filip Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 WITAMPROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?POZDRAWIAMFILIP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drChlubicz Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Do spodziny np takiFiltr oleju wymienia się razem z olejem silnikowym za każdym razem, oznaczenie filtra znajdziesz w katalogu/instrukcji, albo zadzwoń lub napisz do jakiegoś motorowodnego sklepu podając numer silnika to Ci przyślą odpowiedni, ja tak zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AdrianNaklo Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Do spodziny np taki MOTUL-TRANS-LUBE-SAE-90-350ml.jpgFiltr oleju wymienia się razem z olejem silnikowym za każdym razem, oznaczenie filtra znajdziesz w katalogu/instrukcji, albo zadzwoń lub napisz do jakiegoś motorowodnego sklepu podając numer silnika to Ci przyślą odpowiedni, ja tak zrobiłem.Właśnie szukałem w instrukcji, i jest tylko podany rodzaj oleju silnikowego, a filtra już nie. Jest jedynie podana ilość oleju potrzeba przy wymianie z filtrem i bez filtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrzesM Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Filtr kup sobie HF199 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AdrianNaklo Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Dzięki bardzo za odpowiedzi. Zamówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andrzej@45 Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2024 Witam Mam do kolegów pytanie ,posiadam silnik tohatsu z 2022 roku i chciałbym wymienić śrubę na szybszą .Orginalna jest bardzo mocna ale wolna i łódka nie wchodzi w ślizg .Czy możecie mi coś polecić ?Za dwa tygodnie będę w Szwecji i nowa śruba jest mi potrzebna też jako rezerwa w razie spotkania z kamieniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2024 Polecam szybszą śrubę. Odpowiedź jest tak samo zdawkowa jak ilość informacji w Twoim poście. Jakby najważniejszą informacją było to że silnik jest z 2022 roku. Napisz: - Jakie osiągasz obroty przy aktualnej śrubie i docelowym obciążeniu?- Jaka waga łodzi i moc silnika?- Jaki masz aktualnie skok śruby. Dopiero te informacje mogą co nieco rozjaśnic sytuację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andrzej@45 Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2024 nie mam obrotomierza i skoku nie znam .Wiem że są śruby szybsze i właśnie to było moje pytanie jaki skok spowoduje szybsze płynięcie .A łódz to pegasus 380 waga plus minus 200 kilo .Moc silnika to 15 kucyków w czeterosuwie .Pytam bo myślę że są tutaj osoby co już wymienili śrubę standartową na szybszą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2024 (edytowane) To jest normalne każdy myśli że szybsza śruba załatwi sprawę. A tu jest na odwrót. Przy takiej łajbie i takiej skromnej ilości kucy trzeba dać śrubę wolniejsza a będzie szybciej...Prędkość śruby na pewno jest nabita na niej samej oglądnij dokładnie.U siebie przy podobnych gabarytach i 15KM zjechałem że skokiem z 12 na 9 i jest git. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Maja 2024 przez Tresor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Korczas Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2024 Na śrubie kolego masz numery wystarczy je odczytać i będziesz znał nr śruby i jaki jest skok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andrzej@45 Opublikowano 24 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2024 To jest normalne każdy myśli że szybsza śruba załatwi sprawę. A tu jest na odwrót. Przy takiej łajbie i takiej skromnej ilości kucy trzeba dać śrubę wolniejsza a będzie szybciej...Prędkość śruby na pewno jest nabita na niej samej oglądnij dokładnie.U siebie przy podobnych gabarytach i 15KM zjechałem że skokiem z 12 na 9 i jest git. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka i o taką odpowiedz mi chodziło .Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 granvorka Opublikowano 26 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2024 (edytowane) … Edytowane 26 Maja 2024 przez granvorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MATI87 Opublikowano 5 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 Witam. Mam problem z tohatsu 5km 2suw 2001 r. Mianowicie na jesien wszystko bylo ok odpalał bez problemu. Dzisiaj próbowałem odpalić po zimie. I wgl nie załapuje. Tylko zalewa świece. Przy szarpaniu czasami tylko coś zagada na sekunde i tyle. Rozebrałem przeczyscilem gaźnik i dalej to samo. Iskra jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 5 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 Dysze pozapychane i ciekawe czy plywak nie stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 6 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2024 (edytowane) Robię je ostatnio hurtowo, Merce 4 i 5KM Tosie 5 i Stormy 7 wszystko to to samo. Problem najczęściej leży w tych 2 gumkach u góry w gaźniku. Łapią nieszczelność i silniki mocno kuleją albo chodzą tylko na ssaniu lub wysokich obrotach. Oczywiście odstojnik z sitkiem w kraniku to podstawa, 80% użytkowników nie wie że ma coś takiego. Zmienia filterki a w kraniku cuda się dzieją.Wymieniłem ostatnio w takich 2 gaźniki, na dziś mam jeszcze jeden ten przelewa paliwo bo gumka z foto nieszczelna. Właśnie zamówiłem na aliku 3 zestawy naprawcze, jeden gaźnik i 2 kraniki niech leżą na półce. .. Edytowane 6 Czerwca 2024 przez Tresor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 6 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2024 Możesz podać linka do kranika Mercury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 6 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2024 Dzisiaj zamówiłem ten dla tego że brałem u nich zestawy naprawcze. Czy są najtańsi nie wiem.https://pl.aliexpress.com/item/1005003032559028.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 6 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2024 Czy będzie pasował do 4 suwa Mercury 6hp?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 6 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2024 W 4T jest raczej kątowy, zerknij i będziesz wiedział.https://pl.aliexpress.com/item/1005002522868616.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elvis Opublikowano 6 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2024 Piszecie że można zwiększyć moc silnika. Mam od kilku sezonów Tohatsu 9.8, czy jest jakaś opcja odblokowanie większej mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 7 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2024 9.9 a i owszem, 9.8 niestety nie????♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 Wie ktoś może jaki filtr oleju zamówić do nowego tohatsu chciałbym zmienić olej po dotarciu wraz z filtrem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 Op595/2 albo dopowiednik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zapomniałem dodać do wersji 9.9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 9.9 a i owszem, 9.8 niestety nie♂Tą 9.9 jaką ma moc po odblokawamiu sprzedawcaTwierdził że po ściągnięciu 2 blokad ma 17-18 koni .Po ściągnięciu 1 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drChlubicz Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) Nie wiem jak w tym Tohatsu, ale u mnie w Mercu 10 (351cc) po zdjęciu blokady pojawiło się 15, a po zmianie gaźnika 20.Oczywiście nie obyło się bez pomocy obecnych tu kolegów Kłaniam Edytowane 4 Grudnia 2024 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
WITAM
PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?
POZDRAWIAM
FILIP
Top użytkownicy dla tego pytania
74
56
36
35
Popularne dni
11 Sty
28
12 Mar
21
2 Cze
16
27 Sty
15
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 74 odpowiedzi
cabage 56 odpowiedzi
pawlo29 36 odpowiedzi
GrzesM 35 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2021
28 odpowiedzi
12 Mar 2017
21 odpowiedzi
2 Cze 2020
16 odpowiedzi
27 Sty 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
Quent
Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-) Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa....
cabage
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów.
pawlo29
Wielkie dzięki , faktycznie działa jak Napisałeś , to jest super sprawa . Ja podnosiłem na jałowym biegu i tak na wodzie nie mogłem podnieść , teraz jestem spokojny że nie zgubię silnika z pawężą
Opublikowane grafiki
930 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi