filip Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 WITAMPROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?POZDRAWIAMFILIP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Quent Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Spali ile byś nie wlał do zbiornika. A tak na poważnie to zależy jak będziesz pływał.Powiedzmy taka wycieczka 30KM i z powrotem. Czyli większość w ślizgu aby jak najszybciej dopłynąć do celuChodzi mi o rozeznanie ile taka wycieczka będzie mnie kosztowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 (edytowane) Nigdy na to nie zwracałem uwagi, ale tak przy manetce na full myślę że trzeba mu liczyć 8-10 litrów na godzinę. Edytowane 28 Lutego 2021 przez GrzesM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Panowie nosze się z zamiarem zakupu tohatsu 30KM do łódki 4,5mJak wyglada w praktyce spalanie przy takiej kombinacji?Czy ktoś z Was ma może taki zestaw?Maksymalne spalanie przewidziane przez producenta to około 11-12 l/h. Spalanie będzie zależało od obrotów osiągniętych przez silnik, masy i rodzaju łodzi (kadłuba).Przy 4,5m łodzi obstawiam że wejście w ślizg osiągniesz w granicach 4,5 - 5 tyś obr/min - po wejściu będziesz mógł odpuścić z 500-800 obrotów by płynąć w ślizgu a nie spalać max paliwa. Normalnie do 4,5 tyś możesz liczyć się ze spalaniem około 6 - 8 l/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Quent Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Dzięki za info.To jeszcze nie ma tragedii w sumie.Do tej pory pływam na elektryku czyli niemal darmo, choć frajdy nie ma za dużej [emoji57] No i na większe akweny boje się zapuszczać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Agraph Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Cennik serwisu to koncert życzeń w zależności od miejsca.W Szczecinie (Marco Marine) przegląd Tohatsu 20 KM na wtrysku to 440 zł, a z regulacją zaworów 480 zł. Nie padło, że cena netto, więc pewnie brutto do zapłaty.Przypomnę w Gorzowie 676,50 zł brutto (550 zł netto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Quent Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Cennik serwisu to koncert życzeń w zależności od miejsca.W Szczecinie (Marco Marine) przegląd Tohatsu 20 KM na wtrysku to 440 zł, a z regulacją zaworów 480 zł. Nie padło, że cena netto, więc pewnie brutto do zapłaty.Przypomnę w Gorzowie 676,50 zł brutto (550 zł netto).To serwis gwarancyjny?Pogwarancyjny to mialbym u siebie na wsi jednego mistrza na przystani od tych spraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Agraph Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Gwarancyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Quent Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 GwarancyjnyJak często? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Agraph Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Raz na rok.Pogwarancyny spokojnie sam ogarniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobsonAL Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Zakupiłem takie cudo, Tohatsu Mfs 9.9 Sport, niestety jak deklarował sprzedawca w tej wersji nie występuje seryjnie ładowanie akumulatora jak i rozrusznik, mimo że jest to zdławiona wersja 15/20KM gdzie nie ma problemu z zamówieniem takiej wersji wyposażenia. Czy istnieje możliwość doposażenia takiego silnika 9,9KM w ładowanie? Sprzedawcy twierdzili, że to nieopłacalne lub podawali kosmiczne ceny, chyba żeby zbyć klienta Uprzedzając pytania dlaczego nie kupiłem 15/20KM, na większości jezior gdzie łowie są ograniczenia do 10kW lub obowiązuje strefa ciszy, wiem ze można zmienić naklejkę, ale to doraźne rozwiązanie, na zasadzie do czasu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Sprzedawcy mieli rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobsonAL Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Sprzedawcy mieli racjęDziękuję za wyczerpującą odpowiedź :/ w czym mieli rację? zbywając klienta? gdzie w takim razie tkwi różnica pomiędzy silnikami 9,9 a 15/20KM w kontekście ładowania? teoretycznie mechanicznie są identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :/ w czym mieli rację? zbywając klienta? gdzie w takim razie tkwi różnica pomiędzy silnikami 9,9 a 15/20KM w kontekście ładowania? teoretycznie mechanicznie są identyczne.Wyslalem na priv nr do mnie, zadzwoń i założymy to ładowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 (edytowane) Kolego chodzi o to , że nie warta skórka za wyprawkę. Też kiedyś miałem pomysł , żeby dołożyć elektrykę do tośki 9.8 i kol.Womaly mnie wyleczył. Taniej wychodzi kupić fabrycznie montowaną elektrykę z silnikiem niż dokładać do golasa. Ale. Kto bogatemu zabroni?☺ Technicznie można bez problemu. Edytowane 23 Maja 2021 przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 U Robsona bez problemu powinno się dołożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Mam cewki ładowania do Tohatsu 9.8, Mercury 9.9 i 10/15/20 plus regulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Mnie by regulator interesował, co to dokładnie jest? Ori tohatsu czy cos ala aliexpres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Ori w serwisie szukaj a nie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Z Alika to i ja kupić umiem, ale to gówno warte jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 To uderzaj po złoto w serwisie jak gówna nie chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seki Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Ktoś testował te z Alika, rozstrzał napięć jest taki ze byłbym sie cokolwiek tam podłączać. Sensownym rozwiązaniem jest zakup regulatora od jakiegoś skutera i zaadoptowanie do swojego celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Wystarczającym i sprawdzonym rozwiązaniem jest zakup regulatora na choćby allegro za kilkadziesiąt złotych... u mnie takie rozwiązanie było zainstalowane w Suzuki 20KM...4 pełne sezony bezproblemowo...z tego co wiem chodzi to do dnia dzisiejszego W ubiegłym roku z kolegą zamontowaliśmy z allegro ładowanie ,rozruch do silnika Tohatsu30 km ( regulator napięcia, rozrusznik, cewka wspomagająca rozruch, starter i trochę kabelków ) ,zestaw gratów wyszedł w okolicach tysiąca złotych... oczywiście samodzielny montaż wszystkiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 A z ciekawości który to rozrusznik z allegro do toh 30 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 A z ciekawości który to rozrusznik z allegro do toh 30Z tej oferty był kupowany. https://archiwum.allegro.pl/oferta/nowy-rozrusznik-suzuki-nissan-tohatsu-marine-i9207573302.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 26 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 (edytowane) Taki Edytowane 26 Maja 2021 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
WITAM
PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?
POZDRAWIAM
FILIP
Top użytkownicy dla tego pytania
74
56
36
35
Popularne dni
11 Sty
28
12 Mar
21
2 Cze
16
27 Sty
15
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 74 odpowiedzi
cabage 56 odpowiedzi
pawlo29 36 odpowiedzi
GrzesM 35 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2021
28 odpowiedzi
12 Mar 2017
21 odpowiedzi
2 Cze 2020
16 odpowiedzi
27 Sty 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
Quent
Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-) Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa....
cabage
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów.
pawlo29
Wielkie dzięki , faktycznie działa jak Napisałeś , to jest super sprawa . Ja podnosiłem na jałowym biegu i tak na wodzie nie mogłem podnieść , teraz jestem spokojny że nie zgubię silnika z pawężą
Opublikowane grafiki
930 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi