filip Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 WITAMPROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?POZDRAWIAMFILIP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Ja niestety nie dostałem. Ale kupowałem spod lady:)Jeśli kiedyś ktoś by się bardzo nudził i chciał zrobić kolegom dobry uczynek, to jakiś skan mógłby wylądować tu:)http://jerkbait.pl/topic/6594-instrukcje-obs%C5%82ugi-oraz-katalogi-cz-zamiennych-do-silnik%C3%B3w-zaburtowych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sady Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Może ktoś zna temat dostępności rozrusznika/szarpanki do Tohatsu 40 km 2 takt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Poddjdzie rozrusznik Hitachi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mrufa8 Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Panowie posiadam tohatsu 9.8 2017 stopa S wisi na kolibri 360d. Myślałem nad zmianą śruby, tylko kompletnie nie wiem jak się za to zabrać i czy jest jakiś opłacalny sens tego przedsięwzięcia. Wiadomo, głównie chodzi o szybkość wejścia w ślizg i zwiększenie prędkości max, ale czy tak się da poprzez zmianę śruby, nie wiem.. dlatego liczę, że ktoś rzuci jakimś mądrym słowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Panowie posiadam tohatsu 9.8 2017 stopa S wisi na kolibri 360d. Myślałem nad zmianą śruby, tylko kompletnie nie wiem jak się za to zabrać i czy jest jakiś opłacalny sens tego przedsięwzięcia. Wiadomo, głównie chodzi o szybkość wejścia w ślizg i zwiększenie prędkości max, ale czy tak się da poprzez zmianę śruby, nie wiem.. dlatego liczę, że ktoś rzuci jakimś mądrym słowem Ja w identycznej konfiguracji sam, czy z kompanem potrzebuję ~4-5 sekund do wejścia w ślizg. Śruba fabryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Flopik Opublikowano 22 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Witam. Uszkodzilem obudowe silnika i nie bardzo wiem jak ta część się nazywa. Jest to jakiś stop w którym znajduje się wnętrze silnika i na tej części mocuje się czape. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Flopik Opublikowano 22 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Dzięki. Znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Czy jest jakiś adapter do sterowania linkami dla 9,8KM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Poszukuje Opini na temat tohatsu 25 km 4 Suw 2017-2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 To samo co Mercury czyli jakość bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 JestMasz jakąś fotkę, rysunek jak to wygląda i gdzie nabyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Masz jakąś fotkę, rysunek jak to wygląda i gdzie nabyć.www.boats.net 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Z powodu nadmiaru czasu w obecnej sytuacji rozebrałem gaźnik mojego tohatsu 4km. Nie odpalany około 3 lata, ostatnimi czasy kaprysił i poszedł w odstawkę bo tylko strefa ciszy w pobliżu. Przeczyściłem, złożyłem do kupy, odpalę za jakiś czas, mam nadzieję... Po robocie zacząłem przeglądać schemat na boat net i dostępne części do tego modelu (m4c). W zestawie naprawczym rzuciła mi się w oczy podkładka, której nie widziałem przy rozbiórce swojego gaźnika. Zaznaczyłem kółeczkiem na zdjęciach. Czy w moim czegoś brakuje ? Jeśli tak to gdzie ta podkładka powinna się znajdować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 (edytowane) Rzuć linka bots ze swoim schematem może czegoś się dopatrzy ktoś Edytowane 26 Marca 2020 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Oczywiście próbowałem sam, ale się nie dopatrzyłem https://www.boats.net/catalog/tohatsu/2003/m4c-2-stroke-tohatsu/carburetor Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Teraz mnie natchnęło, to może być uszczelka od korka komory pływakowej? Tej śrubki akurat nie odkręcałem bo nie widziałem potrzeby.1-14 na schemacie, myślisz że to to? Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 (edytowane) GASKET, DRAIN SCREW 369032931 poz nr. 1-14 Edytowane 26 Marca 2020 przez piernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 26 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Tak jest, to jest właśnie to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Dokladnie to drain gasket 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 W beczce zagadał, a więc bardziej nie zepsułem, a to już sukces Myślę, że regulacja się mu przyda. Chętnie sprawdziłbym na wodzie w warunkach bojowych, ale pewnie nie prędko to nastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ebi1995 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Witam Panowie, Posiadam od niedawna silnik Tohatsu 9.8 2t (2004) , wczoraj przy pływaniu silnik dosyć mocno się nagrzał, aż w pewnym momencie wyłączył, porównując ciśnienie wody wylatującej z otworu kontrolnego do mojej yamahy 6hp to to niestety ale Tośka bardziej pryska niż leje jednostajnym strumieniem. Otworzyłem spodzinę i okazało się że nagromadziło się w nim sporo osadu i soli. Teraz moje pytanie, czy znacie/polecacie jakieś środki do przepłukania układu chłodzenia ? Na ytb widziałem coś w stylu SaltAway, jednak nigdzie w PL go nie uświadczyłem. A może wystarczy przepłukać go wodą z octem ? Jakąś inną chemią ogólnodostępną ? Pozdrawiam Ebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ebi1995 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Dodam że wirnik wody wygląda dobrze, wszystkie łopatki całe więc nie ruszałem go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Weź jakimś drutem, przeczyść wylot wody, bo często ,,zarasta".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ebi1995 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Przepłukałem trochę wodą, trochę octem, drutem przeczyscilem wylot i zaczęło fajnie lecieć, ale martwi mnie troche nagrzewanie się bloku cylindra, podejrzewam że może to być termostat :/ bo woda ktora leci z wylotu kontrolnego praktycznie wgl nie zmienia temperatury( a chyba powinna skoro silnik robi się gorący?? ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
WITAM
PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?
POZDRAWIAM
FILIP
Top użytkownicy dla tego pytania
74
56
36
35
Popularne dni
11 Sty
28
12 Mar
21
2 Cze
16
27 Sty
15
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 74 odpowiedzi
cabage 56 odpowiedzi
pawlo29 36 odpowiedzi
GrzesM 35 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2021
28 odpowiedzi
12 Mar 2017
21 odpowiedzi
2 Cze 2020
16 odpowiedzi
27 Sty 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
Quent
Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-) Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa....
cabage
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów.
pawlo29
Wielkie dzięki , faktycznie działa jak Napisałeś , to jest super sprawa . Ja podnosiłem na jałowym biegu i tak na wodzie nie mogłem podnieść , teraz jestem spokojny że nie zgubię silnika z pawężą
Opublikowane grafiki
930 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi