Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Tohatsu

filip

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Powinna starczyć. Jeżeli to jest 120 A obciążenia ciągłego, to spokojnie. Te 100-200A jest przez ułamek sekundy.

Wysłane z mojego motorola edge 40 pro przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez psulek

• 0

Mam pytako  , mam silnik Tohatsu 6 i tak się złożyło  , że w tym roku wogule go nie odpaliłem ,  a tu gdzie byłem tylko elektryk  można używać . Tak myślę czy go w beczce nie odpalić na godzinkę  i starczy oleje wymienione  , co radzicie ???

• 0

Koledzy , jaki pobór prądu jest w momencie kręcenia rozrusznikiem w Tośce 20KM ? (ile A pociągnie?)

Ok dzięki za informację. Chciałem zastosować wtyczkę elektryczną na 120A to pewnie za mało i może się przypalać.

Mam dokładnie taki silnik i trochę się wystraszyłem jak to przeczytałem.

Co tam może sie przepalić przy rozruchu? Nie miałem pojecia ,ze tam takie chwilowe ampery idą.

Przewody fabryczne z tośki podpinam pod konektory ,od drugiej strony 2x16mm2 do aku idzie.Sam to majstrowałem,powinno byc coś inaczej?  

• 0

Musisz sprawdzić, jaki masz alternator. Jeżeli tylko połowa wianuszka ma nawinięte cewki, to musisz wymienić - spory koszt. Na ebay około $80 (+ vat + wysyłka), nr części 3RT-06023-0 . Regulator i przewody możesz dokupić/dorobić nieoryginalne. 

post-46318-0-60909800-1706052554_thumb.png

• Like 1

• 0

Ja u naszych nie znajdziesz to szukaj po hasłem Tohatsu MFS20 Tiller Handle np. na ebayu naszym

https://www.ebay.pl/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p4432023.m570.l1313&_nkw=Tohatsu+MFS20+Tiller+Handle&_sacat=0

czy czy na US

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l1313&_nkw=Tohatsu+MFS20+Tiller+Handle&_sacat=0

Dobrze znać numer seryjny części/ zespołu i po nim szukać np. https://www.boats.net/

• 0

Idą Nowości na 2024r.

Na miejsce modelu gaźnikowego MFS9.8B wjeżdża wersja na wtrysku o oznaczeniu MFS9.9C .

Wizualnie też się trochę pozmienia,nowy świeży "Design", nowy przebudowany rumpel z dźwignią zmiany biegów, port do płukania silnika.

Podstawowa wersja na mokro powinna ważyć 38,5 kg (S), a 39,5 kg(L) - czyli za wiele też się nie zmieniło.

Będą w sprzedaży dwa modele o oznaczeniu  9.9 , ale o dwóch różnych pojemnościach skokowych:

1) MFS9.9C (209ccm)

2) MFS9.9E (333ccm) - modele 9.9-15-20KM

Pozdrawiam

Marcin

post-54838-0-12955000-1709558895_thumb.jpg

post-54838-0-07143500-1709558901_thumb.jpg

Edytowane przez cabage
  • Like 1

• 0

Idą Nowości na 2024r.

Na miejsce modelu gaźnikowego MFS9.8B wjeżdża wersja na wtrysku o oznaczeniu MFS9.9C .

Wizualnie też się trochę pozmienia,nowy świeży "Design", nowy przebudowany rumpel z dźwignią zmiany biegów, port do płukania silnika.

Podstawowa wersja na mokro powinna ważyć 38,5 kg (S), a 39,5 kg(L) - czyli za wiele też się nie zmieniło.

Będą w sprzedaży dwa modele o oznaczeniu  9.9 , ale o dwóch różnych pojemnościach skokowych:

1) MFS9.9C (209ccm)

2) MFS9.9E (333ccm) - modele 9.9-15-20KM

Pozdrawiam

Marcin

Tzn z tego 9.9 można modami zrobić 20KM? Choć pewnie to nieopłacalne zbytnio finansowo będzie.