Primko o co kaman Tohatsu ma gwarancje miedzynarodową 5 lat a w Polsce 3 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruchy488 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Panowie poszukuję katalogu z częściami do silnika Tohatsu typ M9,8A rok prod. (chyba 1984). Za podpowiedzi z góry dzięki.Przewaliłem różne fora, google, ale naprawdę nie mogę znaleźć tego typu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 a co ci trzeba. bo znam ten silnik" od srubki" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 http://www.boats.net/parts/search/Tohatsu/Outboard/parts.html tu szukałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruchy488 Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 a co ci trzeba. bo znam ten silnik" od srubki"Chciałbym się dowiedzieć jak jest z dostępem do części do tego typu, ponieważ mam okazje nabyć taki silnik w przyzwoitym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruchy488 Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 http://www.boats.net/parts/search/Tohatsu/Outboard/parts.html tu szukałeś?Tu też tego typu niema. Dzięki za link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 (edytowane) czesci są dostępne w serwisie tohatsu w RP lub z zagranicy na www.boats.netja zamawiałem do takiege samego modelu lecz mocy 12 km. to ta sama konstrukcja co 9.8 lecz wiekszy gaznikale nie ma co zakłądac ze coś padnie i trzeba cos zamawiac Edytowane 26 Marca 2016 przez evin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruchy488 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Evin czy za taki silniczek warto dac 2 tys. Silnik jest po wymianie lozysk w spodzinie,uszczelnień,wirnika, oleju, świec i termostatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Wymienione czesci to tzw serwisowe. jesli ktos dba to wymieni co trzeba.jesli silnik dwusuw ma kompresje min 6 bar i wiecej na kazdym cylindrze to wewnetrznie zdrowy( przyjmuje sie ze odchylka do 10% pomiedzy cylindrami jest dopuszczalna) . Jesli Biegi wchodza bez problemu i nie wyskakuja to tez okjesli jest tak jak wyzej to powinno byc ok.wydajac 2 tys teraz to i za jakis czas odsprzedajac tez wezmiesz zblizona kase.Wybor jest twoj, sm musisz zadecydowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruchy488 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Evin wielkie dzieki. Rozwiazales moje watpliwosci na tak. W przyszla sobote jade na ogledziny. Biore ze sobo tester cisnieniowy i jak bedzie ok to negocjacja i biore.Wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruchy488 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Evin jeszcze jedno pytanie:-srednica gwintu swiecy to:14 a skok 1,25 czy 14/1,5 czy fi 18/1,25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 mysle ze 14x 1,25 ale to nie problem wziąśc cały zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruchy488 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 pytam bo w zestawie mam same 1,25. Na wszelki wypadek dorobię koncówkę 14×1,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruchy488 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Kończe wątek z M9.8A. Po ogledzinach napisze w jakim stanie jest owy zabytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotrk82 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Witam kolegów , posiadam silnik Tohatsu 9,9 z 2003 r 4T w wersji skandynawskiej na bloku 18 konnego (info od sprzedawcy potwierdzone moim ''śledztwem'' w sieci). Mam pytanie do fachowców czy jest możliwe rozblokowanie go do owych 18 koni? Ewentualnie jakie są kosztu takiego tuningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ememiks Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Witam kolegów , posiadam silnik Tohatsu 9,9 z 2003 r 4T w wersji skandynawskiej na bloku 18 konnego (info od sprzedawcy potwierdzone moim ''śledztwem'' w sieci). Mam pytanie do fachowców czy jest możliwe rozblokowanie go do owych 18 koni? Ewentualnie jakie są kosztu takiego tuningu.To by było coś I takie moje pytanie czy ta 10 jest taka ciężka? czy te 18 są takie lekkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotrk82 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 To by było coś I takie moje pytanie czy ta 10 jest taka ciężka? czy te 18 są takie lekkie?48kg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WOBI Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Witam mam silniczek jak w tytule 9,8km od 5 lat,zero problemów-tylko co sezon zmieniałem oleje.Jednak ostatnio na rybach gdy chciałem wracać do slipu nie odpalił .... Nie ma iskry(sprawdzałem).skończyło się na 1,5km.na wiosłach (akurat byłem blisko slipu). Wie cos ktoś co może być przyczyną? śilnik rocznik 2009-4 takt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Świeca, przewody, cewka, moduł.W tej kolejności należałoby sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
WITAM
PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?
POZDRAWIAM
FILIP
Top użytkownicy dla tego pytania
74
56
36
35
Popularne dni
11 Sty
28
12 Mar
21
2 Cze
16
27 Sty
15
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 74 odpowiedzi
cabage 56 odpowiedzi
pawlo29 36 odpowiedzi
GrzesM 35 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2021
28 odpowiedzi
12 Mar 2017
21 odpowiedzi
2 Cze 2020
16 odpowiedzi
27 Sty 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
Quent
Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-) Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa....
cabage
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów.
pawlo29
Wielkie dzięki , faktycznie działa jak Napisałeś , to jest super sprawa . Ja podnosiłem na jałowym biegu i tak na wodzie nie mogłem podnieść , teraz jestem spokojny że nie zgubię silnika z pawężą
Opublikowane grafiki
930 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi