filip Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 WITAMPROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?POZDRAWIAMFILIP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Przywiąż go na wszelki wypadek. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu TapatalkaI to koniecznie, albo coś pocuduj żeby go przykrecic jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 I to koniecznie, albo coś pocuduj żeby go przykrecic jakośPrzez otwory na których wisiał przełoże linkę i będzie przywiązany do paweży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Jak do testów to te blachy w miejscu docisku śrub motylkowych zrób chropowate aby cały silnik nie ześlizgnął się .Fleksem ,tarczą do cięcia 1mm ,natnij delikatnie na krzyż kilka sznyt i będzie lepiej jak jest teraz na gładko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 I daj znać jak testy bo pewnie jest wielu zainteresowanych tematem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Dzisiaj jestem po testach . Trochę jednak się zawiodłem , udało mi się uzyskać prędkość 24km/h przy podniesieniu pawęży o 30mm i trym opuszczony na maxa . Podniesienie jeszcze do góry spowodowało spadek prędkości, również podnoszenie trymu obniżało prędkość. Przerzuciłem też akumulator od elektryka i graty na przód. Nie ukrywam że liczyłem na więcej . Tak sobie jeszcze pomyślalem że zmienie jeszcze kąt nachylenia silnika wyrzucę tą samoróbkę i osłonę pawęży i w to miejsce przykręce osłonę w kształcie klina na górze szersza i na dole cienka to tak jakbym jeszcze troche trymem opuścił. Mam nadzieje że to coś jeszcze zmieni liczę na jakieś 30 km. Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 (edytowane) Chyba bym nie liczył na więcej za bardzo, możesz próbować moze 2-3 na plus jeszcze wyskrobiesz Niestety silniki 10 km nie są zbyt mocne, możesz spróbować jeszcze zmienić skok śruby o jeden w dół o ile silnik nie wkreca się w okolice max obrotów. Klina możesz podlozyc i ma to sens o ile dziub lodki wyje do góry przy pływaniu lub ciężko w slizg wychodzi Edytowane 11 Maja 2018 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Chyba bym nie liczył na więcej za bardzo, możesz próbować moze 2-3 na plus jeszcze wyskrobiesz Niestety silniki 10 km nie są zbyt mocne, możesz spróbować jeszcze zmienić skok śruby o jeden w dół o ile silnik nie wkreca się w okolice max obrotów. Klina możesz podlozyc i ma to sens o ile dziub lodki wyje do góry przy pływaniu lub ciężko w slizg wychodziJak zmienić skok śruby ? Przód podnosi do góry ale nie idzie slizgiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Tak to wyglądahttp://cloud.tapatalk.com/s/5af6055317471/20180511_172937.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 To klinuj to, i od nowa baw się ustawianiem wys silnika.Na aledrogo masz kliny ochraniacze pawęzy - 15° jak dobrze pamiętam się są różne grubosci, pomagają i to dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 (edytowane) Na filmie nie wiele widać, delikatny lej się robi tylko - niewskazane. Dziub bardzo zadziera Ci do góry? Widzę że chyba masz tam obrotomierz - ile obrotów max łapiesz? Edytowane 11 Maja 2018 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 O ile dobrze pokazuje to 5400. Tak przod podnosi do gory. Ale jak przesiadlem sie na środek łodzi to już fala nas zalewała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 (edytowane) 5400 to jest bardzo dobry wynik, ten model kręci się od 5000 do 6000 obrotow, rozumiem że łódka moment wychodzi Ci w ślizg?Nie wiem czy bym się nie pokusił o założenie szybszej śruby o jeden skok o ile ten wynik byl mierzony pod obciążeniem takim jakim zwykle plywasz - będziesz pływal... Edytowane 11 Maja 2018 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 5400 to jest bardzo dobry wynik, ten model kręci się od 5000 do 6000 obrotow, rozumiem że łódka moment wychodzi Ci w ślizg?Nie wiem czy bym się nie pokusił o założenie szybszej śruby o jeden skok o ile ten wynik byl mierzony pod obciążeniem takim jakim zwykle plywasz - będziesz pływal...No właśnie wydaje mi się że ona takim półslizgiem idzie. Tak testowałem z takim obciążeniem z jakim bedzie używana. Mam trochę wątpliwości co do tego obrotomierza bo miałem go używać tylko jako licznik godzin i jak go montowałem to coś tam w ustawieniach trzeba było ustawić ile iskier na obrót wału czy coś w tym rodzaju , zostawiłem domyślne więc nie koniecznie dobrze pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sypki Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Potwierdzam, ja również zamontowałem to urządzeniena swoich Tohatsu 10km ( licznik motogodzin io obrotomierz) i zostawiłem na ustawieniach domyślnych. Max obroty jakie uzyskałem to 5600 obr/min , a wolne to około 1000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Wersja finalna 30mm do góry klin zlikwidowany kąt nachylenia się zmienił dosyć mocno . Jak dobrze pójdzie w niedziele testy i zobaczymy co z tego wyjdzie . Musiałem trochę zmniejszyć grubośc pawęży i niestety dołożylem sobie mnóstwo roboty. Okazało się że wzmocnienie pawęży jest tylko tam gdzie jest czerwony laminat , pod białym pustka. Więc jak już zeszlifowalem do tej pustki to zrobiłem wzmocnienie i wypełniłem żywicą, ale nic to mam nadzieje że było warto 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 (edytowane) I dupa . Wczoraj testy i wróciłem do punktu wyjścia max prędkość którą udało się uzyskać to 20km a srednio to jakieś 17km. Przypominam że przy testach na prowizorycznym podwyższeniu było 24km. Nie będę już z tym walczył Womaly23 nie masz może tohatsu 9.9 sport w dobrej cenie ? Edytowane 1 Czerwca 2018 przez Łukasz.t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 (edytowane) Niestety, na tą chwilę w dobrej cenie posiadam 9.8 w dl stopie tylko Edytowane 1 Czerwca 2018 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Niestety, na tą chwilę w dobrej cenie posiadam 9.8 w dl stopie tylkoJakbys miał jakąs ~10km dławioną miał to ja chętnie wezmę najlepiej tohatsu ale może być też mercury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krystianin Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Jakbys miał jakąs ~10km dławioną miał to ja chętnie wezmę najlepiej tohatsu ale może być też mercuryA jednak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zauważyłem, że instrukcje obsługi na stronie tohatsu wiszą wyłącznie w języku angielskim. Mam pytanie do kupujących te silniki od polskich dystrybutorów. Czy otrzymaliście instrukcję w języku polskim? Czy nie ma w PL przepisów wymuszających od sprzedawców instrukcję w rodzimym języku?dzięki i pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 symbio Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Ja otrzymałem w języku polskim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Ja otrzymałem w języku polskim.Dzięki. Czyli są, a nie chcą się nimi dzielić Jeśli ktoś miałby instrukcję do 9.8 4sów, to byłbym zobowiązany za udostępnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 symbio Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Mam wersję papierową ale do 6km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patryk1125 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zauważyłem, że instrukcje obsługi na stronie tohatsu wiszą wyłącznie w języku angielskim. Mam pytanie do kupujących te silniki od polskich dystrybutorów. Czy otrzymaliście instrukcję w języku polskim? Czy nie ma w PL przepisów wymuszających od sprzedawców instrukcję w rodzimym języku?dzięki i pozdrawiam,TomekRównież mam wersję PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hvast Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zauważyłem, że instrukcje obsługi na stronie tohatsu wiszą wyłącznie w języku angielskim. Mam pytanie do kupujących te silniki od polskich dystrybutorów. Czy otrzymaliście instrukcję w języku polskim? Czy nie ma w PL przepisów wymuszających od sprzedawców instrukcję w rodzimym języku?dzięki i pozdrawiam,TomekJest taki wymóg dlatego oprócz książki która jest w kilku językach w formacie a4 dostaje się osobno po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
WITAM
PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?
POZDRAWIAM
FILIP
Top użytkownicy dla tego pytania
74
56
36
35
Popularne dni
11 Sty
28
12 Mar
21
2 Cze
16
27 Sty
15
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 74 odpowiedzi
cabage 56 odpowiedzi
pawlo29 36 odpowiedzi
GrzesM 35 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2021
28 odpowiedzi
12 Mar 2017
21 odpowiedzi
2 Cze 2020
16 odpowiedzi
27 Sty 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
Quent
Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-) Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa....
cabage
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów.
pawlo29
Wielkie dzięki , faktycznie działa jak Napisałeś , to jest super sprawa . Ja podnosiłem na jałowym biegu i tak na wodzie nie mogłem podnieść , teraz jestem spokojny że nie zgubię silnika z pawężą
Opublikowane grafiki
930 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi