filip Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 WITAMPROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?POZDRAWIAMFILIP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Dokladnie jak koledzy mowia w beczce nie dluzej jak 30min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Mozecie mi wierzyc lub nie patyczek w mercurym bardziej mi pasuje jak ten nowy jakos sie przyzwyczajilem krece w jedno do przodu krece w druga do tylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 (edytowane) Jeden lubi patyczki, inny wykałaczki A jeszcze inny Big Tillera sobie kupuję ????????????. W przypadku Mercurego 20KM i ich rumpla A Tohatsu 30KM i big tillera chyba porównywanie nie bardzo ma sens... To pomimo podobnego wyglądu inne wielkości i funkcje. W Tohatsu rumpel od czapki silnika do końca manetki rumpla ma 77 cm, siedząc na fotelu w foxie 470 można bez problemów kręcić jak się komu podoba.Niestety producent RiverFoxa nie przewidział za bardzo montażu big rumpli i nie da się podnieść silnika na max do góry kiedy silnik ustawiony jest na wprost (osiowo) do kierunku płynięcia. To samo podobno jest przy większym Big rumplu w riverfox 420tce z 25 konnym silnikiem (tak mi wczoraj kumpel powiedział który takową 420tkę posiada), trochę szkoda bo ten "krawężnik" który jest przy komorze odpływowej na rufie mógłby być z 3-4 cm niższy i nie byłoby problemów z podnoszeniem silnika. Od taka moja mała dywagacja, ale oczywiście nie że się czepiam ????????????????????????. Poniżej fotki jak to wygląda na swoim miejscu Edytowane 5 Lipca 2020 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 (edytowane) Ja mialem na mysli stary rumpel od 30 hp jest troche dluzszy jak starego i nowego typu od 20 ale jak kto woli gust nie podlega dyskusjiJa lubie stare z jednego powodu wplywajac na rzece na przyczepe gdzie cie znosi nurt nie odrywajac wzroku i reki mozesz szybko zmieniac zarowno predkosc jak i biegA tak odbiegajac od tematu ???? to fajita ta twoja 30 z nowym rumplem Edytowane 6 Lipca 2020 przez sharkfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Silnik i łajba nie moja tylko dobrego kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Dzisiaj popływałem na nowym silniku Tohatsu 6 i w końcu zwodowałem nową łódkę , warunki mało ciekawe na Zalewie Sulejowskim nie zile wiało . Osiągi po kilku godzinnym pływaniu 10 km więcej się nie dało wycisnąć , moja łódka to pychówka wędkarska stabilna bardzo , ale nie demon prędkości , różne ustawienia trymu nic nie dały , a pływałem sam w dwie osoby będzie z 5 km , ale muszę się z tym pogodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 10 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 10km/h na silniku 6hp ? To coś jest nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Łódka Lakefox 320 fotki w necie , silnik mam z krótką stopą ,fotki wrzucę jak się pogoda polepszy . Jedno mnie zastanawia łódka ma kil i pod nią nie ma tych 3 cm oby ta łódka nie potrzebowała dugiej stopy bo zaliczył bym niezłą wtopę . Jak widzę u kolegów to za silnikiem taki ładny warkocz wody leci , a u mnie tak z lekka się kotłuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Nowy silnik dotarłeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Po 7 godzinkach wydaje się trochę mało , warunki słabe , jak zaczeło wiać to pod wiatr choć Byś chciał to szybciej się nie dało płynąć bo woda oczy zalewała takie fale , do tego mam szeroki dziób co skutecznie hamuje łódkę i Tohatsu 6 KM jest za mały , co prawda podnosi mordkę ale do ślizgu brakuje . I jeszcze jedno co zauważyłem , muszę podłożyć gumę pod silnik bo wibracje przenoszą się na całą łódkę , nie wiem czy u Was też tak się dzieje , pierwsza spalina stąd takie odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Mam pytanie do kolegów którzy sporo lat pływają , mam nowy silnik Tohatsu 6 i widziałem na filmiku jak kol wyciszał silnik wyklejając gąbkom pokrywę silnika i tu moje pytanie , czy to nie będzie bardzo podgrzewać silnika czy go nie uszkodzi , nie powiem że jak ciszej pracuje milej się pływa . Przesiadka z elektryka na pierwszy silnik spalinowy robi wrażenie mimo że 10 km / h bo więcej się nie da , chyba że pontonem gdzie zero oporów ma silnik to frunie jak w reklamach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 15 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Ja wyciszałem swojego Caprala, nic mu się nie stało. Jest chłodzony wodą ????. Ale czy chodził ciszej? Może na wolnych obrotach. Matę kupiłem na stronie Bitmat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Kupiłem licznik motogodzin / obrotomierza , jak Macie to ustrojstwo ustawione bo u mnie jakieś głupoty pokazuje i nie wiem ile faktycznie ma ten silnik obr/min kiedy na max płynę . A coś takiego kupiłem https://allegro.pl/oferta/licznik-motogodzin-z-obrotomierzem-motocykl-quad-9357153086 silnik to Tohatsu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 mam ten sam obrotomierz podpiety pod tohatsu 9.8 i wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Kupiłem licznik motogodzin / obrotomierza , jak Macie to ustrojstwo ustawione bo u mnie jakieś głupoty pokazuje i nie wiem ile faktycznie ma ten silnik obr/min kiedy na max płynę . A coś takiego kupiłem https://allegro.pl/oferta/licznik-motogodzin-z-obrotomierzem-motocykl-quad-9357153086 silnik to Tohatsu 6 Po prostu pokombinuj tak aby na jałowym pokazywał około 1000 obr/min (trochę mniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 (edytowane) Powinienem w tygodniu podjechać na Zalew Sulejowski i pokombinować tak jak napisałeś ,, zawsze początki są trudne " , oczywiście jak wiatr pozwoli bo na tej wodzie jest nie bezpiecznie . Innej wody nie mamy żeby popływać dzięki za podpowiedz Edytowane 21 Lipca 2020 przez pawlo29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Pomiedzy 900 a 950 moze kolo 1000 zaraz po stadcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Stary ale jary ,świetnie sobie radzi z pontonem 3.70 ,największą zaletą tego silnika chyba jest jego waga ,zaliczy jeszcze tylko mały serwis zapewne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert.Bart Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Kupiłem licznik motogodzin / obrotomierza , jak Macie to ustrojstwo ustawione bo u mnie jakieś głupoty pokazuje i nie wiem ile faktycznie ma ten silnik obr/min kiedy na max płynę . A coś takiego kupiłem https://allegro.pl/oferta/licznik-motogodzin-z-obrotomierzem-motocykl-quad-9357153086 silnik to Tohatsu 6Witam ten licznik mth ,a zarazem obrotomierz trzeba ustawić w tryb pracy silnika 4-suw.Do urządzenia powinna być instrukcja z ustawieniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Tak , ale nowego nie kupisz a w używki boję się wpakować . Tohatshu większe sporo waży , 6 to max przy moim kręgosłupie . Pontonem zawsze szybciej po płyniesz w reklamie ten silnik ino frówa , teraz wiem czemu nie pokazywali jak radzi sobie z łódką ,, pychówką wędkarską ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Nie ma w instrukcji 4-sów są 3 wstawienia , teraz wiem od jakich obrotów patrzeć i będę kombinował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Kupiłem licznik motogodzin / obrotomierza , jak Macie to ustrojstwo ustawione bo u mnie jakieś głupoty pokazuje i nie wiem ile faktycznie ma ten silnik obr/min kiedy na max płynę . A coś takiego kupiłem https://allegro.pl/oferta/licznik-motogodzin-z-obrotomierzem-motocykl-quad-9357153086 silnik to Tohatsu 6 Zrobiłem próby i tak wyszło 1- 590 - 600 obrotów 2- 1190 - 2000 obrotów 3- 2400 obrotówWszystkie ustawione na biegu jałowym na najmniejszych obrotach . I teraz które obroty są prawidłowe ??? jakie ustawienia zostawić żeby prawidłowo pokazywał obroty silnik Tohatsu 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 z tego co kojaze to powinno byc tak jak koledzy wczesniej pisali czyli w okolicach 900-950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Zrobiłem próby i tak wyszło 1- 590 - 600 obrotów 2- 1190 - 2000 obrotów 3- 2400 obrotówWszystkie ustawione na biegu jałowym na najmniejszych obrotach . I teraz które obroty są prawidłowe ??? jakie ustawienia zostawić żeby prawidłowo pokazywał obroty silnik Tohatsu 6Dziwne to trochę. A ile zwojów zrobiłeś na kablu WN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 No to nic z tego nie wiem bo takich obrotów nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
WITAM
PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?
POZDRAWIAM
FILIP
Top użytkownicy dla tego pytania
74
56
36
35
Popularne dni
11 Sty
28
12 Mar
21
2 Cze
16
27 Sty
15
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 74 odpowiedzi
cabage 56 odpowiedzi
pawlo29 36 odpowiedzi
GrzesM 35 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2021
28 odpowiedzi
12 Mar 2017
21 odpowiedzi
2 Cze 2020
16 odpowiedzi
27 Sty 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
Quent
Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-) Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa....
cabage
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów.
pawlo29
Wielkie dzięki , faktycznie działa jak Napisałeś , to jest super sprawa . Ja podnosiłem na jałowym biegu i tak na wodzie nie mogłem podnieść , teraz jestem spokojny że nie zgubię silnika z pawężą
Opublikowane grafiki
930 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi