filip Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 WITAMPROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?POZDRAWIAMFILIP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Zwojów mam 5 na przewodzie od świecy , ale obroty są nie zmienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Zwojów mam 5 na przewodzie od świecy , ale obroty są nie zmienneSpróbuj zmniejszyć ilość zwojów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Twój silnik na jałowym powinien mieć około 1300 obr/min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Ok jutro zmniejsze ilość nawiniętych uzwojeń i będę patrzył kiedy wpadnie to magiczne 1300 obrotów , widać za dużo uzwojeń też nie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Przecież 2 jest ok. Ja w Yamaha miałem nawinięty cały kabel i działało (nie chciałem żeby mi latał pod kopułą).Porównaj to z apką na telefonie są takie zmierzą ci obroty doraźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Dzięki za pomysł z tą apką na telefon . Chcę zobaczyć na ile rozkręca się silnik bo 10 km/h to troszkę mało , może skok śruby przy takim pchaczu wody powinien być inny ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Z ciekawości jak ta apka się nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Różne są apki w zależności czy app store czy google pley czy jeszcze coś innego. Działa podobnie jak obrotomierze w serwisach pił, kosiarek. Zapodajesz ilość garów i ilość taktów i mniejwiecej działa. Wszystko zależy jak masz czuły mikrofon. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Kol. Na 2 ustawieniach chyba dobrze działa ale obroty mam na max 4600 czyli do 5500 sporo brakuje , może śruba nie taka może ktoś pomóc , 10 km to max co płynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 a moze trzeba wyregulowac gaznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Jest to nowy silnik Tohatsu 6 i ma dopiero 10 godzin pracy , po 20 godzinach oddam do serwisu na pierwszy przegląd to zobaczą i gaznik , bo obroty jakie podają są 5000-6000 a nie 4600 jakie mi pokazuje licznik cosik nie tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Jest to nowy silnik Tohatsu 6 i ma dopiero 10 godzin pracy , po 20 godzinach oddam do serwisu na pierwszy przegląd to zobaczą i gaznik , bo obroty jakie podają są 5000-6000 a nie 4600 jakie mi pokazuje licznik cosik nie tak jestNa jalowym 4600? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 ja przy nowym silniku 9.8 na jalowym mialem 2000 obrotow takze warto zajzec do gaznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 ja przy nowym silniku 9.8 na jalowym mialem 2000 obrotow takze warto zajzec do gaznikaTo chyba sporo za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 moze ciegno rumpa na gazniku nie otwiera do konca przepustnicy dlatego nie wchodzi na pelne obroty odrazu zaznacze ze zaden ze mnie magik silnikow zaburtowych pisze o tym o czym slyszalem od kolegow z tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Jak płynę na max to 4600 , jak mam 3/4 manetki to fajnie idzie 8 km/h , a potem więcej mieli wodę niż się rozpędza i 10 km/h i szybciej się nie da . Dziób nie mogę obciążyć za dużo bo jeszcze więcej będzie pchania wody , Lakefox 320 ma taki dziób . Czuję że w 2 osoby będzie wolniutko płynąć . Obroty w instrukcji mają sięgać do 6000 tak to bym kupił 4 na jedno by wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 (edytowane) Womaly 23 masz doświadczenie z silnikami , wiesz może jak popchnąć łódkę żeby szybciej płyneła ??? Edytowane 25 Lipca 2020 przez pawlo29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Popchnąć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 count_martin3z Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Womaly 23 masz doświadczenie z silnikami , wiesz może jak popchnąć łódkę żeby szybciej płyneła ???Trzeba dmuchać ustami w pawęż. Usta w dziubek koniecznie, bo może nie wyjść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Humor dopisuje i tak trzymać , przerywnik musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Humor dopisuje i tak trzymać , przerywnik musi być Sprawdzałeś czy silnik jest na odpowiedniej wysokości względem dna łódki oraz czy kąt pochylenia jest odpowiedni?jeśli tak i silnik jest sprawny to myślę że już nic nie wymyślisz a fizyki nie oszukasz. Ja również chciałem lekki ale żeby nie"pchał "wody, skończyło się na zakupie 20km i 43kg.Do transportu dokupiłem wózek i jest ok,silnik się nie męczy, chodzi cicho i pali bardzo mało. No i frajda z pływania bezcenna???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 20 KM ma najlepszy stosunek masa-osiągi (43 kg-20 KM). Co najważniejsze da się jeszcze to nosić.Po zakupie swojego namówiłem kilka osób aby od razu brali 20 KM zamiast 9,9/9,8 i niezadowolonych brak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Sprawdziłem mam prześwit 4cm , silnik podniosę o 1.5 cm i zobaczę czy coś to da . Większy silnik do tej łódki będzie za duży , a znowu kupować większą łódkę to wpadam w spore koszty , ciężar silnika też spory , tego jest co dziwigać , jak nic nie pomogą zmiany ustawienia to będę musiał się z tym pogodzić . Dla tych co chcą pływać szybko łódką to 6 KM odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 jak już będziesz płynął , spróbuj się przemieścić w kierunku dziobu zobacz czy to coś zmieni , ja mam łódkę od wożniaka 3,75m i musiałem trochę pokombinować aby z silnika 6km ( suzuki) płynęła 17-18 km/g , podniosłem sinik , dociążyłem przód ( akumulator) fotel odsunięty od rufy - z przedłużką do sterowania , torba ,i inne cięższe rzeczy w środkowej bakiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 18 km to prawie jeszcze raz tyle co ja płynę , po niedzieli spróbuje kombinować zobaczę co z tego wyniknie. 15 km to było by coś , zapewne wielu taka prędkość rozbawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
WITAM
PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?
POZDRAWIAM
FILIP
Top użytkownicy dla tego pytania
74
56
36
35
Popularne dni
11 Sty
28
12 Mar
21
2 Cze
16
27 Sty
15
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 74 odpowiedzi
cabage 56 odpowiedzi
pawlo29 36 odpowiedzi
GrzesM 35 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2021
28 odpowiedzi
12 Mar 2017
21 odpowiedzi
2 Cze 2020
16 odpowiedzi
27 Sty 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
Quent
Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-) Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa....
cabage
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów.
pawlo29
Wielkie dzięki , faktycznie działa jak Napisałeś , to jest super sprawa . Ja podnosiłem na jałowym biegu i tak na wodzie nie mogłem podnieść , teraz jestem spokojny że nie zgubię silnika z pawężą
Opublikowane grafiki
930 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi