filip Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 WITAMPROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?POZDRAWIAMFILIP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 To prawda.Yamaha jest pod czapką wielu marek ale nie oznacza to, że inne ( te ktore yamahy w sobie nie mają ) są złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 nie ma złych silników tylko są hu.... operatorzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) Rozmawiałem dwa tygodnie temu z kuzynem, który na stałe od kilkunastu lat mieszka w Norwegii i jest zapalonym wędkarzem. Większość silników to te paskudne klony Tohatsu-Mercury. Szczególnie w tych potężnych morskich jachtach, gdzie wisi ich po kilka sztuk. Tak samo jest w Kanadzie, w której mieszkał i łowił ryby kilka lat.Yamaha z pewnością produkuje wspaniałe silniki zaburtowe. Jednak nie umniejszaj walleyee00 jakości innych marek.Był czas, że do swojej Jawy podpinałem ponton Jak jechałem z ceratą na ryby. PS.Komunistyczna Jawa, której było daleko do Yamahy (nawet pewnie na drodze się nie spotkały), nigdy mnie nie zawiodła, chociaż trzeba było czasami się z nią pobawić-dwusów Edytowane 13 Marca 2017 przez Janusszr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 To że w Norwegii jest dużo Tohatsu Mercury to w dużej mierze też kwestia ceny są po prostu tańsze od Y . Ja znów widziałem w Finlandii praktyczne same Yamahy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) To że w Norwegii jest dużo Tohatsu Mercury to w dużej mierze też kwestia ceny są po prostu tańsze od Y . Ja znów widziałem w Finlandii praktyczne same YamahyTak, właściciel jachtu wartości kilku milionów koron, oszczędza na silnikach. A ja nie mogę sobie przypomnieć, jak byłem w Finlandii, łódź wyposażoną w Yamahę. Same Mercury widziałem. To samo w Szwecji.PS. Ale to było na przełomie lat 80/90. Edytowane 13 Marca 2017 przez Janusszr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Znajomi, którzy kilka razy w roku jeżdżą do Norwegii także pływają tam na Yamaha i ponoć jest najwięcej."kazda sroka swoj ogon chwali" ale...Jednak coś w tym jest, że mercury i mariner ( ta sama firma ) wkłada mniej więcej od 2000 do 2015 pod czapki blok od yamahy ( moc 75 -115 ) . Włoska Selva to także Yamaha. Pewnie takich przypadków jest więcej, póki co interesuje się silnikami do mocy 115 więc o większych się nie wypowiadam.Myślę, że najwięcej do powiedzenia i rzetelną opinię o jakości silników mogą wystawić dobrzy serwisanci, którzy spotykają się na co dzień z różnymi markami. Znają wówczas ich bolączki.Użytkownicy zwykle chwalą swoje zabawki na podstawie używania tylko jednej. Trochę to głupota sugerować się opinią osoby, która mówi że ten jest najlepszy, a inne chooojowe skoro inne zna tylko z obrazka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Dyskusja podobna do tej o akumulatorach Który lepszy? Kwas jako ciecz, czy kwas jako żel? Końca dyskusji nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) W latach 80/90 może i tak było w Finlandii ale w 2016 roku praktycznie same Yamahy na jeziorze na którym pływalismy + nasz mały Tohatsu 5hp Edytowane 13 Marca 2017 przez walleyee00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 W latach 80/90 może i tak było w Finlandii ale w 2016 roku praktycznie same Yamahy na jeziorze na którym pływalismy + nasz mały Tohatsu 5hp To straszne co piszesz Tak jak wilka lasem, tak małym nikogo nie wystraszysz Czuliście jakiś dyskomfort, przykrość Wam ktoś z tego powodu sprawił? Ryby nie brały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Absolutnie nie , odnoszę się do tego jakich marek widziałem tam silniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) Czy ktoś ma uzytkuje Toske 9,9 sport ? Edytowane 9 Października 2017 przez Trebron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alphard28 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Czy ktoś ma uzytkuje Toske 9,9 sport ? Sport.jpgPosiadam taki, jest bezawaryjny i niezawodny ! kolega dopasował mi śrubę i ciągnie teraz jak by miał co najmniej z 5 KM więcej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Jaka jest różnica silnika z naklejką SPORT a takim samym bez takiej naklejki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Jaka jest różnica silnika z naklejką SPORT a takim samym bez takiej naklejki ?Pojemność silnika i waga. Moc nieznacznie bo zwykła wersja ma 9,8 KM.Sport to zablokowany 15/20 Hp. Coś takiego jak Viking w Mercurym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) Dokładnie, jest to zdlawiona 20 do 15 km gaźnikiem i do 9.9 (9.8) blokada na gazniku.To samo co Yamaha 9.9 Hmh, Mercury Viking 10, Suzuki 9.9 sport itd itp:) Edytowane 10 Października 2017 przez womaly23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 A ja trochę z innym pytaniem czy ktoś kupował może silniki w norwegii i czy próba ściągnięcia go do Polski ma sens ? Aktualnie takiego tohatsu 9.8 można kupić za jakieś 5300pln +koszty przywozu do kraju . Cena wydaje sie atrakcyjna. https://www.finn.no/boat/motor/ad.html?finnkode=109229511 Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) A ja trochę z innym pytaniem czy ktoś kupował może silniki w norwegii i czy próba ściągnięcia go do Polski ma sens ? Aktualnie takiego tohatsu 9.8 można kupić za jakieś 5300pln +koszty przywozu do kraju . Cena wydaje sie atrakcyjna. https://www.finn.no/boat/motor/ad.html?finnkode=109229511 Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu TapatalkaMa sens , sam to robie dla siebie i znajomych w ciagu roku kilka idzie .Jednak do ceny musisz doliczyc doliczyc celne .Vikingowie to lepsze cwaniaki i jak słysza ze silnik do polski kombinuja z cena Edytowane 25 Listopada 2017 przez Trebron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Ma sens , sam to robie dla siebie i znajomych w ciagu roku kilka idzie .jednak vikingowie to lepsze cwaniaki i jak słysza ze silnik do polski kombinuja z cena Mam znajomego który tam mieszka i może mi go kupić kwestia tylko jak go najtaniej i najprościej dostarczyć do Polski Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) A jak Ci się wydaje? Kurierem, gołębiem czy znajomym? Głupie pytanie...Znajomy niech go wyjmie z pudełka bo za duzo miejsca zajmuje i tyle, jak dobry znajomy to nie policzy Cię z górnej półki. Edytowane 25 Listopada 2017 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) Ma sens , sam to robie dla siebie i znajomych w ciagu roku kilka idzie .Jednak do ceny musisz doliczyc doliczyc celne .Vikingowie to lepsze cwaniaki i jak słysza ze silnik do polski kombinuja z cena Nigdy takiego problemu nie miałem o którym Ty piszesz, żeby cena rosła bo silnik do pl...Ile opłaty celne? Edytowane 25 Listopada 2017 przez womaly23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 A jak Ci się wydaje? Kurierem, gołębiem czy znajomym? Głupie pytanie...Znajomy niech go wyjmie z pudełka bo za duzo miejsca zajmuje i tyle, jak dobry znajomy to nie policzy Cię z górnej półki.Gdyby wracał do Polski to bez problemu ale niestety nie wraca. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Pogadaj ze znajomym, świeta idą więc będą zjeżdżać do pl i zapewne ktoś za 400 max Ci go wezme, kurierem nigdy nie wysyłałem z tamtąd więc cen nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Wpierw niech kolega się zorientuje czy silnik za te cene jest dostepny .W tej chwili mam potwierdzone informacje ze na granicy N / SE bardzo mocno kontrolują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Nigdy takiego problemu nie miałem o którym Ty piszesz, żeby cena rosła bo silnik do pl...Ile opłaty celne? Co do cen wiesz doskonale jak to jest Co do celnej , bus został zatrzymany do kontroli zawartosci na granicy z SE dwa silniki kierowca musiał zgłosic do deklaracji , brukte mozesz swobodnie przewozić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Piszę poważnie, nigdy mi ceny nie urosly. Ceny oczywiście na Finn nie zawsze aktualne, trzeba dzwonić i pytać a na miejscu czasami potrafi się okazać coś zupełnie innego Kierowca miał dużego farta że mu nie zabrali silników, i nie dostał porządnego kwita. No to teraz jak silniki na granicy zgloszone to opłaty celne +23% vat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
WITAM
PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?
POZDRAWIAM
FILIP
Top użytkownicy dla tego pytania
74
56
36
35
Popularne dni
11 Sty
28
12 Mar
21
2 Cze
16
27 Sty
15
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 74 odpowiedzi
cabage 56 odpowiedzi
pawlo29 36 odpowiedzi
GrzesM 35 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2021
28 odpowiedzi
12 Mar 2017
21 odpowiedzi
2 Cze 2020
16 odpowiedzi
27 Sty 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
Quent
Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-) Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa....
cabage
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów.
pawlo29
Wielkie dzięki , faktycznie działa jak Napisałeś , to jest super sprawa . Ja podnosiłem na jałowym biegu i tak na wodzie nie mogłem podnieść , teraz jestem spokojny że nie zgubię silnika z pawężą
Opublikowane grafiki
930 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi