filip Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 WITAMPROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?POZDRAWIAMFILIP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Piszę poważnie, nigdy mi ceny nie urosly. Ceny oczywiście na Finn nie zawsze aktualne, trzeba dzwonić i pytać a na miejscu czasami potrafi się okazać coś zupełnie innego Kierowca miał dużego farta że mu nie zabrali silników, i nie dostał porządnego kwita. No to teraz jak silniki na granicy zgloszone to opłaty celne +23% vat:) W poniedziałek silniki sa w kraju i wtedy bedziemy skladac podanie o stosowne naliczenie ,Co do cen nie wiem czy zauwazyłeś ale pojawiła sie przy cenniku gwiazdka ( tylko na terenie N ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) Eh te ich nic nieznaczace * Edytowane 25 Listopada 2017 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 O faktycznie zapomniałem o cle. Dużo sobie liczą? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Skradziono mi dzisiaj Hondę BF6, kupiona nowa w 2017 . Z wielkim bólem rozglądam się za nowym, bo na odzyskanie Hondy raczej nie liczę. Wychodzi mi na to, że najtańsze są Tohatsu. Proszę Was o opinie na temat modelu MFS 9,8 B S krótka kolumna. http://allegro.pl/silnik-zaburtowy-tohatsu-10km-krotki-bak-linia-fv-i6921371067.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kristofer232 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Kolego przykro mi z tą hondą, w necie sprawę nagłośnij oprócz zgłoszenia na policję. No i jeśli możesz powiedzieć skąd ją ukradli? A co do tohatsu , to chyba złych opinii nie znajdziesz , a szczególnie jak nowy. Ja miałem bliźniaczą konstrukcje tylko że evinrude z 2015 przy pontonie 3.2, super silnik , śladowe spalanie. No i ta waga jest do przyjęcia jeśli za każdym razem trzeba zakładać na pawęż, chociaż na ciężkim brzegu trochę wysiłku trzeba włożyć. Są wersje sport z Norwegii z większą pojemnością ale też ponad 10 kg więcej wagi , no i takiej wagi już nie wyobrażam sobie zakładać bezpośrednio nad wodą w różnych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Silnik będzie założony raz na Sempera 380W i tak pozostanie. Łódź ma około 100 kg. Myślę, że do ślizgu wystarczy? Hondę ukradli z magazynu na rybaczówce nad jeziorem Szczytno niedaleko Przechlewa woj pomorskie. Naprawdę, nie potrafię zrozumieć psychiki złodzieja .... Bierze mnie jasna cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Jak ma być na stałe to bierz zdławioną 15. Jeśli dobrze przejrzysz forum to może znajdziesz kogoś, kto sprowadzi Ci ze Skandynawii nówkę taniej niż na alle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kristofer232 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Dokładnie tak jeśli na stałe to bierz tą cięższą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 2500 zł więcej . Nie planowałem finansowo kupna żadnego silnika, muszę się ograniczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sypki Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Witam , ja uzytkuje Tohatsu 9,8KM na krótkiej stopie od zeszłego sezonu. Łódlka to IWA 390, wchodzi w ślizg nawet z trzema ososbami na pokładzie. Na razie pływałem na nim krótko - parę wypadów. Na pewno tani, w porówanniu do konkurencji, cichy, niskie spalanie, kompaktowy, niewielka masa - jestem w stanie bez problemu sam go założyć na pawęż. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Bardzo dziękuję za informacje i opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zrewidowałem swoje nieplanowane zakupy. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma. Będzie raczej Tohatsu MFS 5 S. Cena czyni cuda, na miejscówki też doplynę. Wasze opinie na temat tego silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 raksa ma merkurego ( tohatsu) 4 km za coś ok 4tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rgmm Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 użytkuję Tohatsu 6 hp od 2 lat ,łódka 4 m. ,pływam po Wiśle,silnik kupiony nowy ,na razie bez problemów no i to spalanie po prostu bardzo oszczędne silniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 użytkuję Tohatsu 6 hp od 2 lat ,łódka 4 m. ,pływam po Wiśle,silnik kupiony nowy ,na razie bez problemów no i to spalanie po prostu bardzo oszczędne silniki dziękuję. Mierzyłeś może osiąganą prędkość? 15-17 km/h ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rgmm Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 według mojego gps 2 osoby z pełnym ekwipunkiem sumowo -gruntowo -nocnym z prądem max 10 km ,natomiast na wodzie stojącej wchodzi w ślizg ale z 1 osobą na pokładzie i drobnym sprzętem na sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 kupiona szóstka. mam nadzieję, że mnie nie będzie zawodziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Ehhh w cenie 6 miałeś u mnie 9.8, chwila czasu na podniesienie pawęzy i by Ci ładnie smigalo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 nówka 9,8 długa stopa w cenie krótkiej 6 ? cuda jakoweś bajko ty moja . Na pewno nie zmieniał bym wysokości pawęży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Hehe a no widzisz czasami cuda się zdarzaja krótkie 6 miałem po 4.2-4.5 tys na wiosnę, 9.8 nowke w pudełeczku oddał bym za 6.2 z linią paliwowa, itdPodwyższenie pawęzy to nie jest jakiś mega ciężki zabieg, robisz nakładkę z nierdzewki ukształtowanej w ceownik z odpowiednim zapasem i nakładasz na pawęź Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez womaly23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Tohatsu podaje wysokość spodziny S 435 mm. Mercury podaje "długość kolumny" 15" 381 mmHonda podaje "wysokość pawęży silnika" S 434 mmSuzuki podaje "zalecana wysokość pawęży S" 381 mmYamaha podaje "zalecana wysokość pawęży łodzi S=435 mm "(!) Krótka kolumna krótkiej nierówna? Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez tryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Żadna to nowość...niestety Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tryt Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Mam Tohatsu 6 KM. Według danych technicznych wymiar od dołu haka mocowania do pawęży do płyty antykawitacyjnej to 435 mm. Producent mojej łodzi podaje wysokość pawęży 380 mm. Przeczytałem, że płyta antykawitacyjna powinna być od 0 do 25 mm poniżej dna łodzi. Czy w związku z tym powinienem np. podłożyć pod łapy silnika kształtownik 30 mm i wtedy "spełnię rygory", czy też fakt, że płyta antykawitacyjna będzie 55 mm poniżej dna łodzi (o 30 mm za głęboko) nie ma większego znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Ma znaczenie, ale najpierw przepłyn się tak jak jest, weź nad wodę listwy drewniane 1 cm i podkładaj po kolei , testuj - zostaw najlepsza opcje Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Ma znaczenie, ale najpierw przepłyn się tak jak jest, weź nad wodę listwy drewniane 1 cm i podkładaj po kolei , testuj - zostaw najlepsza opcje Ma znaczenie... to masz na myśli uzyskanie najlepszej prędkości łódki po przez podkładanie listw ?Czy nieco więcej zatopiona spodzina wpływa niekorzystnie na trwałość silnika/spodziny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
WITAM
PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?
POZDRAWIAM
FILIP
Top użytkownicy dla tego pytania
74
56
36
35
Popularne dni
11 Sty
28
12 Mar
21
2 Cze
16
27 Sty
15
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 74 odpowiedzi
cabage 56 odpowiedzi
pawlo29 36 odpowiedzi
GrzesM 35 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2021
28 odpowiedzi
12 Mar 2017
21 odpowiedzi
2 Cze 2020
16 odpowiedzi
27 Sty 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
Quent
Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-) Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa....
cabage
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów.
pawlo29
Wielkie dzięki , faktycznie działa jak Napisałeś , to jest super sprawa . Ja podnosiłem na jałowym biegu i tak na wodzie nie mogłem podnieść , teraz jestem spokojny że nie zgubię silnika z pawężą
Opublikowane grafiki
930 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi