Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Tohatsu

filip

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Termometra w ręce nie mam, ale po paru minutach od uruchomienia jak przykładało się rękę to po chwili zaczynało piec po palcach, w celu potwierdzenia zmierze temperature i wtedy powinno się wyjaśnić czy to termostat. Macie jakieś godne polecenia sklepy gdzie można kupić termostat i od razu uszczelkę pod pokrywę ? 

• 0

Ruscy w swoich filmach podają ze nie przejmować się temperaturą wody w kontrolce. Bo wszytko zależy od modelu. W jednym woda leci juz na powrocie i jest ciepła, inny model może mieć przed i już leci zimna. Ile modeli tyle rozwiazań. W starej Yamaha miałem zawsze zimną. W Stormie mam letnią.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• 0

Witam pany

Jest sens zakladac dodatkowy filtr paliwa na linie paliwowa do silnika 9.8 4stroke ?

nie ma , jak ściągniesz obudowę jest malutki filierek na wężyku przed gaźnikiem który jest wystarczający, no i wiadomo lać dobre paliwo.

ja leje do zbiornika z cyrkla i orlenu od 2lat posiadam ten silnik, chłop w serwisie jak bylem na zmianach oleju itd. , to mówił ze gaźnik nie wymaga czyszczenia zero syfu.

• 0

nie ma , jak ściągniesz obudowę jest malutki filierek na wężyku przed gaźnikiem który jest wystarczający, no i wiadomo lać dobre paliwo.

ja leje do zbiornika z cyrkla i orlenu od 2lat posiadam ten silnik, chłop w serwisie jak bylem na zmianach oleju itd. , to mówił ze gaźnik nie wymaga czyszczenia zero syfu.

Jak ten chlop to stwierdził?

• 0

szukam termostatu 350-01030-1 do tohatsu M8B 2 suw. Najchętniej gdzieś na miejscu w Polsce

Niestety w modelach do 9.8 przy wymianie termostaty należy odkręcić cały tylny blok by dostać się do termostatu. I czy przy wymianie termostatu należy wymienić również uszczelkę 3B2-01005-1.

post-64358-0-33735500-1589621446_thumb.jpg

Czy może jest jakiś sposób "naprawy" termostatu - puszcza wodę praktycznie od razu i ma temperaturę do około 40C (tak na rękę). Woda nie leci ciurkiem tylko "strzela"

Edytowane przez Mateos_74

• 0

A co z nią nie tak ?

Nigdzie nie napisałem, że coś jest nie tak. Wygląda na zdjęciu nieźle, ale.....

Mercury, konkretnie rumpel w mojej  20 wygląda bardzo skromnie, ale jest bardziej funkcjonalny. Regulacja obrotów, zmiana biegów(przód, tył, neutralny), kierunek płynięcia, gaszenie silnika. Jest to wykonywane jedną ręką bez odrywania jej od rumpla.