filip Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 WITAMPROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?POZDRAWIAMFILIP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WOBI Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) świece sprawdzałem,wyczyściłem zmieniłem ale nie ma iskry,przewody wydają się ok ale sprawdzenie tego i tak jest poza moim zasięgiem... ewe. wymiana cewki lub modułu to kosztowne operacje? Edytowane 10 Grudnia 2016 przez Wobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miki237 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Mam Tohatsiaka 4T 4KM z 2013r, serwisowany w autoryzowanym serwisie co sezon. Od pewnego czasu przy obrotach wyższych niż 45-50% mocy czuć nierówną pracę(wibracje na rumplu). Co może być przyczyną, jaki jest ewentualny koszt naprawy? Jestem totalnie zielony jeśli chodzi o serwis silników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 co do tego 4 k to przyczya moze byc łapanie powietrza lewego przewodami, filtr nie drozny, gaznik przypchany, odpowietrznik zbiornika walniete łozysko w spodzinie. kompresja uciekac uszczelką. nie wyregulowane zawory. przyczyn troche moze byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Wobi skąd jesteś? Miałem podobny problem w Mercurym. Udało mi się go samodzielnie naprawić. Nie masz iskry na obu świecach? Pierwsze co to sprawdz zrywke, tak na szybko przewody idące od zrywki rozepnij lub zewrzyj i zobacz czy to coś zmieni(to tak na szybko bez zaglądania do manuala) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WOBI Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 zrywka jest ok nadal nie ma iskry (na obu świecach). Był u mnie znajomy Holender który się trochę zna na motorach i stwierdził ze to albo malutki chip przy szarpance,albo moduł elektroniczny pod bobiną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Ja bym jeszcze sprawdził prozaiczną rzecz, pod tytułem czujnik położenia dźwigni zmiany biegów - zabezpieczenie przed odpaleniem na biegu. Awaria da taki sam objaw. Kiedyś nie do końca odbiłem dźwignię i zanim się skapowałem o co chodzi, to naszarpałem i nakręciłem się trochę. Sprawdzenie jest banalnie proste - wypinasz i zostawiasz kable rozwarte (tylko niech nie dotykają met. części silnika), próbujesz odpalić. Edytowane 11 Grudnia 2016 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 zrywka jest ok nadal nie ma iskry (na obu świecach). Był u mnie znajomy Holender który się trochę zna na motorach i stwierdził ze to albo malutki chip przy szarpance,albo moduł elektroniczny pod bobiną...Jeśli to nie jest jakiś nowy silnik to tam niema chipa. Z rzeczy które trzeba sprawdzić to obwody zabezpieczeń. Zrywka, przycisk, zabezp startu na biegu. Co tam masz. Dalej masz do sprawdzenia cewkę która daje prąd do cewek WN oraz czujnik położenia wału który steruje odpalaniem iskry. Cewki WN bym uznał wstępnie za sprawne bo dwie naraz raczej nie padają. Stawiam na obwód zabezpieczeń, albo urwany kabelek np od czujnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skorupa13 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Orientuje się ktoś czy na Śląsku znajduje się jakiś autoryzowany dealer Tohatsu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tom3 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Napisz do tornado. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DanekM Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Tornado jest z Dolnego a Skorupie chodzi o Górny Śląsk Marcin, jak nie znajdziesz na Górnym to poszukaj na Dolnym. Może będę Ci w stanie jakoś pomóc logistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pleban Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 DanekM zajmujesz się może sprzedażą albo serwisem tośki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DanekM Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 DanekM zajmujesz się może sprzedażą albo serwisem tośki?Absolutnie nie. Znamy się z Skorupą osobiście a podróżując pomiędzy Wrockiem a Częstochową przejeżdżam siłą rzeczy przez Kłobuck Więc w razie czego jestem w stanie pomóc tylko i wyłącznie logistycznie poprzez użyczenie bagażnika Jak miałem swoją Tośkę to przeglądy robiłem we Wrocławiu u pana Jacka Gila przy ul. Na Grobli. Złego słowa nie powiem a polecić polecam. Tylko że to nie jest autoryzowany serwis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pleban Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zapytał byś przy okazji czy da się odblokować silnik Tohatsu M40D2Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 da sie do 50 KM odblokowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pleban Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Dzięki.Tak właśnie myślałem patrząc na katalog.A nie wiesz czy tam jakaś zwężka jest czy jakaś blokada obrotów??? Edytowane 26 Stycznia 2017 przez Pleban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nalewator Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Co byście obecnie polecili z Tohatsu 15-20KM na kolumnie S. Jak się ma w ogóle Tohatsu do Yamahy i Hondy ?(tańsze to wiem ) jak z jakością.Nigdy nie miałem styczności z tą marka.Silnik będzie współpracował z Semperem 440XT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Jeżeli już, to bierz 20km. Te same bloki i masy, różnica w cenie znikoma. Miałem 2 sezony Tohatsu 20. Bardzo miło wspominam. Ale szczerze mówiąc, do takiej łódki brałbym jakieś 25KM. Powinno już przyzwoicie pływać . 20 będzie się trochę silić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Tylko trzeba pamiętać że 20 zarejestrujesz w starostwie a 25 w polskim rejestrze statków Edytowane 27 Stycznia 2017 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Nie, 25 jeszcze w starostwie. Sam mam tak zarejestrowane. W starostwie rejestrujesz do 20kW (~27KM). Edytowane 27 Stycznia 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nalewator Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Ja na zawody speedboat-ów nie będę pływał 20KM wystarczy nawet 15KM ta łajba wchodzi w ślizg (filmiki na stronie producenta są) poza tym z 20KM to budżet będzie na max. Zobaczę co mi doradzą na targi do Poznania się wybiorę ,silnik nie musi być koniecznie Tohatsu ale te akurat mają dobre ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Łukasz, 15KM nie będzie za kuso? To spora łódka,dwóch ludzi,graty,paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nalewator Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 No się zastanawiam bo różnica w cenie jak i masie pomiędzy 15 a 20KM nie jest wielka. Swoją drogą obecnie mam łajbę 4,20m (typu romana) i pływam na niej z silnikiem 5KM we troje i jakoś to płynie, więc ja naprawdę nie mam dużych wymagań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 No się zastanawiam bo różnica w cenie jak i masie pomiędzy 15 a 20KM nie jest wielka. Swoją drogą obecnie mam łajbę 4,20m (typu romana) i pływam na niej z silnikiem 5KM we troje i jakoś to płynie, więc ja naprawdę nie mam dużych wymagań.Chyba wszyscy muszą przez to przejść Choć mi się udało ominąć 10KM, ale teraz zastąpiłbym 15 na 20KM, bo waga ta sama, a 5 koników zawsze w zapasie. Ja też zaczynałem od 5KM i też wystarczało, ale po sezonie było mało,sprzedałem i szukałem dyszki na szczęście koledzy z forum uświadomili mnie żeby szukać min.15-ki i tak też uczyniłem, czego nawet przez chwilkę nie żałowałem(dzięki Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nalewator Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Tylko trzeba pamiętać że 20 zarejestrujesz w starostwie a 25 w polskim rejestrze statków Silnik też trzeba rejestrować? Mam 2 i żadnego nigdy nie rejestrowałem i nikt przy kontroli o to nie pytał.Czy to od jakiejś mocy trzeba rejestrować? ( mam 2KM i 5KM). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pleban Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Jak masz mocniejszy silnik to musisz łajbę rejestrować w Polskim Związek Motorowodny i Narciarstwa Wodnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
WITAM
PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?
POZDRAWIAM
FILIP
Top użytkownicy dla tego pytania
74
56
36
35
Popularne dni
11 Sty
28
12 Mar
21
2 Cze
16
27 Sty
15
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 74 odpowiedzi
cabage 56 odpowiedzi
pawlo29 36 odpowiedzi
GrzesM 35 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2021
28 odpowiedzi
12 Mar 2017
21 odpowiedzi
2 Cze 2020
16 odpowiedzi
27 Sty 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
Quent
Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-) Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa....
cabage
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów.
pawlo29
Wielkie dzięki , faktycznie działa jak Napisałeś , to jest super sprawa . Ja podnosiłem na jałowym biegu i tak na wodzie nie mogłem podnieść , teraz jestem spokojny że nie zgubię silnika z pawężą
Opublikowane grafiki
930 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi