Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Tohatsu

filip

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Różne są apki w zależności czy app store czy google pley czy jeszcze coś innego. Działa podobnie jak obrotomierze w serwisach pił, kosiarek. Zapodajesz ilość garów i ilość taktów i mniejwiecej działa. Wszystko zależy jak masz czuły mikrofon. :)

9d3ef12b32168f2139122b0001c48725.jpg

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• 0

Jest to nowy silnik Tohatsu 6  i ma dopiero 10 godzin  pracy , po 20 godzinach oddam do serwisu na pierwszy przegląd  to zobaczą i gaznik  , bo obroty jakie podają  są 5000-6000  a nie 4600 jakie mi pokazuje licznik  cosik nie tak  jest 

• 0

Jak płynę  na max  to 4600 ,  jak mam 3/4 manetki to fajnie idzie 8 km/h   , a potem więcej mieli wodę niż się rozpędza i 10 km/h i szybciej się nie da . Dziób  nie mogę obciążyć za dużo bo jeszcze więcej będzie pchania wody , Lakefox 320 ma taki dziób . Czuję że w 2 osoby  będzie wolniutko płynąć  :(  . Obroty w instrukcji mają sięgać do 6000   ;)   tak to bym kupił  4  na jedno by wyszło 

• 0

Humor dopisuje i tak trzymać , przerywnik musi być :clappinghands: :) :) :)

Sprawdzałeś czy silnik jest na odpowiedniej wysokości względem dna łódki oraz czy kąt pochylenia jest odpowiedni?jeśli tak i silnik jest sprawny to myślę że już nic nie wymyślisz a fizyki nie oszukasz. Ja również chciałem lekki ale żeby nie"pchał "wody, skończyło się na zakupie 20km i 43kg.Do transportu dokupiłem wózek i jest ok,silnik się nie męczy, chodzi cicho i pali bardzo mało. No i frajda z pływania bezcenna????

• 0

Sprawdziłem mam prześwit 4cm , silnik podniosę o 1.5 cm i zobaczę czy coś to da . Większy silnik do tej łódki będzie za duży , a znowu kupować większą łódkę to wpadam w spore koszty , ciężar silnika też spory , tego jest co dziwigać , jak nic nie pomogą zmiany ustawienia to będę musiał się z tym pogodzić . Dla tych co chcą pływać szybko łódką to 6 KM odpada

• 0

jak już będziesz płynął , spróbuj się przemieścić w kierunku dziobu zobacz czy to coś zmieni , ja mam łódkę od wożniaka 3,75m i musiałem trochę pokombinować aby z silnika 6km ( suzuki) płynęła 17-18 km/g , podniosłem sinik , dociążyłem przód (  akumulator) fotel odsunięty od rufy - z przedłużką do sterowania , torba ,i inne cięższe rzeczy w środkowej bakiście