filip Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 WITAMPROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?POZDRAWIAMFILIP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Witam proszę o poradę w sprawie zakupu obrotomierza do silnika Tohatsu 30 nie chodzi mi oryginał bo cena powala tylko jakiś dobry zamiennik.Przy swojej 30-stce zainstalowałem obrotomierz z licznikiem motogodzin KUS z zakresem do 8000 obrotów. Edytowane 14 Czerwca 2020 przez piernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Przy swojej 30-stce zainstalowałem obrotomierz z licznikiem motogodzin KUS z zakresem do 8000 obrotów.Ustawiłeś go na 6.2 czy 6.3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 (edytowane) WitajOczywiscie w wiékszej czésci masz racjé co do serwisu.Napisz proszé tez skád biorá sié takie opinie o serwisowaniu ,otóz one nie spadajá z nieba tylko sá wynikiem doswiadczen uzytkowników .Ja osobiscie nie zostawie swojego silnika na dwa dni tak jak nie zostawie auta w warsztacie (mam bardzo zle doswiadczenia) .Wszystko ma byc robione w mojej obecnosci .Jezeli warsztat lub serwis nie wyraza zgody na mojá obecnosc to omijam go z daleka .Zawsze jest tlumaczenie ze nie majá teraz czasu ! To po jaká choleré robiá terminy ?Ja dla przykladu muszé do serwisu jechac ponad 100 kilometrów ,to co ? mam tam zostawic silnik i pojechac do domu ? jak przeglád trwa u prawdziwego fachowca góra godziné .Ciézko tez serwisowac silnik po 20 godzinach bo ja mój sprzet wykozystujé tylko w Szwecji.Każdy robi co chce, gdzie chce i kiedy chce Wolny kraj. A jak pozwalają Ci siedzieć na Serwisie podczas przeglądu to też super. Jak ktoś kupuje coś nowego i zależy mu na gwarancji to jak pisze że trzeba zrobić przegląd po 20 mth to trzeba go zrobić - koniec i KROPKA. Żaden ASO nie będzie interesować to że jakiś sprzęt był użytkowany za granicą i ciężko komuś było zawieźć silnik do serwisu (w Szwecji też masz ASO - ale już policzą po Szwedzku) Każdy silnik ma wyznaczone moto godziny i czynności serwisowe w określonym czasie które zapisane są w instrukcji lub karcie przeglądów - polecam chociaż raz ją przeczytać temu który tego nie zrobił a wyjaśni się dlaczego serwis coś robi lub dlaczego to tyle kosztuje. Temat rzeka, a i tak każdy zrobi po swojemu Większość silników , nawet tych mniejszych ma już możliwość wpięcia pod komputer np Mercury i Tohatsu od 9.9 KM . Serwis po wpięciu od razu wie czy ktoś kombinował z modułem silnika , jak go użytkował ( docierał) itd. Później się czyta historie Januszy biznesu w internecie że mu się silnik po 2 latach spierdzielił a nawet oleju nie wymienił, serwisu nie widział a filtr odkręcił - wylał zawartość i zakręcił z powrotem bo przecież przepływał raptem 50 mth ... Forum motorowodne - wędkarskie - historie kolegów (dobra sprawa) , ale jak się nam silnik za przeproszeniem "spier..oli" to żaden Dobromir forumowicz nam kasy za naprawę nie da... Powiem po raz kolejny - Nie róbmy nic bo nie trzeba. Pozdrawiam Ps. Daj namiar na fachowca który zrobi przegląd po 20 mth w godzinę .. hehe dobre kwiatki piszesz. Edytowane 14 Czerwca 2020 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.B Opublikowano 14 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Kolego miałem praktyki w aso i wiem jak wyglądają przeglądy gwarancyjne w samochodach. Tak że śmiem twierdzić że przegląd gwarancyjny takiego silnika to góra 10 min z przerwą na kawę. Lista odfajkowana przegląd zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Docieranie... Niektórzy robią to tak..https://youtu.be/6N9ee5YKrek?t=146.W nastepnym filmie powiedzieli że dostali opr od serwisu Y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kmr1 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Ekipa znana z ekstremalnych pomysłów [emoji16] Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 (edytowane) Ustawiłeś go na 6.2 czy 6.3?Ustawiony na 6,0. Przy fabrycznej śrubie nie ma opcji aby silnik się wkręcił na max obrotów ,dlatego korekta na 6,0 przy obrotach biegu jałowego. Edytowane 15 Czerwca 2020 przez piernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Ustawiony na 6,0.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Tohatsu MFS6D SL SAIL PRO czyli długa stopa w wersji uciągowej z ładowaniem akumulatora. Przyznam że całkiem ładnie wygląda nowa czapka i odświeżony design. Zdjęcia tego nie oddają ale kolorek te Tośki mają bardzo fajny. Poniżej wrzucam kilka fotek dla uwagi i ciekawskich PozdrawiamMarcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 U mnie taka sytuacja, wkrótce więcej zdjęć i testy na wodzie : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 U mnie taka sytuacja, wkrótce więcej zdjęć i testy na wodzie : Co to za cudo? Ja również taki będę miał ????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Multirumpel do MFS30C, taki rumpel na wypasie. Dostępny do silników od 25KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 taki rumpel to powinien być w standardzie, a nie dają patyczek jak w 10 koniach do dużych silników 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Z patyczkiem kosztuje dużo taniej od innych producentów. Można powiedzieć że cenowo silniki z "patyczkiem" wychodzą najkorzystniej wśród konkurencji. Co kto lubi. Mi się ten rumpel spodobał.Póki co jest nadzieja w Tohatsu ,że otworzyli kolejną linię produkcyjną nowych modeli 75/90/100/115KM i szybko nie pójdą do Tajlandii, Chin , Malezji czy gdzie tam produkują najtaniej... Przy zakupie swojej 3-cylindrówki obawiałem się nierównej pracy , nic bardziej mylnego. Chodzi jak pszczółeczka :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zbieram fundusze na 30KM na tym większym rumplu Żeby patyczkiem się nie męczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 (edytowane) Zbieram fundusze na 30KM na tym większym rumplu Żeby patyczkiem się nie męczyć Dobrze gadasz , od 1 lipca wychodzi MultiRumpel po liftingu . Jeszcze fajniejszy Edytowane 24 Czerwca 2020 przez cabage 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Konkretnie jak tak. Teraz to juz jest kozak jak masz trym w manecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Szprytny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Wczoraj dojechał do mnie nowiutki silnik TOHATSU MFS6DS najnowszy model na 2020 r . Teraz muszę go troszkę docierać w beczce przed pierwszym wypłynięciem na Sulejów . A tak wygląda . Większy odpada ze względu na ciężar , tego jest co dziwigać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Ładny, ale nie zacieraj go w beczce. Załóż go do pływadła i z głową pod obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Po pierwszym odpaleniu zalecane jest chodzenie na wolnych obrotach do 20-30 min. Po tym czasie na wodę i pływać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pmiszk1 Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Do 6km daja w zestawie linie ze zbiornikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Ten model musi mieć zbiornik i linie ponieważ nie ma zbiornika wewnętrznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Paweł od 5 Kunia dają już linie paliwową. Kwestia wybrania odpowiedniego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
WITAM
PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?
POZDRAWIAM
FILIP
Top użytkownicy dla tego pytania
74
56
36
35
Popularne dni
11 Sty
28
12 Mar
21
2 Cze
16
27 Sty
15
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 74 odpowiedzi
cabage 56 odpowiedzi
pawlo29 36 odpowiedzi
GrzesM 35 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2021
28 odpowiedzi
12 Mar 2017
21 odpowiedzi
2 Cze 2020
16 odpowiedzi
27 Sty 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
Quent
Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-) Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa....
cabage
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów.
pawlo29
Wielkie dzięki , faktycznie działa jak Napisałeś , to jest super sprawa . Ja podnosiłem na jałowym biegu i tak na wodzie nie mogłem podnieść , teraz jestem spokojny że nie zgubię silnika z pawężą
Opublikowane grafiki
930 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi