filip Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 WITAMPROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?POZDRAWIAMFILIP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 Tam jest wtrysk a wracając do filtra będzie pasował ten co napisał kolega Psulek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 4 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 W nowym jest taki sam jak w starym, a do starego pasował, bo miałem. Zresztą pasuje do wielu silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piotrk82 Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2024 W modelach gaźnikokowych 9.9 odblokowanie na 18 tylko po wymianie gaźnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2024 Tam jest wtrysk a wracając do filtra będzie pasował ten co napisał kolega Psulek ?Pasuje na sete zmieniałem w kilku.Zwiększałem też moc z 10 na 20 co prawda w Mercurym ale wiadomo że Merc to Tosia chińska. Wywala się zwężkę i wymienia CDI koszt CDI 2600-3100. Tyle płacili obaj, ASO twierdziło że nie tracą gwarancji, bo np w innych markach ASO twierdziło że gwarancja przepada. Ile w tym prawdy a ile interpretacji własnej serwisu nie wiem. Robota szybka, jeden próbował oszukać system i wywalił tylko zwężkę... Efekt wiadomy, tryb awaryjny i obroty max ok 1200...W 40 na 4 garach to samo, sprzedaje gość kompy po 2600 i zwężka robi się 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Mam taki problem mój silnik 9.9 nie sika woda próbowałem go odpalić w wiadrze .Mam go pół sezonu cały czas działał ok silnik jest na gwarancji czy spróbować go przepukac przez króciec do węża ogrodowego .Czy odesłać na serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Zdejmij wężyk wody pod czapa silnika i wtedy odpal , powinno pomóc- pewnie po drodze cos przypchalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KRZYCHU SZ-EK Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Albo sprężonym powietrzem psiknij w otwór wylotu wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Albo sprężonym powietrzem psiknij w otwór wylotu wody.Przepychanie problemu w dół, lepiej zdjąć wężyk i niech wyleci co ma wyleciec ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Mam taki problem mój silnik 9.9 nie sika woda próbowałem go odpalić w wiadrze .Mam go pół sezonu cały czas działał ok silnik jest na gwarancji czy spróbować go przepukac przez króciec do węża ogrodowego .Czy odesłać na serwisJak długo chodził ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Zacznijmy od tego czy zatopił pompę wody. 90% ludzi odpalających w wiadrze zatapia kratki i.... Pali pompy... Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Nie chdzil długo max 20 sekund 2 razy. Jak widziałem że woda nie leci to wyłączałem może było za płytko w wiadrze ale było ponad płytę z 5 cm napewno może spróbuję go odpalić z podłączonym wężem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego Panowie ja dalej walcze ze swoim - planuje wymienic kilka srub pod czacha i zawalczyc z czujnikiem biegu jalowego. Ja dobrze mysle, ze silnik z manetka nie ma czujnika biegu jalowego pod czacha - tylko w manetce? po co w takim razie jest element 19 na tym rysunku? https://yumbo-jp.com/en/catalog/outboard/tohatsu/tohatsu-2013/MFS20C-00221054-6/5026-RECOIL+STARTER.htmlwg opisu dochodzi on do obejmy czujnika, ale: 1 u mnie tam nie ma czujnika, 2 tam jest zamocowany pancerz przewodu. rdzen przechodzi przez obudowe i gdzies sobie dalej idzie. - co on obsluguje? moze tam jednak jest jakis czujnik? ten przewod jest u mnie lekko zardzewialy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego To jest blokada szarpanki żebyś na biegu nie szarpał za rączkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego Czujnik biegu jałowego- silniki z rozruchem elektrycznym, mechaniczna blokada rozruchu na biegu - ręczny rozrusznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego Czujnik biegu jałowego- silniki z rozruchem elektrycznym, mechaniczna blokada rozruchu na biegu - ręczny rozrusznik Bez poprzedniego posta bym cie nie zrozumial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia Czy przy zakupie silnika Tohadsu 30 km opłaca się dopłacić i kupić silnik z multirumplem .Czy to coś pomocnego czy tylko gadżet za 2,5 tyś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia @Tabor multirumpel świetna sprawa gdy lubisz trola, ustawiasz sobie obroty pod potrzebę chwili. Ma też sens gdy masz fotel ciut przy daleko od rączki. Poza tym...nie bardzo widzę sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tabor Opublikowano 19 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia Dzięki Kozi81 .Ja do trola używam tylko elektryka .Wkurz mnie pyrkotanie spaliny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Faja Opublikowano 24 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Czy przy zakupie silnika Tohadsu 30 km opłaca się dopłacić i kupić silnik z multirumplem .Czy to coś pomocnego czy tylko gadżet za 2,5 tyś .Jak silnik ma trym a rumpel przycisk trymu pod palcem to warto bardziej taki mieć jak 5 koni więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stoen Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września Witam, zastanawiam się nad kupnem silnika spalinowego . Moje typy to Tohatsu 9,9 sport i Mercury F10, oba można odblokować na 15km , oba na wtrysku, w obu niska waga. Czy ktoś z kolegów jest w stanie porównać te motory pod kątem kosztów eksp]oatacji, awaryjności, pływania w trolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Amator Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września To jest to samo. Silnik Tohatsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września I oba mozna zrobić na 20KM. Czas operacji 15min tylko koszt spory. Robiłem 3 po wprowadzeniu na jednym jeziorze ograniczenia do 10KM z tego dwa były nówki (poniżej 5mth). Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jz1337 Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września To jaki to mniej więcej koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września Komputer do Mercurego 20 gość płacił w ASO 2600 powiedzieli mu że nie straci gwarancji, ile w tym prawdy nie wiem ja tylko wywaliłem zwężkę w dolocie i zapodałem komputer. Ktoś pisał że wgrywa nowy Soft za 1400 ale nie wiem gdzie ani kto. Ja tylko zmieniałem kompy Suzuki 9,9 na 20, Merce 40 na 60. i właśnie merce 10 na 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września Ja mam 9.9 sprzedający firma aligator z wroclawia twierdzi ze jest odblokowany na 17-18 koni jakieś 2 blachy zdjęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
filip
WITAM
PROSZĘ O OPINIE NA TEMAT TEGO SILNICZKA, JAK SIĘ MA DO INNYCH MAREK W ZALEŻNOŚCI CO DO CENY?
POZDRAWIAM
FILIP
Top użytkownicy dla tego pytania
74
56
36
35
Popularne dni
11 Sty
28
12 Mar
21
2 Cze
16
27 Sty
15
Top użytkownicy dla tego pytania
womaly23 74 odpowiedzi
cabage 56 odpowiedzi
pawlo29 36 odpowiedzi
GrzesM 35 odpowiedzi
Popularne dni
11 Sty 2021
28 odpowiedzi
12 Mar 2017
21 odpowiedzi
2 Cze 2020
16 odpowiedzi
27 Sty 2017
15 odpowiedzi
Popularne posty
Quent
Nie narzekam. Jestem wręcz pojarany jak młodziak! ;-) Wczoraj w 3 osoby+ graty wędkarskie 43kmph pociągnął. To chyba całkiem ok myślę. Tylko te ceny paliwa....
cabage
Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki nowego Big Tillera z regulacją Trymu w Manetce gazu. Poprzednia generacja miała regulację trymu obok dźwigni zmiany biegów.
pawlo29
Wielkie dzięki , faktycznie działa jak Napisałeś , to jest super sprawa . Ja podnosiłem na jałowym biegu i tak na wodzie nie mogłem podnieść , teraz jestem spokojny że nie zgubię silnika z pawężą
Opublikowane grafiki
930 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi