filip Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 WITAMPROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?POZDRAWIAMFILIP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 A jeszcze , wysokość silnika mam tak ustawione że przy max prędkości i mocnym skręcie delikatnie tnie powietrze , ale tego już nie zmieniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Wczoraj opłynołem cały Zalew Sulejowski , warunki wymarzone , poza wariatami na skuterach którzy sprawdzali czy dadzą radę mnie wywalić przepływając kilka metrów obok mnie .Testowałem ustawienia wysokości silnika i tak jak podniosłem silnik o 2 cm prędkość spadła do 9 km , bez podniesienia 10 km . Obroty max jakie mam to 4500 przy 9km , a 4600 przy 10 km . Do ślizgu nie wiele brakuje, ale na silniku 6 KM łódka nie ,, POPŁYNIE ,, to info dla tych co chcą w ślizgu popływać . Łódka 320 100 kg wagi , silnik z paliwem 36 kg plus ja 95 kg i na tą wagę 240 kg silnik 6 KM jest za mały . Jak popatrzyłem na ogrom wody to przy nagłej zmianie pogody ciężko będzie uciekać , jako że wędkuje takie doświadczenie jest bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dolot Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zmień śrubę na taka o mniejszym skoku, może to dac na silniku większe obroty i prędkość wzrośnie choć wydaje się to nielogiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Tu jest tak 3/4 manetki czujesz jak łódka się rozpędza , a dalej jak robisz na max obrotów czuć jak się dzib do góry unosi , ale to już nie przenosi się na prędkość , a do pełnego ślizgu brakuje kucy . Śruba nie wiele pomoże , silnik nie może się rozkręcić do 5500 obrotów jaką ma deklarowaną w instrukcji bo ma za ciężko , tak to sobie tłumaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 siedziałeś na rufię ? przy max obrotach próbowałeś się przemieszczać w kierunku dziobu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Na tyle ile ręki starczyło ale to samo . Zastanawia mnie czy jakbym kupił 4 a nie 6 to było by to samo , obroty w 4 pasowały by do tego co teraz osiągam czyli 46000 ob/min . Mam dziób jak w barce i tego nie przeskoczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 u mnie było tak że poszedł w ślizgu dopiero jak byłem przy środkowej bakiście , dlatego zanotowałem fotel pomiędzy środkowa bakistą a rufą i dałem przedłużkę rumpla do sterowania , przy zbyt małym silniku ważne jest rozmieszczenie ciężarów na łodzi , aby odciążyć tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 (edytowane) A widzisz muszę takie przedłużenie kupić i zobaczę co się zmieni , może tak jak u Ciebie szybciej popłynę , bo ta moc idzie w gwizdek zamiast pchać do przodu . Będę kombinował nic innego mi nie zostaję. Edytowane 10 Sierpnia 2020 przez pawlo29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 na razie nie kupuj przedłużki , skręć manetkę gazu i kolumnę ,przy max obrotach przesuwaj się w kierunku środka , jak podniosłeś silnik i to nic nie daje pozostanie tylko kupno mocniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Czemu nie sprawdzić dobrych rad nigdy za wiele a i kupić przedłużkę co się nie sprawdzi to będzie wyrzucone 80 zł . Trochę polatam po łódce i zobaczę co mi to da i napiszę jakie zrobiłem osiągi . Co do większego silnika ,, tego jest co tachać " 6 to max moich możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Po dzisiejszym pływaniu takie są wnioski : Silnik Tohatshu 6 KM łódki w ślizg nie wprowadzi która ma dźub jak moja Lakefox 320 , za dużo pcha wodę , prędkość 10 km to u mnie max . Ale są dobre wieści , umówiłem się z kolegom z tego forum i do Jego łódki podpieliśmy mój silnik i Jego łódka popłynęła w ślizgu 21 km , a na 3/4 mocy 18 km , czyli budowa łódki ma ogromny wpływ na prędkość , oczywiście waga też . Dwie łódki jedna płynie 21 km , a druga płynie tylko 10 km to przepaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 (edytowane) a jednak brak mocy dla Twojej łodzitak z ciekawości co to była za lodź Kolegi Edytowane 13 Sierpnia 2020 przez Robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Widzisz z tych wrażeń zapomniałem zapytać i zrobić fotkę ze wspólnego pływania , ale się dowiem . Aż było miło jak ta łódka się rozpędza , z tyłu za silnikiem woda pięknie się układała , a u mnie wielki kocioł . Obrotów też nie sprawdziłem , ale na pewno były większe niż u mnie , mało czasu a duże emocje . Łódka jest super do wędkowania , stabilna , ale silnik to 8 przynajmniej żeby w ślizgu pływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hvast Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 a jednak brak mocy dla Twojej łodzitak z ciekawości co to była za lodź KolegiŁódka to Wigry 355. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Odpowiedział kol z którym pływałem i robiliśmy testy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KRZYCHU SZ-EK Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Siema pany mam pytanie do posiadaczy Toski 9.8 mam właśnie taki silniczek i wcześniej nie zwracałem uwagi na obroty przy ostatnim pływaniu zauważyłem że max obroty do jakich się kręci to coś około 2350-2400 wyczytałem w sieci i na naszym forum że producent zakłada jakieś blokay na przepustnicy czy jakoś tak.Dlatego moje pytanie się tyczy posiadaczy 9.8 ale i też do znawców tematu jakie macie max obroty i co mam zrobić aby zmienić taki stan żeczy aby było dobrze.Za pomoc bede wdzięczny przysłowiowym dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 do jakiego plywadla masz podpiety ten silnik? jak szybko plyniesz? ja mam ten sam silb8k podpiety pod ponton 3.7 i obroty wskakuja na 5700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KRZYCHU SZ-EK Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Łódka Alfa 390 sam plyne około 24-25 w dwie osoby i sprzęt 18-20 max obroty 2350-2400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 cos mi sie wydaje ze obrotomierz masz zle ustawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KRZYCHU SZ-EK Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Na forum i w sieci wyczytałem że może być jakś blokada nie zdjęta i dlatego moje pytanie pojawiło się na forum poczekam może inni użytkownicy się wypowiedzą i coś doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 ale nie chce mi sie wierzyc ze przy obrotach 2500 lodka plynie z predkoscia 25kmh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KRZYCHU SZ-EK Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 No takie zapisy pokazuje mi echo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patron Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 chodzi mi raczej o obrotomierz to jest raczej niemozliwe zeby przy obrotach 2500 lodka plynela 25kmhobstawiam ze to wina obrotomierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 perch22 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) Romana 440(150kg) z hondą BF10kM 4t,sam,+szpej 30km/h ,obroty 5700/min,myślię że obroty kiepsko Ci echo pokazuje. Edytowane 17 Sierpnia 2020 przez perch22 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Na bank obrotomierz, we dwóch byś nie popłynął 20 km/h we dwóch przy obrotach 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
WITAM
PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?
POZDRAWIAM
FILIP
Top użytkownicy dla tego pytania
74
56
36
35
Popularne dni
11 Sty
28
12 Mar
21
2 Cze
16
27 Sty
15
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 74 odpowiedzi
cabage 56 odpowiedzi
pawlo29 36 odpowiedzi
GrzesM 35 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2021
28 odpowiedzi
12 Mar 2017
21 odpowiedzi
2 Cze 2020
16 odpowiedzi
27 Sty 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
Quent
Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-) Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa....
cabage
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów.
pawlo29
Wielkie dzięki , faktycznie działa jak Napisałeś , to jest super sprawa . Ja podnosiłem na jałowym biegu i tak na wodzie nie mogłem podnieść , teraz jestem spokojny że nie zgubię silnika z pawężą
Opublikowane grafiki
930 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi