filip Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 WITAMPROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?POZDRAWIAMFILIP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Quent ma tośkę tylko model C, a wchodzi nowy D. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Quent Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-)Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Cabage: powiedz jak wyglada porównanie multirumpla w Tośce a mercury ? Myślisz ze wybierając 40/40 50/50 tohatsu/mercury będzie odczuwalna różnica w tym ze pojemność w tohatsu jest około 100cm3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 (edytowane) 1)Doprecyzuj kwestię "porównania" - co chcesz porównać. 2)O którym rumplu mówisz od Mercurego ? a ) Big tiller ( starszy model)b ) Mid Tiller (nowy) 3) O jakich odczuciach różnic mówisz ? 4) Rozumiem że 100 cm3 to chodziło Ci o mniejszą pojemność Tohatsu względem Mercurego, 1:1 jednego osobiście nie porównywałem , ale na takiej samej łodzi (Pegazus 450) z 50 KM Yamaha, Mercury i Tohatsu pływają tak samo szybko z tym że Tohatsu jest sporo kg lżejsze od konkurentów. W pojedynkę latam na swojej 50-tce 57-58 km/h, w 3-4 lekkie osoby w zależności od usadzenia 50-54 km/h. Na Mercury i Yamaha 50 KM wyniki są identyczne. Edytowane 19 Sierpnia 2022 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Oczywiście o nowym rumplu mercury. Czy jest duża różnica w nich w porównaniu z tohatsu ? Funkcjonalność itd ? Tohatsu 40 ma 866cm3 pojemności, mercury 40 ma 747cm3 Wiec to trochę ponad 100cm3 pojemności. Czy odczuwalna jest różnica tej pojemności ? Może orientujesz się jeszcze jak to jest w Polskim prawie. JEzlei homologacja Łodzi jest 20-50km. A założymy 60km czy posłucha czy straż wodna może zrobić z tego problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Tego nie wie nikt Premierę miały w lutym. Bardzo małe szanse, że na koniec roku, równie dobrze może być we wrześniu lub w marcu Przezornie zamówiłem kilka sztuk w różnych wariantach, ale żeby mówić o konkretnych terminach muszą do mnie płynąć statkiem żebym mógł potwierdzić daty.Jak zapewne wszystkim wiadomo jest problem z dostępnością półprzewodników i innych podzespołów i samo "Tohatsu Polska" często dowiaduje się o pewnych sprawach mając w ręku papiery przewozowe... Takie czasy. Poinformuję na pewno jak będę wiedział coś więcej.Czy wiadomo już coś o dostępności tych nowych modeli? Jest szansa że na początku przyszłego roku będą? Byłbym zainteresowany 30 HP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Wiadomo ???? , silniki miały być pod koniec roku ale Tohatsu się postarało i niektóre modele będą już w przyszłym tygodniu????????. Niestety mała ilość. Powinny dojechać min:MFS30D EPTL, MFS30D S i L(57 kg i 59kg) oraz cieszył bym się z nowości (nowy dłuższy podstawowy rumpel z rozruchem, ładowaniem, regulowanymi obrotami trolingowymi i przebudowaną rączką zmiany biegów blisko gripa gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Panowie co ile mth wymienia się rozrząd w 40/50hp ? Jaki to jest mniej więcej koszt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 (edytowane) W większości silników stoi w instrukcji że rozrząd kontrolujemy na każdym przeglądzie a wymieniamy gdy:Pasek jest popękany, kruszy się, wychodzą z niego nitki, poszarpany, zaoliwiony. Tak stało w serwisówkach Yamy i Suzy. Nie było interwału. Sprawdź w tabeli okresowych wymian czy coś jest, jak nie ma to znaczy jak wyżej. Tu przykład z Mercurego:. Edytowane 10 Września 2022 przez Tresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Suzuki teraz ma łańcuch wiec ciekawe jak to u nich wypada. Co suma Summarum lepiej wypada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fisherman1560 Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Wiadomo już coś odnośnie dostępności nowego modelu Tohatsu 30d ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Jestem po pierwszej dostawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fisherman1560 Opublikowano 17 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2022 Masz je fizycznie u siebie czy już sprzedane? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 17 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2022 Masz je fizycznie u siebie czy już sprzedane?Coś mam i jeszcze coś dojedzie . Bardzo fajnie wygląda ten nowy zmieniony rumpel który występuje w wersji z rozrusznikiem i regulacją obrotów trollingowych : Modelowo: MFS30D ES/EL i z tego co kojarzę takie modele mi dojadą. Podstawową zmianą w cenniku Tohatsu dla 25 -60KM to zmiany w konfiguracji i zamawianiu silników ( ETS I ETL) modele z Power Trim , ładowaniem i rozrusznikiem : możemy osobno do niego domówić zestaw z manetką i kpl. zegarów lub multirumpel, albo jak ktoś jest w posiadaniu zestawu manetki lub rumpla to zamawia sam silnik z linią paliwową i zbiornikiem paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Quent Opublikowano 26 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Jest do silnika tohatsu zegar który pokazuje spalanie chwilowe/średnie? Mam silnik 30hp z 2021 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Masz wersję na rumpel? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Jest do silnika tohatsu zegar który pokazuje spalanie chwilowe/średnie?Mam silnik 30hp z 2021 rokuMarcin, zostaje zakup TOCS z zegarem cyfrowym i wpięcie po NMEA do echa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Panowie a ci sadzicie o Silniku Evinrude 9.8 4takt.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 To jest Tohatsu 9.8 w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konopaa Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Czołem.Posiadam Tohatsu 9.8 - 4takt z 2016r. Posiada ktoś wiedzę jaka śruba była tam seryjnie montowana? Jedyne oznaczenie jakie znalazłem, to na jednej z łopat F8.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) Pobierz sobie catalog parts, ale przy stopie silnika S to jest standardowa śruba https://www.tohatsu.us/index.php?main_page=page&id=13 Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez GrzesM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konopaa Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Może niezbyt precyzyjnie zadałem pytanie. Chodziło mi o wymiary śruby. Czy owe F8.5 oznacza średnicę czy skok? Katalog nie do końca to wyjaśnia, wg niego mogły być tu montowane różne śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 W ostatniej rubryce masz wszystko wyjaśnione. Silnik 9.8 stopa S śruba standard i wymiary liczba płatów x średnica x skok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darek63 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) Czołem.Posiadam Tohatsu 9.8 - 4takt z 2016r. Posiada ktoś wiedzę jaka śruba była tam seryjnie montowana? Jedyne oznaczenie jakie znalazłem, to na jednej z łopat F8.5https://www.boats.net/catalog/tohatsu/outboard/9-8hp/mfs9-8b-2016/gear-case pozycja 59 PROP 8 9,8 HP 8,5 DIA X 9 PITCH Tam ich jest kilka do wyboru Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez darek63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 darek63 raczej odwrotnie 9 DIA x 8.5 PITCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
WITAM
PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?
POZDRAWIAM
FILIP
Top użytkownicy dla tego pytania
74
56
36
35
Popularne dni
11 Sty
28
12 Mar
21
2 Cze
16
27 Sty
15
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 74 odpowiedzi
cabage 56 odpowiedzi
pawlo29 36 odpowiedzi
GrzesM 35 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2021
28 odpowiedzi
12 Mar 2017
21 odpowiedzi
2 Cze 2020
16 odpowiedzi
27 Sty 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
Quent
Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-) Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa....
cabage
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów.
pawlo29
Wielkie dzięki , faktycznie działa jak Napisałeś , to jest super sprawa . Ja podnosiłem na jałowym biegu i tak na wodzie nie mogłem podnieść , teraz jestem spokojny że nie zgubię silnika z pawężą
Opublikowane grafiki
930 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi