Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Tohatsu

filip

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Panowie kolega ma tohatsu 9.9, ma 3 lata. Mam dwa pytania:

- czy ten model można odblokować

- silnik napędza łódkę Columbia 390, i łódka z 2 osobami płynie max 12kmh, co może być nie tak?

Łódka jest na lądzie i wydaje mi się, że silnik jest dobrze wytrymowany.

Poradzicie, co spraqdzić?

• 0

Pacjent to Tohatsu 20 KM na wtrysku (ma 3 lata)  , 10 mh. Gdzie w Warszawie albo okolicach wymienię oba oleje i wirnik pompy wody ? W Warszawie z materiałami serwis chce prawie 1000 zł .

Sam sobie odpowiem. Autoryzowany serwis Tohatsu, wymiana 2 x olej , wirnik i przegląd 500 zł z materiałami. Tak więc się da.

• Like 1

• 0

Potrzebuję porady pomocy

W moim tohatsu 6km z 2007r,jest problem,po około 5 minutach w beczce,czy na Łodzi cały się grzeje do takiego stanu że nie można go dotknąć nawet Stopa silnika też tak się grzeje,chłodzenie jest normalnie sika aż miło,co może być nie tak.....?

• 0

Zwal spodzinę, podłącz wodę z węża bezpośrednio do rurki chłodzenia, może ma problem z powrotem wody? Czyli w górę idzie, do kontrolki i termostatu idzie ale nie wraca kolumną. Nie słyszałem o takim przypadku ale różne cuda już widziałem. Jeżeli woda wraca tylko kontrolką to może być przyczyna. Kanały nie są szerokie może coś zaległo. Mówisz że kolumna też gorąca a rura wydechowa jest chłodzona wodą powracającą, jak woda nie wraca...

.

Edytowane przez Tresor

• 0

Między 100 a 200 w piku. Jak wirnik się trochę rozkręci, to mniej niż 100 - pewnie koło 70. Na jesieni więcej, bo olej gęsty. W upały albo na ciepłym mniej.

Wysłane z mojego motorola edge 40 pro przy użyciu Tapatalka